Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh prince, jehož život je zakletý v náhrdelníku, ukrytém v útrobách ryby, je plný dramatického napětí, úkladů a osudových předpovědí. Mladému zamilovanému páru, který našel před zuřící bouří útočiště na zámku, ten pohádkový příběh vypráví zámecký kastelán a všichni tři se stávají jeho aktéry. (oficiální text distributora)

Recenze (32)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako horor. Běsnící počasí. Dva mladí lidé skrávající se po stromy. A název pohádky taky není zrovna dvakrát přívětivý. Bouřka to byla parádní. Nejsem si jistá, jestli by v dnešní době pustil kastelán někoho k sobě na zámek, ale budiž. Nemohl by bez toho vzniknout tenhle krásný příběh, kde se prolíná realita s legendou. Ladislav Pešek moc hezky vypravoval. Taky bych celá napnutá poslouchala. Alena Vránová uměla hrát pěkně závistivé ženské. Takové mrchy jí šly. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nevšední černobílý příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách. Současnost prolínající se s dějem trošku smutné a trošku ponuré pohádky, nepůsobí nijak nepatřičně. Přispívají k tomu skvělí herci, romantické hradní prostředí, příjemná hudba a originalita tohoto starého dramatu. Je to jedna ze zapomenutých ale pro pamětníky nezapomenutelných pohádek, která by si zasloužila nový kabát. Musím prověřit, jestli osloví i moji malou vnučku. ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Celou dobu se mé generaci snaží vnutit, že princezna je Libuška Šafránková a princ je Pavel Trávníček...A že pohádka musí být líbivá, tak trošku rozverná, přímočará a prostě "hezká". Tak na mě to neplatí! Už navždycky - Jana Preissová a Petr Štěpánek! Příběh trochu syrový a trochu provázaný s realným světem, smutný a pochmurný, o to víc působivý! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní černobílá inscenační pohádka upoutá především ve svém pohádkovém romantismu v době renesance. Poetické ladění přednesu dodává na síle umění a kouzlu příběhu v poněkud temné atmosféře ve spojení s černobílým obrazem. Televizní klasika, která už nové generaci nic neřekne, ale ty starší jistojistě potěší. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Poetický ponurý příběh, kde zlo je potrestáno, ale nenadejde dobrý konec. Temné, svíravé, smutné. Kde jsou dnes princové mých mladých let? Kde jsou ty krásné princezny, démonicky krásné žárlivé potvory a vznešení moudří králové? Když si v souvislosti s názvem pohádky odpovím "na hřbitově zakopáni", asi budu za cynika. Paní režisérka si v pohádkách dost libovala v tom, že svého manžela odkládala na máry. Obdivuji princeznu Miroslavu, která trpěla zimou a klesala horkem, jak putovala sama krajem, ale přesto byla dokonale upravená, učesaná a princeznovsky krásná. Krom toho, stejně jako všechny ostatní dámy v téhle pohádce, měla krásné šperky. Proč už nežijeme v dobách perlových ozdob do vlasů? Jako dítěti by se mi to nejspíš nelíbilo, konec by mi připadal otevřený a atmosféra temná. Jenže ... pohádky nejsou primárně dětský žánr. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na hradě Křivoklát. (LaCasita)

Reklama

Reklama