Reklama

Reklama

Život savců

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Život savců (více)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Savci, teplokrevná stvoření pokrytá srstí, která krmí svá mláďata mlékem, jsou nejpopulárnější mezi zvířaty - snad také proto, že mezi ně také patříme." - David Attenborough Dokument Davida Attenborougha nabízí jedinečný pohled na pozoruhodnou skupinu těchto zvířat. Ukazuje mnoho fascinujících druhů planety, včetně nás samotných, a ilustruje, jak se savci stali tak mimořádně rozmanitými a úspěšnými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Život savců představuje jeden z vrcholů přírodopisného dokumentárního seriálu. Nabízí exkurz do života třídy živočichů, ke které sami patříme, je logicky rozčleněn a obsahuje spoustu jedinečných záběrů. Jedinečných v tom smyslu, že zachytily věci, které ještě nikdo nikdy nenatočil a jež, krom toho, že tvoří tento nádherný dokument, si dokážu představit (možná se ale mýlím) i jako studijní materiál pro vědce, kteří se savci zabývají. Attenboroughův tým plně využil možností moderní techniky a tak se dočkáme záběrů miniaturních kamer z nor, ba i vnitřků savčích těl, nočního života natočeného v části spektra, kterou zvířata nevnímají a tak se chovají přirozeně, či záznamu zvuků mimo rozsah našeho slyšení. A vše nám vysvětluje fundovaný komentář. Příprava takového skvostu musela dát moře práce a trpělivosti, ač se Attenborough skromně tváří, že někam jen tak přijde a už točí něco unikátního... Takovou promyšlenou dřinu můžu ohodnotit jedině maximálně. ()

lift666 

všechny recenze uživatele

Jeden z velice povedených dokumentů BBC. Zavede vás do skutečného života savců a přede věci, o kterých jste ani neměli tušení. Pomocí pokročile techniky se dostali s minikamerou do doupěte syslů... Báječné. Ale jednu výtku mám. Za těch 50 minut si člověk, který přijde unavený z práce, toho nedokáže moc zapamatovat a dívat se na to podruhé už není ono. Přesto je tento cyklus na vysoké úrovni :-) ()

Reklama

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

ČT po letech opakuje tento skvost mezi přírodopisnými dokumentárními cykly a znovu se dokáži dívat a opět si to užívat. Poklunu zaslouží tradičně vynikající a kultivovaný výklad a projev Davida Attenborougha, ale i celý realizační tým. Je nevděčné a smutné, že neberou miliony filmových star, nechodí po červeném koberci. Pro mne ale jsou "hvězdami" zasloužícími obrovskou úctu a obdiv. Myslím, že by se dalo ještě dlouho psát o tom, jak fantastický seriál to je, jakou poklonu všichni, kteří se na něm podíleli, zaslouží. Zkrátím to a řeknu jen, že se opravdu hluboce klaním a každému, kdo má nějaký cit pro přírodu, chce o ní vědět více, vidět, co běžně opravdu jen tak neuvidí, jen a jen doporučit a určitě to je krásný námět k tomu, vzít si děti třeba na klín a užít tento fantastický materiál s neobyčejnou poznávací hodnotou společně. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Přírodopis, biologie ať to nazveme jak chceme, tak zrovna já jsem tenhle předmět na škole nikdy v oblibě neměl. Jenže v televizi je to něco úplně jiného, tam vynikne ta zajímavost a barvitost živočišné říše. takže téměř jakokoliv přirodopisný dokument mě nikdy nezklamal, a když se připojí profesionalita jako v tomto případě, byla by chyba se nepodívat. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Jedinym minusem je stari tohoto dokumentu, takze necekejte full HD. Divak se musi spokojit se 4:3 formatem. To je u dokumentu vzdy skoda, protoze kvalitni obraz je zde dulezity. Ovsem tento serial to vyvazuje kvalitou zbytku. Primerene pensum informaci, prijemny dabing, opravdu zajimave a hlavne skvele zabery zvirat toho typu "jakoby tam filmari vubec nebyli". Nechapu, jak to delali, ale zviratka si kamery nijak nevsimala, pritom hodne zaberu bylo z velke blizkosti a vyzadovaly urcite hodne trpelivosti a zkouseni, nez se to podarilo. Skvely porad. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama