Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

swamp 

všechny recenze uživatele

"I wonder if she actually had an orgasm in the two years we were married, or did she fake it that night?" :) Já zkrátka Allena miluju - a to, že tento snímek netočil on, ale Herbert Ross, vůbec nejde poznat. Je to vtipné, neurózní, židovské a navíc Allenovi sekunduje nikdo jiný, než Diane Keaton. Před zhlédnutím jsem se ještě podíval na Casablancu, aby mi neušly případné narážky.. a udělal jsem dobře, protože takhle bych vůbec nevěděl, odkud se vzal název filmu. :) "'If that plane leaves the ground, and you're not on it with him, you'll regret it - maybe not today, maybe not tomorrow, but soon, and for the rest of your life.' 'That's beautiful!' 'It's from Casablanca, I waited my whole life to say it.'" ()

swed 

všechny recenze uživatele

Allenem nerežírovaný, přesto zcela Allenovský film, který má asi nejblíže k Annie Hallové. Nechybí zde roztěkaný neurotik, krásná Diane Keaton a především geniálně vtipné dialogy. V něčem se ale přesto film liší - obsahuje méně intelektuálských narážek a díky tomu je vhodný i pro většinové publikum. Gagy jsou občas lehce prvoplánové, ale neskutečně zábavné, a to všechno je orámováno citacemi z nestárnoucí Casablancy. Woody zabodoval! 10/10 ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Co děláte v sobotu večer?" "Spáchám sebevraždu." "A v pátek večer?" :-) Co dělat, když člověk není Humphrey Bogart. Teď, když jsem Sama konečně viděl, se vlastně divím tomu poprasku, který způsobila o pět let později Annie Hallová. Všeobecnému údivu, že Woody umí i něco jiného než bláznivé parodie. Protože základ je položen už tady. Musím ale říct, že jsem od toho nápadu "život podle Casablancy" čekal mnohem víc. Vtipné to je, několikrát jsem se od srdce zasmál, dosyta se pokochal celuloidovou premiérou dvojice Keatonová-Allen, ale taky jsem si nepříjemně často říkal "tahle scéna musela být v divadle k popukání". Všimněte si, kolik situací a dialogů je vystavěno tak, jako když se počítá s bezprostřední reakcí publika. I tak rozhodně nadprůměr a mohu-li radit, vyhněte se dabované verzi. Za nápad, aby WA česky mluvil hlasem Oldřicha Kaisera, by měl někdo pykat. 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Allenov scenár by asi uspel vždy a je jedno kto to režíruje. Aj keď som bol prekvapený, že takto typickú allenovku si Woody nenechal kočírovať niekým iným. Ale možno bol Herbert Ross len väčším magorom do filmu, ktorým týmto vzdávajú poctu - 'Casablanca'. Otázkou je ako ovplyvní výsledok to, keď ju niekto nevidel. Ja to posúdiť neviem, ale až taká závažná nutnosť to nie je. Len akurát práve tie odkazy na filmový kult mi prišli možno trošku zdĺhavejšie. Ale ostatné frázy sú znamenité, hlášky a situácie, v ktorých sa prostredníctvom Woodyho vidí aspoň raz každý chlap a možno práve preto radím romantickú komédiu tohto typu k popredným ťahom. “Raz som chcel spraviť dojem na jedno dievča, tak som robil sviečkovú v tlakovom hrnci.“ “A aká bola?“ “Neviem. Ešte stále je na strope.“ - ... -"Poviem ti, kde ma zastihneš. Teraz budem chvíľu na 362-9296. A potom asi štvrť hodiny na 648-0024. A potom budem doma na 621-4598." "Drahý, na rohu je telefónna búdka okolo ktorej budeme prechádzať, nemám ti ísť odpísať číslo?" 85%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď budem so svojim názorom ojedinelý, filmy Woodyho Allena ma oslovujú iba vo výnimočných prípadoch. Zahraj to znova, Sam tou výnimkou nie je. Za komédiu ho nemôžem považovať, pretože na trápnostiach sa nesmejem a považovať film za romantický môže podľa mňa iba divák, ktorý dlhodobo zanedbáva preventívne prehliadky u očného lekára. Ešte by som to mohol považovať za paródiu samého seba Sama, ale ... No nič, nebudem pokračovať, aby som neznechutil skalných obdivovateľov. Jednu hviezdičku si beriem späť, čo v mojej hviezdičkovej reči znamená, že bez tohto filmu by som sa pokojne obišiel, uznávajúc, že niekto ho naozaj môže považovať za romantickú komédiu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Film se měl původně natáčet na Manhattanu a Long Islandu, ale kvůli stávce filmařů v New Yorku bylo natáčení přesunuto do San Francisca. (washek)
  • Na začátku filmu, kdy postava Allana Felixe (Woody Allen) leží ve své posteli a kolem něj je několik knih, můžeme vidět i jednu s názvem „Without Feathers“. Jedná se o knihu, kterou napsal samotný Woody Allen. (jezurka42)

Reklama

Reklama