Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uspěchaná Eve, věčně telefonující a hysterická z toho, že nestíhá, protože neumí říct "Ne!", je vylekaná z každého zazvonění telefonu, který zvedá, protože je přesvědčena, že je to nemocnice, aby jí oznámila, že její otec Lou zemřel. Stejně jako její sestry, starší Georgia a mladší Maddy, ji poznamenal odchod matky, která opustila rodinu, když byly ještě děti a nyní se musí začít vyrovnávat se skutečností, že zanedlouho zemře také jejich otec, bývalý scenárista Lou Mozell, bručavě haštěřivý a těžce sklerotický stařec, jehož chátrající tělo a mysl nedokáže zvládnout jeho stále až příliš energickou povahu. Zatímco Eve je majitelkou pořadatelské agentury a jako jediná se o umírajícího otce skutečně stará, její mladší sestra, nevyzrálá Maddy je nepříliš úspěšnou herečkou v jednom z dopoledních seriálů a na otce nemá čas, stejně jako nejstarší ze sester, rázná Georgia, vydavatelka stejnojmenného magazínu pro ženy, bezohledně zneužívající své sestry pro svůj prospěch. Eve pravidelně navštěvuje otce a často vzpomíná na dětství, z něhož se jí vybavují nejen idylické střípky, kdy se vše zdálo ideální, ale mnohem častěji ty smutné, ukazující opak. Ze stesku dokonce vyhledá matku, která je opustila a pokusí se ji přesvědčit, aby navštívila umírajícího otce. Po rezervovaném setkání však odjíždí s matčiným chladným sdělením, že nikdy nechtěla být matkou a ona i její sestry jsou jen nechtěné omyly. Když se Eve, zatížená svými katastrofickými představami, problémy s organizací několika akcí a neustálými starostmi s otcem, který utíká z nemocnice, nervově zhroutí, nepomůže jí ani jedna ze sester, ale matka lékaře, jehož auto z nepozornosti nabourala. Podle ní je třeba umět vypnout. Když se sestry nakonec sejdou na jedné z akcí, které Eve organizovala a kde Georgia přednesla projev, ve kterém si přivlastnila všechny zásluhy Eve o umírajícího otce, sestry se ostře pohádají. Jejich hádku však přeruší zpráva z nemocnice, že jejich otec upadl do komatu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, tak Diane Keaton /Annie Hall, Kmotr 1 -3/ toto prehnala,a to hodne. Natocit film o tom, ze zenska je vystrasena z kazdeho telefonatu, lebo jej otec umrie ... sak doprdele kazdy raz umrie, len taki faraoni tu boli 3000 rokov a setko slo doprdele ....ne, tu budem kruty a nemilosrdny ... toto je hnoj a nie film, Keatonova by sa mala verejne ospravedlnit a zaplatit mastnu pokutu - za tu jej opovazlivost natocit to : 11 % ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

viděla jsem fil poprvé a měla jsem pocit, že je to nuda. Když jsem ho viděla podruhé...zakoukala jsem se. A začala jsem se tak trošku poznávat....Film je pro lidi, kteří porozumí. Pro ty, co jsou Georgií, Maddy nebo matkou...je to samozřejmě nuda. Ale každý jsme, jaký jsme, sotva říci, zda to je nějak možné ovlivnit. Někdo pochopí dříve, někdo později, někdo vůbec. Z tohoto důvodu si film zaslouží dle mého 80% - protože takových, jako je Eve, je méně! ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Legendární Walter Matthau a jeho poslední filmová role umírajícího scénáristy, jehož pozvolný odchod definuje vztahy mezi jeho třemi dcerami. Hvězdné obsazení a silný příběh mírně tlumí kostrbaté ztvárnění, při kterém jednotlivé scény převyšují celkový dojem z filmu. Diane Keaton opět ukázala je celkem schopnou režisérkou, Meg Ryan to ještě slušelo, Lisa Kudrow je zkrátka Lisa Kudrow a role Mr. Matthaua byla až mrazivě paralelní s jeho posledními roky. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Slibný příběh, neslavný výsledek. Tento hořký příběh s jemným náznakem komediální příchuti o znovuhledání přetrhaných pout senilního otce a tří dcer v blízké přítomnosti smrti má v sobě obrovský potenciál, ale tvůrci jej nedokázali využít ani z poloviny. Film je ve výsledku skoro nudný, i když hlavní tahouni filmu Meg Ryan a především Walter Matthau se snaží. Pro Waltera Matthaua je tato role vůbec symbolickým rozloučením, poněvadž byla i v reálu jeho poslední. 50%. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi dost mluvil z duše, protože mám taky sestry, a taky problémy s otcem, taky telefon.... :-) I když je pravda že jsem si od filmu slibovala víc. Herečky celkem dobře vybrané, Lisu mám ráda, Dianu taky, a Meg se dá vydržet. Jen tam mohlo být všeho víc. Ale líbilo se mi, že se sestry nedaly, a nakonec se neusmířily s matkou, která jim ublížila, i když jim to lidi doporučovali. tři hvězdičky jsou akorát. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o poslední roli Waltera Matthaue. Během natáčení mu byla podruhé diagnostikována rakovina tlustého střeva a film dokončil ve velmi špatném stavu. Zemřel o sedm měsíců později, čtyři měsíce po premiéře snímku. (jezurka42)

Reklama

Reklama