Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honkongská polícia plánovala zásah proti zlodejom, ktorý sa však nevydaril. Na ulici zostalo niekoľko zastrelených policajtov a zlodejom sa podarilo utiecť. Celú situáciu nahrávali reportéri, ktorí sa na mieste ocitli, keď natáčali haváriu auta. Veliteľka Rebecca Fong vymyslí plán, aby polícia získala späť stratenú dôveru - počas akcie bude polícia poskytovať médiám originálne zábery, ktoré sami zostrihajú, aby o nich stúpla verejná mienka. Situáciu komplikujú dobre pripravení zlodeji, ktorí prostredníctvom internetu posielajú do správ vlastné zábery. (badygorila)

(více)

Recenze (35)

tombac 

všechny recenze uživatele

Skupina odhodlaných a dobře ozbrojených zločinců, rukojmí, obrovský obytný dům, stovky policistů a jejich "železná lady", zásahová jednotka a kolem toho velké množství novinářů, reportérů a televizních štábů. Show začíná... Stylová akční kriminálka, která si v úvodní části na realismus moc nehraje (desperáti při ústupu ignorují jakékoliv krytí před palbou a vzpřímeně si vykračují jako na procházce), ale když se děj přenese do rozlehlého činžáku, film dostane správné grády. Nečekejme zběsilost Hard Boiled či ekvilibristiku Time and Tide - Breaking News se drží při zemi. Kdybych měl styl akce k něčemu přirovnat, tak určitě k Die Hard. Breaking News k souboji příslušníků zákona a podsvětí přidávají prvek mediální mašinérie, jež se dá vhodným způsobem využít k psychologické převaze nad druhou stranou. Ano, film se nevystříhal logických lapsů a mohl být o trochu lepší, ale dobře se na něho dívá a formálně mu lze máloco vytknout. 7/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zvláštne spravodajstvo má veľa terčov. Strieľa sa do nich zhusta, no málokedy padne desiatka. Alebo inak: na veľa munície primálo úlovku. A tak sa zločinci bránia dlho a účinne proti hromade policajtov. Nevadí. Jedným z cieľov urputnej snahy dopadnúť gangstrov je uvarenie mediálnej kaše. Cieľom je nakŕmiť ňou diváka spravodajských kanálov tak, aby získal atraktívnu šou a s ňou presvedčenie o efektívnej a účinnej práce polície. Obratné manipulácie sa však zvrhávajú na neohrabané výstupy. Zmanipulované obrazy sú totiž korigované videami gangstrov o skutočnej povahe útokov. Všeobecné poznanie, že každá zo strán konfliktu sa snaží pritiahnuť spravodajstvo na svoju stranu, je známe. V prospech toho sa ohýba pravda ďaleko za hranice prípustného prifarbenia reality. No mediálne prebíjanie sa tvorí len pozadie hlavnej ratatata-bum šou, kde sa strieľa jedna radosť, no málokedy sa trafí. Metaforicky to platí i pre mediálnu rovinu filmu, ktorá síce v hrubých obrysoch opíše postup, no bohvieako manipulačné hry nepitve, pretože prioritou filmu je hra na efekt. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice povedený snímek pojednávající o jednom perném dni, ve kterém bojuje policie proti skupině zlodějů. Film otevírá osmi minutový nesestříhaný záběr, ve kterém režisér stihne úvodní titulky i první masivní přestřelku, která pokračuje přes další ulice města až do obydleného činžáku. Snímek zaujme převážně vizuální stránkou (již zmíněný dlouhý záběr a ještě jeden podobný v autobuse ke konci filmu) a realisticky ztvárněnými přestřelkami, kterých je více než v některých akčních filmech. Občas se sice někteří zúčastnění chovají podivně (třeba takové krytí při přestřelkých jim nic neříká a jeden ze zlodějů se snaží tvářit jak Yun-Fat Chow, kráčící s dvěma bouchačkama) a zbytečně kazí reálné vyznění filmu ale po celou dobu jsem se nenudil a tuto zdařilou kriminálku si náležitě užíval. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Smůla tohle mi nesedlo. Určitě se nejedná o žádný akční nářez, akčních scén je minimum a skládají se pouze z přestřelek, které nejsou krvavé,výživné ani napínavé a než se divák dočká, tak musí hutnou stopáž prozívat. Dějově mě to nezaujalo vůbec, byť hloupé a naivní to vyloženě není. Přehajpované spíš kriminální drama. Nůůďo za 45% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborný a netradiční akční film. Dvě strany: zločinci a policejní jednotky. Utkání mezi nimi snímá policie, stejně tak zločinci své konání vysílají do médií. Hlavní myšlenkou filmu mělo být asi masírování člověka médii, zkreslování událostí a reality ... každopádně vyšel z toho výborný akční film, kde se stále střílí, poletuje zde úchvatná kamera (máte chvílemi pocit, jako byste "byli tam" ...) a hraje výborný hudební doprovod. Film má několik výraznějších postav, každopádně to není film jednoho hrdiny, ale vyhrocené události jako celku... ()

Galerie (19)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama