Reklama

Reklama

Tonda je šestnáctiletý kluk, který má sportovní nadání. Jeho otec a zároveň trenér by byl rád, kdyby se Tonda věnoval oštěpu, ale syna to táhne k fotbalu. Přes otcovu neochotu se přestěhuje do Prahy, aby mohl trénovat svůj vysněný fotbal ve špičkových podmínkách. Bydlí u svého strýce fotbalisty, a nahlédne i do zákulisí sportu, kde se ne vždy chodí po rovných cestách. Ale tohle jablko nepadlo daleko od stromu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příběh je čítankový, plochý a fádní. Ale ta horda pěkných kluků... Jen považte sami: 20letý Gustav Bubník (Vilda), 16letý Jan Potměšil (Tonda), který roztomile "zpívá", ale stejně je cítit, že je dobrý herec, 23letý Čestmír Řanda mladší (Bagr), 19letý Rafael Pražák (Čára) či 18letý Jiří Sedláček (Mirek). ()

5150 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu hodně naivní, no spíš úsměvný příběh o sportovně nadaném a neskutečně čestném klukovi. Za pozornost stojí zejména herecké obsazení. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl špatný film. Jan Potměšil si se svojí rolí poradil obstojně a ostatním hercům nemám co vytknout. Příběh se mi docela líbil, akorát o tom morálním přiznání Tondy by se dalo polemizovat (vždyť se hrálo o titul!); stejně tak o konečném postoji otce k synovu hraní fotbalu. Já bych to viděl na hezký průměr. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Když otec promítá svoje mindráky do syna a on nechce jít v jeho šlépějích...Nesmyslem se to scénaristicky stává při srovnávání kariéry se Štěpničkou... ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem daleko větší ptákovinu, ale nakonec ten Brabec, který mne celou dobu rozčiloval, řekl větu, která to vše obrátila trochu jinak "Člověk by se neměl vzdávat lehce". Jinak to bylo solidně zahrané a když vezmu v úvahu dobu vzniku, tak to nebylo zase tak úplně hloupé, vznikali i horší filmy i když tento jistě pro dnešní mládež působí hodně naivně, ale ono tehdy skutečně platilo, že se fotbalem mohou živit opravdu jen ti nejlepší a to ještě pouze dost krátce a atletika se dala dělat pouze čistě amatérsky. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Scény z fotbalových zápasů se natáčely na stadionu Na Julisce, kde sídlí tým Dukla Praha. (offlineman)

Reklama

Reklama