Reklama

Reklama

Čarodějky

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tragické smrti Lukových rodičů si ho babička vezme k sobě. Často mu vypráví o čarodějnicích, jak jsou nebezpečné, jak je poznat a jak se jim bránit. Pak společně odjedou do Anglie. V hotelu, kde bydlí, se shodou okolností koná světový sjezd čarodějnic. Luke se schová v sále pod stůl a vyslechne, že připravují plán na proměnu všech dětí na myši v celé Anglii. Čarodějnice se stanou cukrářkami a do cukroví budou přidávat kouzelný lektvar. Pokusným králíkem se stane tlouštík Bruno Jenkins. Ani Luke však neunikne jejich pozornosti a stejně jako Bruno je proměněn v myš. S babičkou se pak pokusí překazit plány. Luke čarodějnicím sebere jednu ampulku nebezpečného přípravku a vlije ho do jejich řeřichové polévky... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Roald Dahl autorem pohádky O perníkové chaloupce, nechal by nejspíš Jeníčka sežrat zlomyslnou čarodějnicí, kterou by sice Mařenka po napínavém souboji šoupla do pece, ale ježibaba by ji ještě předtím stačila nepříjemně uhranout. Je to zkrátka tak nějak grimmovsky temnější oproti českým pohodovým pohádkám, ale oproti německé klasice je to zároveň vybavené humorem, který je ale narozdíl od toho českého ironičtější, jízlivější. Má to spíš charakter dětského hororu, který je ale tak nějak ve stylu Sama Raimiho neustále komicky shazovaný. U nás šel cestou pohádkového hororu jedině Juraj Herz, ale ten se bral příliš vážně a ironický odstup mu chybí. Díky ironické nadsázce se divák může těšit i z přítomnosti Rowana Atkinsona v nevděčné roli správce zámeckého hotelu, který marně bojuje proti invazi hlodavců v momentě, kdy se čarodějnice na svém kongrese rozhodnou všechny děti proměnit v myši. Čarodějky jsou televizním filmem, a tomu odpovídá i vizuál a uplatněné triky, nicméně obsazení je sympatické a Dahlův literární styl se nezapře. Celkový dojem: 60 %. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pro menší děcka to musí být dost silná káva hraničící s traumatickým zážitkem schopným dělat hluboko v psychice paseku i v pokročilé dospělosti :D :D ... Já to viděl, když mi bylo tak cca 16 a vůbec jsem nestíhal která páčka :D.. Ta atmosféra je totiž fakt nepříjemná a ani Atkinsonovy ksichty jí rozhodně nezvládnou odlehčit. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemusím filmy se zvířaty, filmy s dětmi - a úplně nejvíc filmy s dětmi, které se promění ve zvířata a jsou tak dvojnásobně otravné! Třetí hvězdička je za těch pár chvil, kdy se ve filmu objevil jako vždy skvělý (skvělý stylem, kdy zrovna nehraje retarda Beana) Rowan Atkinson, a také za vcelku obstojně vypadající čarodějnice... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sympatická hororová pohádka britské produkce. Uvědomila jsem si jak je tento jejich ryze osobitý způsob režie příjemný a tak diametrálně odlišný od filmové velkovýrobny z Hollywoodu. Rowana jsem tady viděla snad poprvé zahrát jinou roli než postavu oblíbeného poplety a smolaře. Příběh zlých čarodějnic, nenávidějící děti, byl osvěžující, vtipný a přiměřeně napínavý. Možná menší děti by se bály, čarodějky sice nevypadaly děsivě, to jen užásná Anjelica, ale hubily děti a se sekáčkem honily i hlavní hrdiny v podobě myší. A nějaké poučení? ... dejte si pozor na řeřichovou polévku! ()

montel 

všechny recenze uživatele

Než malému Lukovi (Jasen Fisher) zemřou rodiče, vypráví mu babička o tom, jak rozpoznat zlé čarodějnice, které mají zálusk na malé děti. Poté se Luke s babičkou odstěhují do Anglie, kde se oba setkají s královnou všech čarodějnic, která Luka promění v myš. To samé chce udělat se všemi dětmi po celé Anglii. Luke se ale rozhodne čarodějnici všechny plány překazit i když je už jen malý hlodavec...Hodně debilní pohádka. Ovšem ty masky byly úžasné, což je asi to jediné, co mě na filmu bavilo. Hold už nejsem nejmladší. 35% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Film byl nominován Akademií science fiction, fantasy a hororu na pět cen Saturn, a to na cenu za nejlepší ženský herecký výkon, nejlepší make-up, nejlepší hudbu, nejlepšího nejmladšího herec a nejlepší herečku ve vedlejší roli. Neproměnil však ani jednu. (Terva)
  • V závěru filmu se Luke (Jasen Fisher) jako myš prohání ve vláčku LEGO 6990 - Monorail Transport System. (viso.rex)
  • Zabralo osm hodin, než maskéři přeměnili Anjelicu Huston do role hlavní čarodějnice. (ČSFD)

Související novinky

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

18.01.2019

Oscarová herečka Anne Hathaway (Bídníci, Temný rytíř povstal) se ujme hlavní role v připravovaném remaku Čarodějek z roku 1973. V novém filmu od režiséra Roberta Zemeckise (Let) ztvární předsedkyni… (více)

Zemeckis a hororové Čarodějky

Zemeckis a hororové Čarodějky

21.06.2018

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Let) natočí remake fantasy hororu Čarodějky vycházející ze stejnojmenné knihy Roalda Dahla. Novou verzi budou produkovat oceňovaní tvůrci Guillermo del Toro (Faunův… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama