Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hodně velká ptákovina. Jeden starý dům, v něm malá holčička a tajemný hlas. Z velkého potenciálu však neschopný režisér nedokáže vůbec těžit. Snímku chybí napětí, atmosféra a bát se u něj určitě nebudete. Funkční lekačku jsem zaznamenal jen jednu a fungovala pouze kvůli kvalitě zvuku. Nebýt schopného herce v hlavní roli, jehož talent je však použit jen minimálně - a vcelku zajímavého - ne však originálního - hudebního doprovodu, byl by to jasný odpad. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak nějak průměr. Přesně. Nemůžu tam najít nic vyloženě dobrého nebo vyčnívajícího, a na druhou stranu ani nic blbého nebo podprůměrného. Nuda se střídá se zábavností. Chloe je holčička k sežrání... Reynolds umí dělat strašidelné ksichtíky, ale že bych se bál, to ani náhodou. Dvě tři obstojné lekačky. To opravdu musíme čekat zase až do léta 2011, kdy přijde Abrams se svým Super 8? Do té doby se totiž bojím, že horory nemají v dnešní době už absolutně ničím překvapit. Když se podívám pár let zpátky na Monstrum, přijde mi to jako zjevení. 52% a to ještě strhávám za tu stydlivou erotickou scénu. Sorry, ale kozy do (takového) hororu prostě patří. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Osobně nechápu, že se někdo může nastěhovat do domu, kde byli všichni vyvražděni. Já bych to od základu spálila. Atmosféra byla velmi pěkně děsivá, lekačky slušné a od poloviny filmu jsem vážně s hrůzou čekala, kdy bude někdo mrtvý a historie toho prokletého domu se bude opakovat. Celkem slušný horor na dobrou noc. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl, tudíž nemůžu srovnávat. Začátek byl v pohodě, pak přišlo rozhodnutí o koupi domu, a to byla první nelogická věc (prohození stanovisek obou partnerů). Po čtvrt hodině se začaly dít divné věci, objevil se zde náznak atmosféry, napětí, sem tam i nějaká vcelku zdařilá lekačka. Ale postupně se tahle horová kocábka začala potápět, jednak kvůli dementní holčičce, která by i v normálním člověku vyvolala neodbytnou potřebu sáhnout po sekeře, druhak díky absolutně nezvládnutému vývoji a nedůvěryhodnosti Georgovy postavy a samozřejmě za to nese svůj díl viny i samotné "zlo", se kterým si tvůrci moc práce nedali. No a v poslední čtvrhodině narazila na dějový ledovec a definitivně tenhle film potopila-konec je nevzrušivá zhovadilost plná klišé, která mě až rozesmála. !SPOILER!: Ale mít před sebou magora se sekerou a v ruce pušku, taky ho každopádně jen omráčím, svážu, společně s dětičkama ho dotáhnu na loďku, kousek od břehu zastavím a kouknu se, jestli už je z přítele zase milá a hodná lidská bytost, to by snad udělala každá k smrti vyděšená matka 3 dětí mimochodem vlastnící klíčky od auta...a když přičtu to naivní úvodní tvrzení "Natočeno podle skutečné události", opouští mě poslední chuť dát filmu 2* a jdu s hodnocením ještě o hvězdičku níž. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený, leč průměrný a ničím nepřekvapivý duchařský horror. Používá obehrané schéma: "V domě se v minulosti něco nehezkého stalo, takže na nové nájemníky, kteří dům "překvapivě" zakoupili za levný peníz, tu čeká pěkné dusno". Lekačky jsou předem odhadnutelné, ani moc nevyděsí. V tomto aspektu film za většinou asijských duchařin trochu pokulhává. Ale abych jen nehaněl, Amityville Horror je solidní řemeslo se slušnou atmosférou a herci. Za zkouknutí jistě stojí. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Film tvůrcům vydělal spoustu peněz, nicméně majitelé domu z úspěchu takovou radost neměli. V obavě z nájezdů turistů do poklidné části Long Islandu dům přestavěli tak, aby nevypadal úplně přesně jako na záběrech z filmu. Navíc docílili toho, že se změnila jeho adresa. Slavná 112 Ocean Avenue, Amityville už neexistuje. Všichni místní ale dobře vědí, kde se hrůzostrašný dům nachází, takže se dá s jejich pomocí bez obtíží najít i dnes. (pornogrind)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama