Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fran (Diane Keatonová) prežíva ťažké obdobie. Všetkému je na vine mafia, ktorá si vzala na mušku jej manžela a počas zastrašovania nešťastnou náhodou zahynul. Šéf mafie, Joe Maloni (Paul Sorvino), sa zúčastní na jeho pohrebe a pozostalú manželku chce nejakým spôsobom odškodniť. Rouhodne sa ju zamestnať ako svoju osobnú sekretárku...

Fran pracuje pre Joea už šesť mesiacov, ale ani za ten čas si celkom nezvykla na impulzívnosť a náhle zmeny nálad svojho šéfa. Jedného dňa sa s ním vyberie do starého skladu s pánskou konfekciou, kde už na neho čakajú traja ozbrojení muži a zastrájajú sa ho zavraždiť. Roztržitá Fran, ktorá nikdy nedržala v ruke zbraň ju tentoraz uchopí a vystrelí... a zlikviduje všetkých troch... Sorvino je jej za záchranu života nesmierne povďačný a rozhodne s ju poveriť omnoho zodpovednejšou prácou. Jej úlohou bude odstraňovať nepohodlných ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrné americké béčko, které bych neřadil do kategorie "krátkometrážní". Oscarová hvězda Diane Keaton se svými někdy až otřesnými hysterickými "výstřelky" podala průměrný výkon, stejně jako jiní hlavní představitelé. Od dvou hvězd tento film zachránila pouze skutečnost, že jsem se v první polovině celkem bavil a nenudil se. Druhá polovina už sice tak zábavná nebyla, ale přesto se na to dalo koukat. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Milá Diane, píšu ti, protože ti to někdo musí dát vědět. Ty víš, že si tě vážím, za všechny ty filmy, co jsi natočila s Woodym a nejen za ně. Ty víš, že mám dokonce rád i filmy, u kterých jsi nestála před, ale za kamerou. Ale tohle? Máš vůbec tohle zapotřebí? Jestli potřebuješ peníze, napiš a já ti něco pošlu. Jestli to není o penězích, tak tomu fakt nerozumím. A až se zase příště budeš rozhodovat nad scénářem, jestli do něj jít nebo ne, radši mi brnkni. Známe se přece už dost dlouho. Jo, a kdo to vůbec je ten Yaitanes a kde jsi k němu přišla? No nic. Pozdravuj doma a ozvi se... Michal ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Bláznivá gangsterská černá komedie, která na několika místech připomíná film od Allena (nejen díky jazzové hudbě a Diane Keaton). Na několika místech jsem se také velmi dobře pobavil („jděte zpátky do hrobu“) a ač to není žádný superfilm, nečekáte-li mnoho, pravděpodobně nebudete zklamáni. 60% P.S: „nečekat mnoho“ zde znamená přimhouřit oči před opakováním stejných vtipů, před někdy přehnaně zmatenou Keatonovou i před příliš dobrosrdečným závěrem ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, který zabilo naprosto zoufalé zpracování. Jindy výborná Diana Keaton je v roli zmatené hysterky Fran, která sebou většinu filmu afektovaně zmítá, nesnesitelná, a lépe na tom nejsou ani ostatní postavy připomínající nevydařené karikatury z laciné frašky. A tak jediným trochu normálním je tu Bob Balaban coby bratr Fran, který stejně jako divák nevěřícně zírá co se kolem děje. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Diane Keaton považuju za dobrou herečku, ale její hysterky nesnáším. Když má charakterní roli, tak je to dobrý, ale jakmile sebou začne před kamerou svíjet v nějakým záchvatu strachu nebo hysterie, je konec. A tenhle film je celej jen o svíjení se v záchvatu hysterie. Příběh jsme viděli už milionkrát jindy, je to ten typ ztřeštěných komedií typu Růžový Panter nebo některé francouzské komedie. Jenže tady tato není humorná, ztřeštěnost je trapná a hloupá. Postavy jsou nesympatický a žádná herecká kreace mě na zadek neposadila. Nudná a nezáživná blbost plná známějších herců. A Diane ty hadry opravdu hodně nesluší. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo převážně v Dánsku. (Terva)
  • Lisa Lutz pracovala na scénáři již v roce 1991. Teprve až o deset let později jej dodělala. (Terva)

Reklama

Reklama