Reklama

Reklama

Kamenáč Bill a jeho přepevné laso

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Western
Československo, 1972, 7 min

Obsahy(1)

Snímek podle australského spisovatele Dalla Stivense vypráví o vzpurném koni, kterého zvládl jedině Kamenáč Bill. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Animace: Jaroslav Doubrava. Výtvarník: Miroslav Štěpánek (Pojďte pane, budeme si hrát, Pomsta atd.). Ne jinak tenhle ten pozdější animovaný western (groteska) podle známé australské předlohy od Dalla Stivense o vzpurném koni, kterého zvládl jedině Kamenáč Bill, se mi už moc nelíbil a to ani jeho starší pokračování resp. části Kamenáč Bill a drzí zajíci 1964 a Kamenáč Bill a ohromní moskyti 1964 který byl asi nejúspěšnější s celé této série. Na Poslední výstřel, V pravé dopoledne a nebo třeba na Úkryt černého Billa se stejného žánru ale určitě neměl. Ten řechtot toho červeného koně mě zde neuvěřitelně dráždil a pak to béžové pozadí a jen barevné figurky se mi zde nelíbili. Takže hodnotím tak jak hodnotím. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Což o to, zápletka je, jak už to u Kamenáče Billa bývá, docela vtipná, ale tentokrát mě neoslovuje výtvarná stránka a vlastně ani animace. Obojí je příliš jednoduché a všechno se na dobu vzniku svést nedá. Celkový dojem: 40 %. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Animace Jaroslava Doubravy se mě moc nelíbí, tak jako i celkový příběh...Hvězdičku navíč za hudbu Jiřího Kolafy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* triptych příběhů o všeschopném Kamenáči Billovi jsem zkoukl tady a musím uznat, že je to hravé, tak asi pro děti to pravé. Sice animace není nikterak okouzlující, ale ta by snad nerozmazleným dětem vadit nemusela a ostatní ať koukají na krasné a bezduché hlouposti. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Bill si do tretice vyskúša rodeo a skrotí divokého koňa s medzizastávkou v nebi. Výtvarne je to podobné dvojke, dialógy absentujú a s celého triptychu ma to bavilo najmenej. ()

Reklama

Reklama