Reklama

Reklama

Drahoušek Klementina

  • USA My Darling Clementine
Animovaný / Krátkometrážní / Hudební / Western
Československo, 1959, 6 min

Obsahy(1)

Krátký film Brdečka vytvořil na zakázku pro americkou společnost Rembrandt Films. Jedná se v podstatě o animovaný videoklip k lidové písničce z doby divokého západu o tragickém osudu dívky Clementine, dcery zlatokopa. (J.Connor)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Námět a výtvarník: Vratislav Hlavatý, Scénář: Jiří Brdečka který měl western a vůbec prostředí divokého západu moc rád a tento film vznikl vlastně podle jeho knihy Kolty bez pozlátka. Hudba: Karel Krautgartner se zpěvem Rudolfa Pellara. Píseň Klementine tak jak ji neznáte a do toho celý tento barevný westernový příběh o kutajicí a poklad hledající a posléze se topící Klementine v této víceméně parodii jakou byl i třeba jeho Limonádový Joe. V animovaném filmu jeden z prvních filmu s westernovou tématikou, avšak ne moc úspěšných. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Jedna ze zakázek pro americkou společnost Rembrandt Films je vlastně animovaným předchůdcem videoklipů, ilustrujícím americkou lidovou píseň z Brdečkova oblíbeného Divokého západu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Od Jířího Brdečky mám radši jiné snímky, tento je jeho slabší, navíc pro mě ne s moc sympatickou animací výtvarníka Vratislava Hlavatého. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Drahoušek Klementina je antiromantickou baladickou písní (zpívá Rudolf Pellar). Jiří Brdečka a výtvarník Vratislav Hlavatý s ironickou rozverností odlehčují westernovou vážnost. Parodická píseň romantického snílka, neplavce a zpívajícího kytaristy lituje své náhlé ztráty vyvolené a bohatství v nechtěném uragánu současného manželství. Krátký animovaný film Drahoušek Klementina je stylově zábavnou rošťárnou. ()

Reklama

Reklama