Reklama

Reklama

Poslední výstřel

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Western
Československo, 1963, 8 min

Obsahy(1)

Animovaná groteska Václava Bedřicha, kde si autor tentokrát střílí z klasických westernových postav a klišé. Originální krátkometrážní snímek. (CS Film)

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Skutečně originální animovaný film s divokého západu. Přestřelka a vyvraždovačka jako sviňa i když jenom animovaná. Už ty úvodní anglicky psané titulky a hudba nasvědčovali tomu že to bude jednat patrně o něco velkého co dovede navíc příjemně překvapit. Vtip, skvělé nápady a speciální triky zachyceni do toho nejposlednějšího možného detailu. Jako výkřik krve, andělíček strážný atd. A do toho všeho ten malý ošklivý hrobník stále znova a znova dělající své nové hroby pro hromady mrtvých. Kterému se navíc příliš nezamlouvá poslední výstřel, konec divokých přestřelek a to že na divokém západě začíná platit zákon. Proto když se mu nedostává mrtvých tak se sám vydá na lov svého nového nebožtíka...dokud mu ale do cesty nepřijde sherif. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní animovaná groteska si střílí z westernových klišé a typických postav divokého Západu. Hrobník se tentokrát nebude radovat jako poslední... Celkový dojem: 60 %. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Krpatej hrobník je výbornej a jeho odměřování míry na rakve je hodně originální, ha ha!! Snímku dominuje precizní hudba pana Štěpána Koníčka. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nic originálního na tom nevidím, víc si užiju i reklamu na Perwoll (SPOILER: To je nové? Ne, jen vyprané v Perwollu.). ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně geniální. Vykreslení divokého západu je více než zdařilé a to díky jednoduché ale přesto pěkné animaci a hlavně hudbě Štěpána Koníčka. A musím říct, že je to větší drasťák, než se na animák sluší. Tomuhle ale vyvražďovačka sluší náramně. Když k tomu přidáte škodolibě se chechtajícího hrobníka-skřeta a porci výborně udělaných přestřelek, které jsou přes schematičnost velice působivé a hravé. Stejně nápadité jsou některé záběry, obzvlášť mne zaujala přestřelka zachycená z vrchu. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Snaha byla, ale je to hrozně natahované. Jeden nápad (vtip) donekonečna se opakující a od začátku je jasné, kam to směřuje. Být to o polovinu kratší, nebo s více nápady, byla by to fajn groteska. Takhle je to strašně dlouhé a přitom to má jen osm minut. ()

Reklama

Reklama