Reklama

Reklama

Vykoupení

  • Česko Claim na hluchém potoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1867. Před dvaceti lety prodal jistý prospektor za výhodný dílec svou manželku i dcerku jinému zlatokopovi. Nyní Daniel Dillon patří mezi velice bohaté muže, víceméně ovládá celé jedno malé městečko. Jenže právě sem zrovna přijíždějí dvě ženy, aby mu připomněly jeho minulé hříchy. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Do městečka, které nyní žije hlavně stavbou železnice, která by mohla městu přinést věčnou prosperitu, přijíždí dvě ženy, které mají nečekaný vzkaz pro místního vůdce, Dillona (Peter Mullan). Mladší z nich, Hope (Sarah Polley) je totiž jeho dcerou, kterou před mnoha lety směnil za kus půdy. A dnes přichází čas, kdy se musí se svou minulostí vyrovnat... Westerny obvykle můžu, a to i ty neobvyklé. Ale Vykoupení mi zase až tak moc nesedělo, po většinu filmu jsem se docela dost nudil, a rodinné vztahy zúčastněných mne upřímně nechávaly klidným. To už mne více bavila ta stavba železnice i se závěrečným rozuzlením, ale to bylo na dvouhodinový film málo. Ani herecké výkony mne nijak moc nenadchly - od Petera Mullana, Milly Jovovich, Wese Bentleye či Nastassjy Kinski jsem čekal přece jenom víc... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda je to tím pohledem neamerickýma očima, ale tenhle film mi připomněl Jízdu s ďáblem Anga Leeho. Také se odehrává v kulisách typických pro western, ale je to spíš drama, také sází na zajímavé herecké výkony (tedy hlavně Peter Mullan, Sarah Polley a Wes Bentley) a také ho má pevně v rukou režisér, který točí každý film jinak, podle toho, co daná látka potřebuje. A výsledek je také hodně povedený. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vykoupení z dávného hříchu se neděje okázalými řečmi, ovšem tíže viny i výčitek je pod kultivovanou tváří mocného muže i nemocné ženy jasně patrná. Výmluvná gesta (přesunutí domu) vydají za tisíce slov. Tato ústřední linie se pak váže na příjezd(y) zeměměřičů od železnice, jejíž zavedení, či naopak odklonění, může znamenat blahobyt, nebo zkázu, celého prospektorského městečka. Morální ambivalentnost příběhu podtrhují nečitelné postavy, jelikož žádná není úplně dobrá ani zlá, maximálně zatím pouze nevinná (Hope); jeho chladné, psychologické emoce však kromě nádherné sněhové krajiny rozpaluje už jen málo využitá hypnotická hudba Michaela Nymana, díky níž sahal po 4. hvězdě. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hned po prvním flashbacku musí být literárně vzdělanému divákovi jasné, že se vlastně dívá na adaptaci Hardyho Starosty casterbridgeského, pouze přesazeného do montanských hor. Adaptace to je zajímavá, film je pro mě jednou z několika výjimek, kdy se mě více líbil snímek než jeho knižní předloha. V každém případě jsem velmi spokojen - jak s převedením Starosty casterbridgeského, tak s brilantní, přímo lahůdkovou režií, realistickou, ale zároveň inteligentně a silně romantickou atmosférou a velmi plastickými a dobře zahranými postavami. Peter Mullan vystihl hardyovskou postavu člověka, jehož dostihla jeho minulost, na jedničku. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Že ja somár som si myslel, že pôjde o kvalitný zimný, zasnežený western so sexi Millou Jovovich. Holt, nemal som si pozerať miestnu galériu. Snímka, pri ktorej sa neuveriteľne tešíte, kedy už konečne skončí a budete si ju konečne môcť vymazať, aby ste mali viac miesta na disku. Nechutné bozkávačky a sexovačky Milly Jovovich s o 50 rokov starším dedulom, ktorému by sa nepostavil, ani keby ste mu strelili do kolena. Áno, mestečko (a teda exteriéry) vyzerajú v skutku slušne, o to horšie už ale vyzerá samotná krajinka (scenérie). A celé to pôsobí lacno. Ani nie ako Bčko ale Cčko. Navyše je to jeden z tých westernov, v ktorých sa horko ťažko vystrelí čo i len jediná guľka. Každopádne, ako milovník Milly Jovovich a westernov môžem konštatovať, že to mám za sebou a bez menšej ujmi na zdraví. Len ten čas mi nik nevráti. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen na motivy románu "The Mayor of Casterbridge" Thomase Hardyho. (Terva)
  • Natáčení proběhlo v americké Kalifornii a v kanadské Albertě. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. prosince 2000 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama