Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

["Nic, co by nespravil bourbon se sodou."] Nejlepší Woodyho komedie. Ne nejlepší režijní počin (protože svůj obvyklý post přenechal Herbertu Rossovi), ne nejlepší film (protože tím jsou Zločiny a poklesky), ale jednoduše nejlepší Woodyho komedie. ["Co děláte dnes večer?" "Spáchám sebevraždu." "A zítra večer?"] ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie, která navzdory svému stáří neztratila nic na své zábavnosti. Celou dobu jsem se skvěle bavil - tohle je film, který mi mimořádně sednul. Woody je tady tak roztomile praštěnej, že si ho nejde nezamilovat. Současně se už zde objevují některé motivy, k nimž se Woody ve svých pozdějších filmech opakovaně vracel (partnerský rozchod, nevěra, nedorozumění mezi muži a ženami...). A Diane Keaton je tady prostě úžasná. Btw. film jsem viděl dvakrát - v originále i v dabingu - a český dabing je dost hrozný - Woody Allen mluvící hlasem Oldřicha Kaisera, to fakt ne-e. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem upřímný člověk, tak se vám musím přiznat, že se mi film příliš nelíbil. Vtipný nebyl prakticky vůbec a teoreticky také ne. Woody Allen je Woody Allen a opět hrál Woodyho Allena - tedy svůj standart. Naštěstí film není dlouhý, takže občasným návalům nudy se dá snadno vzdorovat. Příběh je z dílen los stupiditos, což také zrovna nepotěší. Nic mi film neřekl. Je určen rozvedeným třicátníkům, mezi které nepatřím. A dokud patřit nebudu, tak zůstaneme u jediné hvězdičky. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

"Predal by som kvôli nej vlastnú mamu Arabom," odtuší Allan slintajúc nad pekne stavanou blondínkou. A že nebudete mať problém mu to zhltnúť, nepochybujte. V tejto romantickej komédii totiž aj menej vydarené gagy sype Woody Allen tak prirodzene a s takou vážnosťou, že si kútiky jednoducho neustrážite. Podobnosti a scény z Casablancy sú zakomponované vtipne a milo. Iluzórna postava Humphreyho Bogarta (ktorý je Allanovým veľkým idolom a tu dokonca "duchovným otcom") je vynikajúcim nápadom. Nájdu sa však i hluchšie miesta v inak výbornom scenári, čo by sa dali ešte vybrúsiť alebo naopak úplne odstrániť. Postava Diane Keaton sa u mňa zasekla niekde v polovici- t. j. že ma presvedčila na 50%, ani trochu ma nechytila za srdce. A to myslím, že by mala... Zhrnutie: jedna z najlepších- a možno najlepšia- z komédií Woodyho Allena. Pre tých, čo ho ešte stále nepoznáte: zaručuje úplne iný druh komediálneho potešenia. Zaujímavé komentáre: Shadwell, Matty, Oskar ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Woody tentokrát nestál za kamerou, ale snímek se dá z fleku zařadit mezi Allenovu ranou produkci, kdy navazoval na svoje herecké kreace ve stand-upech. Je to rozjuchané, expresivní herectví, které ještě ani v nejmenším nepřipomíná jeho proslulé intelektuální konverzačky. Na druhou stranu, jeho Allen už má charakteristiku bolestínského, nejistého neurotika, kterého si později Woody vybrousil do dokonalosti. Dá se říct, že si tady Woody vyzkoušel pozici, kterou ve světě proslul Pierre Richard, tedy sympatického nešiky, který bojuje o přízeň druhého pohlaví. Jenže zatímco Richardovi pasovaly obě polohy, tedy komediální i romantická, u Woody Allena funguje pouze ta komická. Zkrátka a dobře, polohu svůdce, který dostane do postele Diane Keaton, mu věřit při nejlepší vůli nemůžete. Leda by do ní napřed nalil láhev alkoholu nebo účinnou drogu. Nemůžu říct, že bych se nebavil, ale nemůžu ani tvrdit, že bych se odvázal nějak moc. Stačí to právě tak na 3 hvězdičky. Stejný nápad nepoměrně úspěšněji rozvinul Woody v Purpurové růži z Káhiry, kterou jsem taky ohodnotil výš. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o jeden z mála filmů, ke kterému Woody Allen napsal scénář, ale nerežíroval ho. (jezurka42)
  • Film se měl původně natáčet na Manhattanu a Long Islandu, ale kvůli stávce filmařů v New Yorku bylo natáčení přesunuto do San Francisca. (washek)
  • Původně šlo o divadelní hru, která se hrála na Broadwayi. Od jejího uvedení v roce 1969 se hra dočkala 453 repríz a poté byla zfilmována se stejným hereckým obsazením. (washek)

Reklama

Reklama