Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

stani 

všechny recenze uživatele

Nedám se strhnout většinou, kritických až vulgárních komentářů. Jako by většině vadila ta "naivní čistota" příběhu, jako by se jí báli. Je tento svět natolik zkažený, že něco podobného vyvolává paradoxně odpor?.. Jedná se snad o "Kameňák", že někteří uživatelé hodnotí tento film jako "odpad"? Nemyslím si. Herecké výkony sic nejsou oslňující, přesto však dobré, kamera kvalitní, režie taktéž. Tento film mě zaujal právě svým "jednoduchým, naivním, romantickým a čistým pohledem", v dnešním filmovém světě plného násilí a vražd. Ta "naivita" je v tomto případě jako pohlazení po duši... ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že tu skoro nikdo nedal 5*! Koukala jsem na to snad pokaždé, když to dávali v televizi. Kdybych to viděla dneska, asi bych to považovala za pěknou blbost, ale tehdy to pro mě byla opravdu srdcová záležitost. Nejsem si jistá, zda mi dokonce neukápla slza. Je zajímavé, že mi v paměti utkvěl především ten milostný příběh, žádné poučky o civilizaci či necivilizaci. Prostě romantika...(možná spíš romantika pro dvanáctileté holčičky, v rámci zachování ideálu v mé mysli se na to už radši nikdy nepodívám) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci jednotka vyvolala slušný poprask a ešte slušnejšie tržby, rafinovaným hollywoodskym tvorcom trvalo 11 rokov, kým prišli na to, ako na ňu nadviazať bez remakovania. A tak vznikol sequel (hoc miestami naozaj vyzerá skôr ako remake). Môže to znieť absurdne, ale keď to vyšlo Čeľustiam 2 alebo Smrtonosnej pasci 2, prečo nie im? Vskutku sa s tým nebabrali: začíname hneď na konci jednotky. Úvod dvojky je v podstate zopakovaný koniec jednotky, ale nanovo natočený (!) s úplne inými hercami (!!). A, to najmä, s diametrálne odlišným vyznením (!!!). Jednotka končila tým, že loď objavila čln, otec sa pýtal námorníka, či žijú a dostal poetickú odpoveď: „Nie, len spia“. V dvojke táto scéna vyzerá úplne inak, postava otca sa ak som to správne pochopil vytratila do neznáma a rovno je explicitne ukázané, že obaja sú mŕtvi. Vidíme záber na ich chrbty a zadky, čo je síce vskutku nedôstojné cameo, na druhej strane šikovný spôsob, ako ušetriť na hercoch z jednotky, ktorí ostatne beztak zostarli, keďže 11 rokov je 11 rokov. A kto si bude pamätať nejaké zadky (a chrbty). Prežilo len dieťa. Našťastie, na lodi, ktorá ich čln objaví, sa náhodou nielenže nachádza dieťa č. 2, ale dokonca opačného pohlavia! Proste, zázrak. Samozrejme následne aj táto loď stroskotá a začíname odznova. Azda len s tým rozdielom, že deťom nerobí spoločnosť opitý námorník s dobrou náladou (ten je umne zlikvidovaný už v začiatkoch), lež starostlivá žena, ktorú hrá herečka s brutálnym priezviskom Lisa Pelikan. Randal Kleiser už len produkoval, o réžiu sa tentokrát postaral William A. Graham (Vraždy dievčat z kalendára), ale ono je to zajedno. V dvojke sa nachádza o čosi viac kanibalov a bavilo ma to podobne, ako jednotka, ale prestalo ma to baviť ku koncu, kedy sa počet obyvateľov ostrova rozrástol a dej sa začal uberať limonádovo-telenovelovým smerom, ktorý som fakt neocenil. Palec hore dávam za kasting, ktorý mi pripadal ešte sympatickejší, ako v prvej časti; najmä Milla Jovovich s tými svojimi šteniatkovskými očami je vskutku na zožratie. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Být Richardem, tak si hodim laso. Narodím se na opuštěným ostrově dvěma sourozencům, abych se úplně šťastnou náhodou dostal pryč. A jak začne druhý film, skončím na tom samym ostrově, tentokrát se ženskou a její dcerou. To je fakt geniální scénář. Návrat do Modré laguny mi přijde trochu filmovější než první díl. Milla Jovovich je hezčí než Brooke Shields a dokonce tu máme i pár námořníků, který si přijeli pro vodu, perlu a vlastně i Millu. Zdráhá se mi říkat něco ve smyslu, že mě "bavilo" sledovat jejich dospívání, jen je to prostě o trochu míň špatný film než jednička, ale fakt o chlup :) ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Keď sa už niekto rozhodne okopírovať 2/3 filmu podľa úspešného originálu, nech to aspoň urobí lepšie než v diele prvom. Film je minimálne o 2 kvalitatívne stupne nižšie, ako jeho predchodca, a to som nespomenul hercov, ktorý sú v porovnaní s jednotkou dosť nesympatickí.(Teda až na Milu Jovovich). Musím však uznať, že úvod filmu sa mi páčil viac, než v jednotke, no akonáhle deti vyrástli, film začal rapídne padať dole, až sa dostal do bodu neznesiteľnosti.(v scéne, keď prichádzajú bohatí Európania a lady veľkomožná začne dávať chlapcovi neslušné návrhy je otrasná). Ani hudba už nie je čo bývala. Ak ste nevideli jednotku- odporúčam, ak áno- vyhnite sa tomuto prepadáku oblúkom. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)
  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)

Reklama

Reklama