Reklama

Reklama

Pohlednice z Prahy

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1968, 12 min

Obsahy(1)

Kombinovaný krátkometrážní snímek, kde se střídají kreslené a hrané pasáže, je holdem kráse Prahy a líčí okouzlení turisty v podání samotného režiséra, který přiletí letadlem a navštíví místní pamětihodnosti. Film podkresluje hudba Sandra Brugnoliniho, animaci měl na starosti Břetislav Dvořák. Námět, scénář a režie je dílem Pino Zace. (gudaulin)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Malá krátká i když trochu urychlená animovaná procházka po pražských ulicích. Kombinace živý herec versus- výtvarná animace reálu je tu celkem oku lahodná. Zahraniční snad podle titulek Italský kombinovaný snímek od méně známého spíše jen hostujícího režiséra Zaca, který snad co se mi podařilo zjistit, u nás udělal jen tento film. V hereckých rolích tu vystupovala Hana Růžičková v roli nějaké dívenky a sám zahraniční režisér v roli turisty. Snímkem nás ještě provedli svým zpěvem Jaromír Mayer a Eva Pilarová. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film zajímavý kombinací hrané a kreslené složky a požitím některých výtvarných nápadů. V hrané části je také autentickým dokladem o tom, jak vypadala Praha koncem 60. let. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

Reklama