Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Prokletí je vážně hodně slaboučké. Scénář je sotva průměrný, režie nudná a absolutně nejhorší jsou triky. Takový nechutně digitální vlkodlak skutečně jednoho vyděsí...Ricci hraje až překvapivě špatně, ale zase jí to místy aspoň sluší. Jako horor ale snímek selhává na celé čáře. Už i pohádka o Červené Karkulce byla strašidelnější. Styďte se mistře! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na Cravena dopadla kliatba. A Wiliamson je netvor. Ale jedno im treba uznať - natočiť úplne obyčajné béčko tak, aby sa od úvodnej scény stále len zhoršovolo, to nedokáže len tak každý. Najväčšou chybou je, že film absolútne postráda cravenovský nadhľad a tvári sa prilis vážne. Scenárista sa "zúčastnil" len kvôli reklame, Christina ma pekné oči a najlepší bol nakoniec ten pes... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak strašné jak jsem čekal. Pověst, která film předchízela byla dost hrozivá... Řekl bych, že spíš než o nějaké velké zklamání se jedná o běžný film z režijní dílničky Wese Cravena. Kolik lepších filmů než první dva Vřískoty natočil? Vždyť i ten slavný první díl "noční můry" je v dnešní době spíš pro smích, popřípadě nostalgické zježení chloupků na zátylku. V Cursed se mu podařilo vrátit se do podobných vod, v jakých topil své věrné fanoušky už v osmdesátých letech. Je to sice krok zpět, ale jak říkám, víc se od toho děduli Crawenů čekat nedalo... Je tu pár docela zajímavě natočených scén, sem tam se i nějaký ten vtípek vydaří, jak však dojde na akci, popřípadě na cokoliv kde jsou vlkodlaci, všechno jde do háje... Když se někdo pere, je to nastříhané tak rychle, že není poznat kdo to vlastně v záběru je... Vlkodlaci vypadají spíš jako opice...a to opice digitální, popřípadě očividně loutkové (o digitálníém pso-vlkodlakovi lepší nemluvit)... scénář je bídný, a jeho nejlepším momentem je paradoxně naprosto nehorrorová (i když...?) scéna, kdy vlkodlačice ukáže "fakáče". No nic, do kina na to nechoďte... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Wes Craven si točí zhruba od začátku devadesátých let pořád to samé. Průměrné konzumní horory jenž nikoho neurazí a jsou pořád podle stejné šablony. Neustále někdo někoho honí a stále se něco děje na obrazovce. Pokaždé je to podpořeno také kvalitní kamerou a solidním rozpočtem. A také narážkamy na svět pop kultury. Schvalně v kolika posledních Cravenova filmech se mluvilo o hororech a o filmových celebritách?! Prostě taková Cravenova sériová výroba, která napotřetí naspočtvrté už dost nudí. Jak je vidno samotnému mistrovi bohatě stačí na klidný důchod. A přesně tak je na tom i Prokletí. Solidně zvládnutý horůrek ze kterého občas probleskne nějaký vtípek. Jen škoda natahovaného a klišovitého závěru - vlastně poslední půlhodiny. 50% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přišlo jako nějaká vlkodlačí parodie. Divák se za celý film ani jednou nelekne, ale zato zažije několik humorných situací, které ve filmu tvoří podstatnou část děje. Většinou jde však jen o ulítlý Cravenův černý humor, kterému se smál asi jen on sám. Jediným větším plusem vidím účast několika pěkných hereček, ale jinak jde o dost průměrný rádoby horor. Já jsem si vždycky myslel, že vlkodlak vycítí druha na sto honů, ale tady bylo těch potvor nějak moc a nikdo o nikom nevěděl. Ten pes-vlkodlak byl docela trapný. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 72. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama