Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Banks tvoří se svou ženou Ninou výjimečně šťastný pár a vášnivě miluje své děti, malého Mattyho a starší Annie. I v ní stále vidí malé děvčátko, takže nemůže věřit svým uším, když se Annie vrátí ze studií v Evropě a oznámí, že by se chtěla vdávat. George vůbec není nadšen vyhlídkou, že čas jeho otcovské péče je u konce. Věnuje budoucímu zeti mimořádnou pozornost a zpočátku se k němu samozřejmě staví naprosto odmítavě. Sabotuje dokonce i svatební přípravy. Nakonec se však přece jen rozhodne nestát dceři v cestě a jako hrdý otec ji přivede k oltáři. Než se tak ovšem stane, je třeba svatbu připravit a to se ukáže být doslova noční můrou. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

The thing I like best about this house are the voices I hear when I walk through the door. Když má člověk pod režisérskou a scénáristickou taktovkou roztomile krásnou Kimberly Williams, krásně roztomilého George Newberna, a tři amíga komediálního umu Steva Martina, Diane Keaton a Martina Shorta, víte, že nemůže vzniknout lepší devadesátková rodinná rom-com než je Father of the Bride. Má to všechno, co si jen divák může přát – smích i pláč, sny i vzpomínky, a plnou náruč lásky a vřelosti. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Pozitivem na tomto filmu je rozhodně Steve Martin, jeho humor je jemný, a i když ještě nemám dceru ve věku na vdávání, dokázal jsem se s díky jeho hereckému projevu s jeho postavou ztotožnit. Diane Keaton ho pak v roli manželky skvěle doplňuje. Horši to pak je s Martinem Shortem, který mě naopak místy dost iritoval. To ale nebylo nic v porovnáním s postavou dcery. Takhle namyšlenou, egoistickou a nevděčnou krávu jsem ve filmu už dlouho neviděl. Tváří se jako největší zlatíčko, ale jak není po jej jím, nastává otci duševní peklo. Až mi ho bylo líto, hodně. Film, co si bohužel už nikdy dobrovolně nepustím. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sakra, tohle je ale parádní oddychovka, ze mě vypadlo, když jsem náhodou přepnul na novu. Hlavu rodiny jsem sice již kdysi dávno viděl, ale nemyslel jsem si, že by se mi mohla stále líbit. Ne, rozhodně tady nechci říkat něco o genialitě nebo jednom z nejlepších snímků svého života, ale rozhodně je to velmi dobrá taškařice. Příjemná výpověď otce, od něhož právě odchází jeho 'malá holčička'. Krom pár zbytečných trapností, jako bylo třeba přeparkovávání aut, si vlastně nám na co ztěžovat. Steve Martin totiž hraje skvěle, i když mi v několika záběrech připomínal jiného komediálního herce - jméno schválně utajím, abyste mě neukamenovali, díky čemuž velmi zvyšuje výslednou kvalitu tohoto snímku... Dokonce i hudba je velmi povedená, jedná se o jakousi variaci na tradiční svatební znělky. No jak už jsem řekl, jako oddychovka se to opravdu povedlo, tahle komedie totiž neurazí, a ani nijak zvláště neuchvátí. Takže pokud se chcete pobavit, ale nechce se vám přílišně namáhat mozkové závity, neváhejte a zhlédněte tento snímek. 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title ,2. Annie's Theme ,3. Drive to Brunch ,4. Snooping Around ,5. Pool Cue ,6. Annie Asleep ,7. Basketball Kiss ,8. The Wedding ,9. Snow Scene ,10. Nina at the Stairs ,11. The Big Day ,12. Annie at the Mirror ,13. Pachelbel Canon ,14. The Way You Look Tonight ,15. My Annie's Gone ,16. The Way You Look Tonight (Reprise) ,17. End Credit , ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mi je náhodou jedno, jestli se jedná o remake. Tenhle film mě iritoval od samýho začátku. Nevím, jestli jsem tak cynickej starej bastard, ale přišlo mi to jako jedna velká fraška. To, že by si měla vzít někoho po čtyřměsíční známosti mi přišlo jako hovadina a taky bych jí tu svatbu nezaplatil. A průběh filmu děsně nudnej a doopravdy trapnej. Vlastně mi to přišlo spíš jen jako pohled na pseudoproblémy několika horních tisíc. Žvásty Diane mě iritovaly, Steve mi připadal jako naprostej neovládající se trouba a ta jejich dcera jako pořádně rozmazlenej fagan. Jediná dobrá scéna z obou filmů (tento a pokračování) je, když ve dvojce jedou večer do té nemocnice. Jinak je to absolutně zapomenutelnej nedůležitej kvazisnímek. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • George Banks říká, že nechce, aby ho svatba přivedla na buben, a následně zjistí, že stojí na ulici v županu. To samé se stalo jiné postavě Stevea Martina ve filmu Cvok (1979). (HappySmile)
  • Dort, který v roce 1991 stál 1 200 dolarů, by dnes stál 2 100 dolarů, tedy kolem 50 tisíc korun (k roku 2016). (tom.nosek)

Reklama

Reklama