Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní Pohádce pro pamětníky se setkáte s ševcem Drobínkem, kterému se všichni posmívali, že je droboučký a bázlivý… Mladý švec Drobínek (J. Tříska) umí dobře spravovat boty a miluje Mančinku (J. Kotrbová). Ale protože nemá sebedůvěru, nedokáže jí lásku vyznat, a stejně tak se neumí bránit ústrkům sousedů. Až jednou zasáhne do jeho života kouzelný dědeček (F. Kovářík)… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nevím proč zrovna Drobínek zaujal Ludvíka Rážu natolik, že si ho střihl rovnou dvakrát. Tato mladší verze je podstatně kratší a tudíž příjemnější na strávení. A rozdílů je víc. Mladší brácha disponuje kvalitnějším obsazením a humornějšími dialogy. Za to kulisy jsou v podstatě stejné. I tak ale zůstanu u dvou hvězd, protože mě pohádka svým dějem prostě nepřišla zajímavá. Bojovat s draky či čarodějem zajímavé je. Ale s obry v brnění? No nevím... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pohádka jen skutečně na jedno použití chtělo by se říci. Na víc už tohle asi není. Ale jedno odpoledne s tím strávit nevadí. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tři Kobři, železní obři. 1) Když jsem tenkrát po svém královském otci převzal vládu, sebral jsem veliké vojsko a táhnul jsem s ním na všechny strany._____ 2) 34letý Jan Tříska (Drobínek) byl fajn. 2) Původní dílo stejného režiséra jsem neviděl. Až je zhlédnu, rád se o svou zkušenost podělím. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Drobátko zbytečně nastavovaná kašička , ale dívat se na to tak nějak všeobecně dá. Nuda to není v žádném případě, ale někdy to prostě působí takovým mdlým a roztahaným dojmem. Pasáž kde nějak Franta přemluví hobry, aby šli ke králi a sloužili mu chybí, nebo jsem to přehlídnul. Tento hrdina mi dokonce na konci filmu vadil, když se bál jít na seno s Mančinkou. No, celkové resumé je slabší čtyřicítka. 30 % ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama