Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břichomluvectví je zvláštní druh zábavné produkce, rozšířený především v anglicky mluvících zemích. Jde o druh umění, při kterém herec vodí loutku a zároveň za ni mluví, aniž by pohyboval rty. Břichomluvecké loutky obvykle působí velmi živě a vyvolávají dojem, že mají vlastní osobnost. Právě takovou si jednoho dne vybere nesmělý židovský mladík Steven poté, co se rozhodne odejít z nezajímavého zaměstnání. Dřevěný panák mu záhy přiroste k srdci a stane se jeho nerozlučným průvodcem. Právě díky němu dokáže Steven vyjádřit to, na co se dřív neodvážil ani pomyslet. Je také nejvyšší čas: Stevenovi totiž v životě ujel nejeden vlak. Zdá se, že dřevěný společník pomůže svému majiteli nastolit pořádek v nefunkční domácnosti jeho rodičů, a také mu zajistit sympatie jedné krásné ženy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velice podařený film s perfektním obsazením. Adrien Brody podal další naprosto soustředěný výkon, Vera Farmiga byla naprosto okouzlující, Milla Jovovich tu jako drsná rockerka zkoušela zpívat klezmer (ve Vykoupení zpívala portugalsky, tady jidiš, co asi přijde za jazyk na řadu příště?), Illeana Douglas byla také vynikající a titulní hrdina na mě působil zvláštně zneklidňujícím dojmem, takže si ani nedovolím jeho výkon označit za dřevěný. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* typický festivalový nezávislý snímek, který dokáže pobavit i dojmout. Nesmělý chlapík díky loutce dokáže v sobě povzbudit své sebevědomí a vymanit se závislosti na své židovské rodině. Samozřejmě je to celé naivní a potrhlé, ale přesto to nějak funguje. Za sebe dokážu dát lehce nadprůměrné tři hvězdičky a malé doporučení zejména vyznavačům nezávislé scény. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční romantická komedie obcházející se bez větších záporáků, soků v lásce a zásadnějších zvratů. Jedna z těch o které si většina diváků řekne, že byla milá. Nic srdceryvného, ale potěší. Staticky sledujeme několik dní z života nesmělého (výborného jako vždy) Brodyho. A je to dost obyčejný život. Ocenil bych větší prokreslení charakterů a trochu více zatlačit na pilu. Jovovich to se svým free herectvím trochu přepískla, ale vyžehlila si to u mě hudebním číslem na svatbě, které bylo překvapivě opravdu dobré. Ostatní mi přišli spíše do počtu. // 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príjemný typický nezávislák svojej doby. Sympatický hanblivý hrdina (Brody je v tejto polohe najuveriteľnejší), ktorý absolvuje cestu premeny k schopnejšiemu človeku plus kopa zábavne divných vedľajších postáv. Najviac ma bavila totálne trhlá Milla Jovovichová. Nakoniec všetky drobné línia sa pekne uzatvoria. Iba tri hviezdy tomu dávam preto, že síce sa na film dobre pozeralo a ani na chvíľu nenudil, ale nijak zvlásť ma za srdce nechytil. Proste príjemná jednohubka. 6/10. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pozitivní, milý malý film, u kterého se budete po většinu času přihlouple usmívat od ucha k uchu - roztomile nesmělý Adrien se svou loutkou, jeho pošahaná famílie, dokonale švihlá Milla a její nechuťácká matka, kupa vtipných či lehce absurdních momentů, skvělý konec. Označení "romantická komedie" mě vždy spolehlivě vyděsí, avšak musím uznat, že tahle se opravdu povedla... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Učitel břichomluvectví ve filmu (Alan Semok) navrhl ústřední loutku a rovněž učil tři týdny Adriana Brodyho. (HellFire)
  • Obchod, ve kterém Steven koupí svou loutku je „Halloween Adventure“ v New York City. (HellFire)

Reklama

Reklama