Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honkongská polícia plánovala zásah proti zlodejom, ktorý sa však nevydaril. Na ulici zostalo niekoľko zastrelených policajtov a zlodejom sa podarilo utiecť. Celú situáciu nahrávali reportéri, ktorí sa na mieste ocitli, keď natáčali haváriu auta. Veliteľka Rebecca Fong vymyslí plán, aby polícia získala späť stratenú dôveru - počas akcie bude polícia poskytovať médiám originálne zábery, ktoré sami zostrihajú, aby o nich stúpla verejná mienka. Situáciu komplikujú dobre pripravení zlodeji, ktorí prostredníctvom internetu posielajú do správ vlastné zábery. (badygorila)

(více)

Recenze (35)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Smůla tohle mi nesedlo. Určitě se nejedná o žádný akční nářez, akčních scén je minimum a skládají se pouze z přestřelek, které nejsou krvavé,výživné ani napínavé a než se divák dočká, tak musí hutnou stopáž prozívat. Dějově mě to nezaujalo vůbec, byť hloupé a naivní to vyloženě není. Přehajpované spíš kriminální drama. Nůůďo za 45% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Fraška o policejní frašce. Policie si chce spravit reputaci a tak zatáhne spoustu médií do nadcházející akce, která se jim začne lehce vymykat z rukou. Děj nic moc, a když už na konci začne nabírat spád, tak se ukáže jako lehce zmatený a nedotažený - stačilo by, kdyby nebyly náznaky vedlejších událostí, nebo aby byly dotažené do konce; takhle mám pocit, že mě o něco ochudili. Ale našly se samozřejmě okamžiky, kdy mě komunikace padouch + Rebecca, resp. padouch 1 + padouch 2 + polda, bavila. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Akční drama o bitvě mezi skupinou zločinců a policií, kdy jsem paradoxně fandil té horší straně, neboť policejní šéfka Wong(Kelly Chen) se nestydí manipulovat informacemi z místa činu, aby měla policie hezkou mediální tvář, zločinci se samozřejmě nedají a využijí internet a webkamery pro skutečnou verzi událostí. Psychologická bitva vrcholí v mnoha násilných střetech, kdy výsledek by měl být jasný, ale vůbec to tak nevypadá. Hodně napínavý film s výbornými akčními scénami a v hercích zcela jednoznačně vede Nick Cheung v roli nezničitelného a neúnavného policisty, proti němu stojí "zloduch" Yuen- Richie Yuen. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Skupina odhodlaných a dobře ozbrojených zločinců, rukojmí, obrovský obytný dům, stovky policistů a jejich "železná lady", zásahová jednotka a kolem toho velké množství novinářů, reportérů a televizních štábů. Show začíná... Stylová akční kriminálka, která si v úvodní části na realismus moc nehraje (desperáti při ústupu ignorují jakékoliv krytí před palbou a vzpřímeně si vykračují jako na procházce), ale když se děj přenese do rozlehlého činžáku, film dostane správné grády. Nečekejme zběsilost Hard Boiled či ekvilibristiku Time and Tide - Breaking News se drží při zemi. Kdybych měl styl akce k něčemu přirovnat, tak určitě k Die Hard. Breaking News k souboji příslušníků zákona a podsvětí přidávají prvek mediální mašinérie, jež se dá vhodným způsobem využít k psychologické převaze nad druhou stranou. Ano, film se nevystříhal logických lapsů a mohl být o trochu lepší, ale dobře se na něho dívá a formálně mu lze máloco vytknout. 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice povedený snímek pojednávající o jednom perném dni, ve kterém bojuje policie proti skupině zlodějů. Film otevírá osmi minutový nesestříhaný záběr, ve kterém režisér stihne úvodní titulky i první masivní přestřelku, která pokračuje přes další ulice města až do obydleného činžáku. Snímek zaujme převážně vizuální stránkou (již zmíněný dlouhý záběr a ještě jeden podobný v autobuse ke konci filmu) a realisticky ztvárněnými přestřelkami, kterých je více než v některých akčních filmech. Občas se sice někteří zúčastnění chovají podivně (třeba takové krytí při přestřelkých jim nic neříká a jeden ze zlodějů se snaží tvářit jak Yun-Fat Chow, kráčící s dvěma bouchačkama) a zbytečně kazí reálné vyznění filmu ale po celou dobu jsem se nenudil a tuto zdařilou kriminálku si náležitě užíval. ()

Galerie (19)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Reklama

Reklama