Reklama

Reklama

Pomsta

  • angličtina Revenge (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Horor / Fantasy
Československo, 1968, 14 min

Režie:

Jiří Brdečka

Předloha:

Gérard de Nerval (povídka)

Scénář:

Jiří Brdečka

Kamera:

Ivan Masník

Hudba:

Jan Klusák
(další profese)

Obsahy(1)

Nesmělý mladík se zamiluje do krásné dívky, ale než jí to stačí sdělit, dívku okouzlí jiný mnohem silnější muž. A mladík zatouží po pomstě... Film podle námětu Gérarda de Nervala. (CS Film)

Recenze (16)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Na svoje celovečerní filmy si půjčoval ty nejúspěšnější komediální režiséry, zatímco pro svoje krátká animovaná díla si vždy uměl vybrat osobitého kreslíře, který kongeniálně ztvární tu kterou jeho vidinu, to které téma - to je Brdečka, pan Nedostižný v umění zhmotnit kdejaký esprit. Pro tuto nedostižnost je králem parodie. Tak je tomu i s mixtózní Pomstou, někde mezi renesanční Itálií, rokokovou Francií a meyrinkovskou Prahou oscilujícím příběhem jednoho škrabáka. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Snažím se. Opravdu se snažím porozumět anifilmu. Ale u tohoto jsem opět bezradná. Děj ok, výtvarná stránka se mi tedy moc nelíbila a hudba... Agresivní kakofonie zvuků. Možná vidět to tak před 15-ti lety pod vlivem psychotropních látek... Dávám dvě hvězdičky za příběh. Předpokládám, že občanky si kvůli tomu trhat nebudeme. ()

Reklama

Braddy 

všechny recenze uživatele

Tento kreslený, téměř hororový film podle námětu Gérarda de Nervala vypráví o mladém, nesmělém muži, který se zamiluje do jedné dívky. Než jí to ovšem stačí sdělit, dívku okouzlí jiný, mnohem větší a silnější muž. Mladík zatouží po pomstě a aby dokázal svého soka přemoci, uplatí zlého čaroděje, který očaruje jeho ruku. Ale vše skončí bohužel jinak, než si mladík představoval. Zvláštní jednoduchá kresba tohoto filmu, umocněná vynikající hudbou a zvukovými efekty nás dokáže skvěle přimrazit do židle. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vskutku netradiční animace, za to ale podstata příběhu už nám tak cizí není…Zamilovanost, zlomené srdce, pomsta, pakty s temnými silami a následný trest…Jiří Brdečka si s tím poradil pěkně po svém a nepotřeboval k tomu ani slov. Do svého příběhu skvěle vložil emoce, atmosféru i poutavost a výsledkem je lehce nadprůměrná podívaná. Já byl určitě s tímto snímkem spokojený. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf, jsem rád, že se mi tohle v dětství vyhnulo. Protože bych z toho byl asi pěkně posraný. Tenhle animák opravdu není nic pro děti. je to syrový horror se zajímavou animací a několika výbornými scénami a detaily (jak ji chytne za tu kozu...). Ďáblovi jako by tvář poskytl mladý Juraj Herz, ta chodící ruka... brrrrr. Upřímně? Měl tu krávu hned kopnout do prdele a vysrat se na ni. A ne se upisovat ďáblu. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Výtvarník Miroslav Štěpánek se inspiroval rytinami ze 17. století a dílem Jacquesa Callota. (Zdroj: MFF Karlovy Vary)

Reklama

Reklama