Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní hra přináší příběh desetileté Kačky, o kterou se přestane starat matka, a holčička se tak dostává do dětského domova. Lékařka z domova chce rodině svého bratra, které zemřelo jedno z dětí, obstarat dítě k adopci. Vybírá Kačku, která zprvu v nové rodině není příliš vítaná, matka totiž chtěla dítě co nejmenší. Kačka přichází nejprve na zkoušku, ale později natrvalo v nové rodině zakotví. Svou bezprostřední, otevřenou povahou si nakonec všechny získá. Kačka nachází nový trvalý domov a pevnou důvěru v dobré rodinné vztahy. A jak sama říká dětem: „Vy všichni jste se svým rodičům narodili, ale mne si naši vybrali.“ (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh je silný, herecké obsazení je výborné, ale bohužel šroubovanost některých scén (rozhovory o Kačce sice za dveřmi, ale de facto před ní) a vedlejší linka ( Petrovy úniky s propadlíkem působí nechtěně komicky) snižují celkový zážitek. Závěrečná scéna (Kaččin monolog před třídou) dokládá nepřirozenou šroubovanost. Pobaví zadaný slovní příklad: Z 20 rodičů má 16 auto a 9 má pračku. Kolik rodičů má auto i pračku? ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Tento televizní příběh určitě není špatný, herecké výkony jsou poměrně dobré a děj je citlivě převyprávěn. Přesto na mě to působilo až příliš komorně, nostalgicky - depresivně. Představitelka malé Katky je určitě talentovaná, přesto mě moc nepřesvědčila. Největším kladem filmu tak vidím přítomnost mé oblíbené herečky, jako vždy okouzlující Jany Preissové. Ta to však celé neutáhne. Takže 45% ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Osmdesátá léta byla plná zajímavých námětů filmů a inscenací pro děti a mládež, zpracování tohoto patří k těm zdařilejším. Těžko říci, jak se na podobné inscenace dívají dnešní děti, ale to se asi jen tak nedozvím. Minimální prostředky, zajímavý příběh a skvělé herecké výkony dělají z tohoto filmu něco, co stojí za zhlédnutí. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

SPOILER!! Keď vidím tieto staré filmy spred roka 1989, zaráža ma, ako sa zmenilo myslenie. Tá doba bola nesporne v mnohom jednoduchšia, ale zdá sa, že aj drsnejšia. Ak si dnes niekto ide adoptovať dieťa, pristupuje k tomu veľmi citlivo a empaticky a 10 odborníci si vás preklepnú a radia vám, čo a ako. K tej Kačke tu bolo pristupované podľa mňa ako k balíku sena. Decko príde do domova, je z toho mimo a hneď ho, bez toho, aby jej niečo vysvetlili, po známosti posunú do rodiny, kde jej povedia, že jej matka o ňu už proste nemá záujem. Jala ma hrôza z toľkej surovosti a ja bych si po takej informácii asi hodil mašľu. A Vraj môžeš zostať v rodine, ktorá ťa nechce, alebo sa vrátiť do domova. Ak sa takto za socíka pristupovalo k sirotám, tak poteš Pánbuh. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl ve Studiu kamarád. Jde o dětský film, který jsem si rád ve stáří zopakoval. Příběh je oproštěn od všech zbytečností a složitostí a zjednodušeně "táhne přímo na bránu", což filozofům asi nebude vyhovovat. Témata adopce dětí z dětských domovů mají u nás tradici (Indiáni z Větrova aj.), i tady se jedná o "cizí holku", která přijde do nové rodiny. Pomalu ale jistě zapadá do trošku zidealizovaného prostředí rodiny a propracovává se mezi spolužáky ve škole. Lucie Matoušková v roli cizí holky je výtečná a rodičové Preissová+Štěpnička dodají humor a nadhled. Koření Věra Galatíková...70% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama