Reklama

Reklama

Kadeřnice Gina se přestěhovala do Atlanty, aby její dcera mohla chodit do prestižní hudební školy. Zařídí si vlastní salon, který brzy začne prosperovat. Konkurenci se to však nelíbí a chce její salon zničit... Gina Norrisová je vdova, která vychovává dceru Vanessu, nadanou klavíristku. Vanessa byla přijata do prestižní hudební školy v Atlantě a tak se přestěhují z Chicaga k babičce. Gina dostala práci jako kadeřnice v nóbl salonu namyšleného Jorge Christophera. Jorge vyžaduje, aby všichni jeho zaměstnanci poslouchali na slovo a na Ginu má poněkud spadeno. Gina sice potřebuje vydělávat, aby Vanessa mohla chodit do školy, ale jednoho dne už jí s Jorgem dojde trpělivost a odchází středem pryč. Nemá zájem zase pracovat pro někoho jiného a rozhodne se, že si otevře vlastní salon. Myšlenka je to dobrá, ale aby ji mohla uskutečnit, potřebuje peníze. Spoustu peněz. A ty nemá. Banka jí zprvu odmítá půjčit, ale nakonec dostane půjčku třicet tisíc dolarů. To stačí tak akorát na zanedbaný salon, ale Gina je rozhodnutá dát to tam do pořádku. Se salonem získává i kadeřnice, které pracovaly pro bývalou majitelku. Kadeřnice mají pěkně prořízlou pusu a nebojí se říkat své názory. Dvě z nich se s Ginou nedohodnou a odchází. Nevadí, za Ginou přišla její bývalá kolegyně Lynn, talentovaná kadeřnice, které Jorge dovolil pouze mýt hlavy. Později získá ještě dobře vypadajícího Jamese, který má za sebou vězení, ale umí báječné copánky z afroamerických vlasů. Tým je nyní kompletní a jejich klientela se začíná rozrůstat. Nezůstává jen u místních, za Ginou začnou chodit i klientky Terri a Joanne z Jorgeho salonu. Gina se o jejich vlasy umí dobře postarat a navíc má svůj vlastní kondicionér, který jim prospívá a u Jorgeho ho nedostanou. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

bezprezdivky odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle kdyby natočil bílý režisér v obráceném rasovém gardu, tak dostane dvacet let bez možnosti propuštění. Spousta rasistických protibělošských keců a jednoznačné vyznění filmu - černoch dobrý, bílý špatný. Jediná bílá kladná postava je kamarádka hlavní hrdinky, a to jenom proto, aby se ukázalo, že ona (hlavní hrdinka) rasovými předsudky netrpí. Proč vzal tu ubouhou parodii na roli Kevin Bacon, to zůstává záhadou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další z čistokrevných amerických komedií, která se motá okolo kadeřnictví (zdravím Barbershop) a v jedné z hlavních rolích je komediální osobnost ameriky. Tentokrát byli Ice Cube a Cedric the Entertainer vyměnění za Queen Latifah, která je mnohem příjemnější než byl Cedric s jeho americky laděnými vtípky, které zbytku světa moc nedocházeli (stejně jako srandičky v Simpsnových na 50 let mrtvou politickou osobnost s nějakou tou aférkou...). Queen se snaží jak může a film působí vcelku zábavně. Totálně teplý Kevin Bacon je výborný a je příjemné vidět i takovou hvězdičku, že se nebojí ze sebe udělat šílence. Malá rolička Djimona Hounsou, Andie MacDowell a Meny Suvari jen potěší. Pokud očekáváte lehkou a příjemnou zábavu, určitě se dočkáte. ()

Reklama

SB odpad!

všechny recenze uživatele

Grupa afektovaných černošek (zjevně obsazených dle hmotnostního pravidla „více je lépe“) v salonu dle amerického snu plkajících o hovnu (takže nezábavné jak ve skutečnosti) s jejich stejněbarevnými kamarády, při pohledu na něž se mi stále vtírala hláška z jiného filmu „...a jeho prdel pozná středověk.“. Děsivý kýč. ()

raneczech 

všechny recenze uživatele

Tyhle Nigga shop filmy mi přijdou jako něco na způsobv teenagerských komedií. Prakticky jsou pořád dokola o tom samém, po určité době nerozlišitelné, ale pokud se vám nechce příliš přemýšlet, rozhodně se pobavíte. Dvě hvězdičky dávám jen za to, že společně s barber shopy jsou to tři téměř totožné filmy, nebýt jich, dávám tři. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Další černošská komedie plná nechutných rasistických narážek typu: "Mám život těžký, protože jsem černoch." nebo "Narážíš na moji barvu pleti???" Tento film s hodně neinteligentním humorem se může líbit snad jen Afroameričanům, kadeřníkům, teploušům či idiotům. Takový teplý kadeřnický idiot u toho musí zažívat hotové orgasmy. Hlavní hrdinka je upištěná extrovertní vyžraná kráva (chápej průmerně tlustá Američanka), která není sexy ani když si obraz zboku zůžíte, aby její prdel nezabírala celou obrazovku. No a většinu filmu posloucháte blbé tlachání jejích emancipovaných afroamerických kamarádek mezi kterými je překvapivě zabloudivší Alicia Silverstone, která jakoby neuměla zestárnout. Ještě větším překvapením ve filmu je nepochopitelné účinkování Andie MacDowellové, ač zestárlé, tak pořád okouzlující. Jediným opravdu dobrým hercem, co to vytahuje z žumpy je vynikající Kevin Bacon, jehož kadeřník je úžasně vtipná postavička. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v amerických městech Atlanta a Los Angeles. (BMW12)

Reklama

Reklama