Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yomiko Readmanová je taková zvláštní slečna. Asi ta největší knihomolka, kterou jste kdy mohli vidět. Byt má plný knížek a na první pohled se může zdát, že jediné, co dělá, je čtení a nakupování nových i starých knih, ale to není jediné, co je na ní zvláštní. Má neobvyklou schopnost ovládat papír tak, že jej dokáže klidně zpevnit i na úroveň oceli. Používá ji jako agentka oddělení zvláštních operací v Britské knihovně pod krycím jménem The Paper. Tentokrát ale nejde jen o nějakou běžnou misi. S dalšími dvěma kolegy se musí pokusit o záchranu světa. (Agita)

(více)

Recenze (12)

Herr_Karotte 

všechny recenze uživatele

Lepsi ***. Sice Yomiko neni nejvic cool postava, ale aspon je o tom zajimavejsi. Nemuzu sice rict, ze fighty by byly zas az tak super, ale aspon se mi libil pribeh a jeho originalita (hlavne pojeti paper-masteru). Od navazujici serie jsem cekal rozvinuti pribehu, ktery byl u OVA dost zajimavy, ale uplne nevystvetleny. Bohuzel se mi tohoto ocekavani nedostalo, a tak OVA R.O.D., stejne tak jako nasledujici serie, zustava v sede zone tri hvezdicek. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

„Bondovka“, kde se kradou knihy, reinkarnují mrtví a hlavní hrdinkou je tajná agentka - knihomolka. Ano, autoři pojímají dění především zpočátku s nadsázkou a zároveň měli výborné nápady při navrhování speciálních schopností dvou hlavních agentek, což vrchovatě zúročili ve velice zábavných a nápaditých soubojích. Jen škoda zvážnění v druhé polovině a nadbytku „deus exů“ v závěru. 7/10 ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Jistá nejmenová zločinná organizace se touží zmocnit jisté nejmenované knihy. Zjistit jaké jsou její plány a zabránit jim bude muset knihomolná agentka s krycím jménem "Paper" Yumiko Readman. Její zvláštní schopnosti - různá kouzla s papírem - jí jistě budou ku pomoci. Verdikt - Dobré OVA, jehož kvality spatřuji hlavně v nadpřirozených bitkách, přestřelkách a honičkách. Hlavně musí člověk celou brát na vědomí, že jde o nadsázku. Škoda posledního dílu, kde slovo "nadsázka" je třeba nahradit slovem "nadnadsázka"...to už na mě bylo moc. Ale i poslední díl má velmi kvalitní momenty. Příběh má lehce bondovskou atmosféru, kterou mimo jiné vytváří i nulanulasedmičková hudba. Slabší ****. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Atmosféra starých bondoviek, titulky ako zo seriálu Dallas, sympatická knihomoľná hlavná hrdinka, ktorá robí špeciálnu agentku, len ak práve nesupluje za chýbajúcu učiteľku v škôlke či kde, nejaká tá mystika, trocha steampunku a smrtiaca hláška "Vráťte mi moju knihu!" :-). Záchrana sveta môže počkať, najskôr musím dočítať ;-). Skrátka, teším sa na seriál. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je Yomiko Readman suplující učitelka, kterou od šedosti obyčejnosti odlišuje jen její velká záliba v knihách. Ovšem na druhý pohled to je tajná agentka "Royal British Library's Division of Special Operations", krycí jméno "The Paper". Jejím úkolem je ochraňovat vzácné knihy po celém světě. A přesně o to jde i v tomto třídílném OAV - Yomiko musí (ve spolupráci s druhou agentkou) ochránit před zlou mocí vzácnou knihu, kterou si právě koupila, a navíc nalézt její druhý díl. ____ Ačkoliv by se mohlo zdát, že příběh knihovnických agentů bude strašná nuda, není tomu tak. Agentky mají zvláštní schopnosti, díky nimž jsou akční scény zajímavé a originální, navíc je seriál opravdu zábavný (imho občas mírně paroduje Jamese Bonda). ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama