Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Harryho a Waltera, dva estrádní umělce z devadesátých let, zavřou za drobné krádeže do cely ke slavnému kasaři Adamu Worthovi, který si z nich rovnou udělá posluhovače. Když novinářka a sociální pracovnice v jedné osobě Lissa Chestnutová zpovídá Waltra za mřížemi, neschopnost Harryho a Waltera ji donutí nabídnout oběma pomoc. Když se konečně dostanou na svobodu, vyzbrojeni plány k údajně nedobytnému trezoru, které ukradly Worthovi z cely, vyráží Harry s Walterem... a Lissou rovnou do New Yorku. Adam Worth je díky úplatku také volný a hned jim je v patách. Všichni se chystají vyloupit banku, a Harrymu s Walterem začíná závod s časem, ve kterém musí porazit Waltera v jeho vlastní hře. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

A proč ne? Caan, Keaton, Caine... Mně to bavilo. Mám ty herce ráda. Nejde o žádný velký film, nebo zajímavou zápletku. Je to lehká komedie, s milým závěrem, dokonce i s nějakou tou kritikou na společnost, s docela sympatickou atmosférou, a hlavně s dvojkou hloupých a přesto zábavných klaunů ztvárněná právě Jamesem Caanem a Elliottem Gouldem. Je to trošku jako kdyby si vyjeli do New Yorku Laurel a Hardy, a připletla se k tomu jedna angažovaná novinářka, a jeden neskutečně šarmantní lupič, takový gentleman, že ho dokonce nechce policie ani zas tak moc zavřít. Příjemně to ubíhá, je tam pár scén docela k zasmání, a jak jsem psala, mně to prostě obsazením vyhovovalo, takže jsem se celkem slušně bavila. Asi to není pro každého, ale pro mně jo. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Už od natočení uplynul nějaký čas a je to na tom znát. Hercům nelze nic vyčítat, ale chvílemi už se mi to zdálo trapné až hloupé. Spousta podobných filmů to již převálcovala a dnes to působí lehce vyčpěle. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tož tohleto ale byla svérázně extraordinérní bláznivina!! :-) Hlavně ty zpívané improvizace na operetu, které měly odpoutat pozornost všech přítomných od loupeže. Milý filmový úlet v sobě kloubí parodii na grotesky, staré kabarety, operetu i brakové příběhy o loupežích bank, je zasazen do obstarožně kouzelných časů konce 19. století a má v sobě minimálně skvělou ústřední hereckou dvojku (hm, vlastně trojku!), pěknou výpravu a pak jeden cíl: pobavit diváka... a pokud se divák dokáže naladit na stejnou vlnu, daří se tomu skvěle... a já se bavil v jistých chvílích natolik, že mi zůstal pozitivní dojem... i přesto, že jindy se mi vynořil pocit, že by to chtělo ještě použít asi tak na 10 minut ve střižně nůžky... 70% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Konec 19. století: Dva bratři, drobní podvodníci a kabaretní rádobyumělci James Caan a Elliott Gould se dostanou do vězení shodou náhod ve stejné chvíli jako namyšlený lupič Michael Caine, celebrita v oboru, kterou si vedení věznice předchází všemožným komfortem. Rádi by se svezli na jeho šosech a přijmou proto práci poskoků. Servírují hostům jeho cely křepelčí vajíčka, podepisují za něj fotografie pro fanoušky atd. A protože Caine chystá vyloupení nedobytného sejfu a ti dva si ofotí plány, druhá půlka filmu se nese v duchu "kdo s koho". Film, který měl na ČSFD jen 4 nepřesvědčivá hodnocení, žádný obsah, ba ani renomé, které by ho předcházelo, je... skvělý. Štěstí, že na takové povrchní ukazatele nedám. Samozřejmě je to "pouhá" oddechová veselohra, ale v rámci tohoto vymezení téměř nemá chybu. Velmi mile a vtipně pracuje s komediálními principy z němých grotesek, které ale používá civilněji, bez křečí a často jako způsob výstižné charakterizace jednotlivých postav. Věčně povýšený Michael Caine svým nádherným cockney přízvukem a lehkým konverzačním tónem pronáší pichlavé krutosti, Caan a Gould kličkují někde mezi dvojicemi Laurel a Hardy a Butch Cassidy a Sundance Kid a Diane Keatonová v roli novinářky se nenechává sešněrovat dobovým korzetem a trošku šablonovité postavě vdechuje život stejně nervní komikou, jakou uplatnila ve filmech Woodyho Allena. Mám jedinou výhradu a pokusím se ji zformulovat bez spoileru: Film od začátku jasně směřuje k očekávané chvíli, kdy se o vyloupení banky přestane mluvit a přejde se k činu. Tak se i stane, ale tato sekvence je řešena jako střídání dvou paralelních dějů a protože jeden z nich má být napínavý a druhý komický, vzájemně snižují míru svého účinku. Nejde ale o zásadní problém, jen malé zakopnutí po elegantní chůzi dobře zmapovanou cestou. 90% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Suverenne najlepsi film rezisera Marka Rydella /Mali Kovbojove/, tematicky ide o 90. roky 19. storocia, estrady a kadejake nekale praktiky dvoch umelcov. Skor pseudoumelcov nez poriadnych serioznych. Skoda, ze je to prakticky neznamy film v nasich CZ a SK koncinach, ale rezisersky , tempom je to naprosto perfektne. Hlavne ked film tahaju dvaja herci ako James Caan /Oddelen 2011, El Dorado , Kmotr1 a 2/ a Elliott Gould /Hrac 1992, American History X, Dannyho Partaci/. Plus samozrejme Michael Caine /Play Dirty, Interstellar, Get Carter 1971/ a dve uzasne baby - konkretne Diane Keaton /Annie Hall, Kmotr1 -3, Tajemna Vrazda na Manhattanu/, jo a videl som aj Lesley Ann Warren /Race for the Yankee Zephyr/. Nechybaju ani dramatickejsie momenty, dialogy su ale naprosto vyborne - uz dlho som nepocul vo filme tak perfektne dialogy. Potom uz ostava len samotny zaver, este aj ten je popretkavany 2 prelinajucimi sa dejmi - jednak aby sa divak nenudil a jednak je to potom fascinujucejsie a zaujimavejsie. Skoda, ze tento film je v zabudnuti, pricom ide o perfektnu podivanu. Mno jo, to bude tym, ze dnesni mainstreamovi divaci su lenivi, casto aj neschopni objavovat fajne filmy a uspokoja sa /konkretne napriklad taky jarous/ s kadejakymi dementalnymi picoidami ako Spajdr Men, Tchor, Ant Man. A co je najhorsie oni este tieto dementalne picoidy brutalne nadhodnocuju, z toho je mi potom hodne plano : 98 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film vysoce převýšil svůj počáteční rozpočet a studio Columbia Pictures málem kvůli němu zkrachovalo. Nakonec byl film silně sestříhán. Režisér Mark Rydell řekl, že obětí těchto postprodukčních změn se stala většina vtipů. (jezurka42)

Reklama

Reklama