Reklama

Reklama

Pohádka z pražského Podskalí, kde o zázraky kdysi nebývala nouze... Na vltavském břehu žil hrnčíř Vítek (O. Vízner), který se jednou setkal s krásnou panenkou. Netušil, že je to vodníkova dcera Bělička (J. Švehlová), zamiloval se do ní a dívka jeho cit opětovala. Jenže lásce těch dvou nepřáli ani lidé, ani otec vodník (O. Šimánek). Než naši zamilovaní našli společné štěstí, uplynulo v řece hodně vody a také celá tato pohádka… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

topi 

všechny recenze uživatele

Vodnická pohádka s písničkami Pavla Kopty a hudbou Vadima Petrova. Možná zbytečně zdlouhavá a naivní. Hrnčíř Vítek (Olda Vízner) je takový nekňuba a vodnická dcerka Bělička (Jarmila Švehlová) zase prostomyslná dívčina. Nejlepší je její vodnický tatík Otto Šimánek a tetička Míla Myslíková. Jinak takovej lepší průměr, na svou dobu však klasika. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Koukám, že v šestasedmdesátém roce se muselo žít. Kam člověk flusnul, tam čuměl vodník či vodnice, samá pařba a bezva zpěvy. V bolševickým Československu mohla navíc aspoň v pohádce přísná paní hrnčířka klidně neschválit mladýmu cucákovi cácoru z protějšího břehu. Takže hvězdu navíc za fašistickonacistickou, xenofóbní a extrémistickou drobnou podnikatelku. Dnes by ji zavřeli. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná ateliérová pohádka, která se tváří jako divadlo. Ty kulisy jsou opravdu příšerné, především vodnická říše udělaná pomocí krepových papírů. Kostýmy jsou stejně tak hnusné a příběh taktéž nic moc. Románek mezi Oldřichem Víznerem a Jarmilou Švehlovou je velice naivní, především ten začátek, kdy se potkají v krámě. Stejně tak Otto Šimánek a Míla Myslíková coby vodníci jsou příšerní. [561. hodnocení, 31. komentář, 70%] ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kolegyně Jezinka.Jezinka chválí, že Bělička kromě omdlévání a jojikání občas dokáže i něco udělat. Schvaluji, na druhou stranu nemohu přejít, že na svou roli už přestárle působící Vízner se právě na nic jiného než na nářky celou dobu nezmůže. To má být nějaký příklad pro zamilované mládence? Je to pometlo a na tom trvám. Za kladné hodnocení tak může (vedle neobvykle sympatické Myslíkové) hlavně Jarmila Švehlová. Jo, hezké holky u nás byly vždycky. ()

MeGab odpad!

všechny recenze uživatele

Když si nevíš rady s dějem, vraž tam nějakou odrhovačku, čím debilnější text, tím líp, protože to bude znít lidově. Pokud budeš mít v hlavě pořád vygumováno, přidej druhou, případně třetí, čtvrtou, pátou. Nic to nestojí, natočí se to na rpvní dobrou, ušetří se na střihu a zmákne se to za pár natáčecích hodin. Ono se to na obrazovce bude trochu hejbat i s nima a ti čumiči před ní ti to sežerou. A za pár let ještě budou vzdychat nad tím, jaký se točily za jejich mládí krásné pohádky. * * * Netočily. Na téhle je to ukázkově vidět. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu svou první roli ztvárnila Jarmila Švehlová, která tou dobou ještě studovala na konzervatoři. (M.B)
  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1978 v režii Jana Bergera i rozhlasová pohádka „Vltavská pohádka". (Miggi90)

Reklama

Reklama