Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Je veľmi ťažké pre mňa ohodnotiť film, ktorý v každom svojom zábere upozorňuje na svoju filmovú iluzórnosť a B-čkový pôvod. Cursed je filmovým metasvetom tak po naratívnej stránke sledujúcej linky teen hororov, ako aj vonkajším kódovaním v podobe neustálych odkazov na iné filmy, resp. ich fragmenty. Priznám sa, že bolo pre mňa takmer nemožné určiť, či okaté prehrávanie Christiny Ricci bolo výsledkom Cravenovej neschopnosti pochopitelnejšie priblížiť jej filmovú postavu, alebo išlo o tvorčí zámer v súlade so spomínanými odkazmi. Čo však ale možem s istotou určiť je to, že zatiaľčo Vreskot bol pre mňa úspešnou resuscitáciou teen hororov hlavne vďaka obrovskej dávke nadhľadu a pohrávaniu sa s klišé daného žánru, tak Cursed tento pohľad citeľne chýba. Film sa berie hlavne v druhej polovici až príliš vážne v zmysle kopírovania dvadsať rokov starých postupov, ktoré v závere ešte neštastne kombinuje s módnym trendom finálových twist efektov. Škoda, pretože réžia je pomerne zručná a nájde sa aj jeden veľmi vydarený vtip a zopár ďalších, stojacich asopň za pousmiatie. 2,5* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hororové béčko, které má sice zaděláno na celou řadu problémů už ve scénáři, ale zase není až tak strašné, jak jsem čekal. Bát se sice není čeho, ale občas jsem se aspoň zasmál a nakonec jsem se vlastně ani moc nenudil. Když není v rozpočtu dostatek financí na kvalitní triky, je lepší se jim úplně vyhnout – proměna ve vlkodlaka vypadala vyloženě trapně. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakal som nič svetoborné, ale ani že to bude taká slabá vtákovina. Začiatok ešte ušiel, vyzeralo to na príjemnú teen komédiu s hororovými prvkami, ale potom sa snímok preklopí do jednej veľkej, trápnej, klišoidnej a predvídateľnej packanice, kde nefungovalo a nebavilo skoro nič. A to ani nehovorím, že hlavný záporák bol jasný už od prvého momentu, bolo potom komické sledovať, ako je samotný dej okolo toho upatlaný, čo vzhľadom k tomu prinieslo jedine trápnosť. Slabou náplasťou bola Christina Ricci a jej veľké oči. Nehrala vôbec zle a snímok je iba vďaka nej ako-tak pozerateľný. 35/100 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Dobrý začátek, prostředek a příšerně překombinovaný a únavný závěr. Jednoduchý vlkodlačí příběh s velmi potěšujícím obsazením (Ricci, Jackson,Eisenberg,Rosenbaum,Ventimiglia) a docela hezkými obludkami. Ta nadsázka tam byla cítit, takže se člověk ani tolik nemůže zlobit, že se jedná o naprosto bezduchou kravinu, ale přeci jen bych od Wese Cravena čekal vydatnější podívanou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čím dál hůř vypadající Christina Ricci (holt mi přijde divně stavěná a ty vypouklé rybí oči, brr) ve filmu režiséra Wese Cravena hraje dívku, která se se svým bratrem snaží zlomit prokletí, jehož se jim nečekaně dostane. Napadne je totiž podivný tvor a oni se za úplňku měsíce mění ve vlkodlaky. Do vlkodlačí komunity se jim ale nechce. Ani komedie, ani horor. DVD: na úvod disku trailery na Panenství na obtíž, Daltoni, Silentium, v bonusech na další tři, na tento film plus záběry z natáčení (7:45) – bez titulků. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V několika scénách v baru během souboje s vlkodlakem je možné spatřit jako výstavní kus masku Ghostface z Cravenovy úspěšné série Vřískot. (Lorge)
  • Motív trstiny na displeji na začiatku filmu je rovnaký, aký bol použitý v Búrke storočia (1999). (misterz)

Reklama

Reklama