Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sotva se otec George Banks vzpamatuje ze svatby dcery Annie, čeká ho další rána. Annie a její muž Bryan totiž rodině s nadšením oznámí, že čekají dítě. Aby si dokázal, že ještě není tak starý, zajde George do posilovny, nechá si obarvit vlasy a rozhodne se prodat dům, aby se mohl s Ninou přestěhovat na pobřeží a splnit si tak dávný společný sen. Jediný kupec, arabský podnikatel Habib, sice překvapí nabídkou dalších patnácti tisíc dolarů, pokud se vystěhují do deseti dnů, ale George ji přijme, aniž se s Ninou poradí. A to je chyba, protože se vzápětí dozví, že je nejen nastávajícím dědečkem, ale znovu také nastávajícím otcem. Přestože se mu myšlenka na nadcházející rodičovství příliš nezamlouvá, nezbývá než odkoupit dům zpátky a začít se připravovat na blížící se "radostné" události, které přijdou v nejméně vhodnou chvíli, a navíc u obou žen současně. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

MM11 

všechny recenze uživatele

Pokračování roztomile kýčovitého remaku ždíme slzy s ještě vehementnější vervou a s příběhem zůstává pozadu. Všechno v rovině náhody působící u jedničky svěže a lidsky zde zavání kalkulem, kde i málo zručný divák rozpozná jasnou manipulaci. Naštěstí je Shyer osobnostně zřejmě naladěn na stejnou vlnu a dokáže spolehlivě zaplácnout hluchá místa, byl by však nula bez výkonů hlavních protagonistů. Konec ovšem hrůza, nebudete už fandit, protože oni jsou..... takový strašně sladcí!? ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Miluju jedničku, ale dvojka je ještě lepčí! Ta hudba, to prostředí, barvy, pohodová atmosféra. Výborná Diane Keaton, krásná Annie, Steve Martin to je kapitola sama o sobě a perfektní Martin Short, který tomu dodává jiskru a úplně poslední, ale stejně důležitý "jimův táta" Eugene Levy, který je prostě boží: Mechale chalem!!! Málo prostoru, ale super využitého :). Nejlepší film na depku, samotu, na nedělní odpoledne, na zimní večery - kdykoliv. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

OTEC NEVESTY 2, obávam sa, nepoteší fanúšikov originálu. Ako to už s týmito prekliatymi voľnými pokračovaniami býva, čo z toho, keď zostali herci z pôvodného hitu, keď scenár je matný, réžia nudná a príbeh stratil prekvapenie a ráznosť? Čo zostalo? Príjemná poučná/rodinná atmosféra neškodného režiséra Charlesa Shyera (BABY BOOM) a herecké výkony spoľahlivého Stevea Martina, spoľahlivej Diane Keatonovej a nádhernej basketbalistky Kimberly Williamsovej. No neviem, akosi im to všetkým nevyšlo. A to sa mi originál páčil. Toto je už skôr len také že... akože. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nápad celého filmu je prozrazen v českém názvu, což malinko prozrazuje to důležité, ale to nevadí. Film funguje jako komedie, funguje i jako rodinný film, ale je vidět, že místy ani tvůrci nevěděli, čím to pořádně naplnit, aby diváka skutečně zabavili. Herci jsou ale pořád stejní a natolik příjemní že se to dá kousnout. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Dvojka filmu Hlava rodiny je podle mého názoru na vyšší úrovni, není jen to opakování fórků z jedničky. Pokud pokračování filmu udrží a překročí kvalitu prvního dílu, je to vždycky znamení, že tvůrci neměli potřebu jen se opakovat a stavět na předešlém úspěchu, ale že se někam posunuli. Děj se oproti jedničce logicky posunul dál a z toho vyplynula i hromada nových příležitostí k novým humorným situacím, které tvůrci zvládli na sto procent. Herci v hlavních rolích byli skvělí, což není třeba rozebírat. Když jsem v jedničce trochu vyzdvihnul Martina Shorta, platí to i teď. On a jeho parťák (B.D. Wong) dali filmu šťávu, na kterou nezapomenete. Film kromě humoru obsahoval i notnou dávku dojímavých scén a ty, alespoň pro mně, dali filmu kouzlo, které budu chtít podstoupit častěji. Opravdu se to hodně povedlo. Co dělá film filmem, to je taky hudba a i tentokrát je fajn, že hudbu dělal Alan Silvestri a svým uměním podtrhnul krásu tohoto příběhu. Hodnotím tak, jako první díl, ale to jedno procento přidám určitě rád: **** - 91%... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Když Diane Keaton (Nina) dostala scénář k filmu, téměř odmítla natáčet, když zjistila, že musí předstírat, že je těhotná, protože jí bylo téměř 50 let. Steve Martin (George) a Nancy Meyers ji přemluvili, aby se k natáčení připojila. (veronikajel)
  • Kdyby Diane Keaton odmítla zopakovat svou roli Niny, bylo by ve scénáři napsáno, že se rozvedla s Georgem (Steve Martin) kvůli jeho neustálým stížnostem, že musí platit za svatbu z prvního dílu a George by se znovu oženil a měl dítě s druhou ženou. (veronikajel)
  • V traileru se objevuje jedna scéna, která není k vidění na DVD - Franck říká Georgeovi a Brianovi, že při koupání miminka budou čápi (sterks). Během scény, kdy se hraje Scrabble, můžete na desce vidět slovo "sterks." (HappySmile)

Reklama

Reklama