Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlé. Právě naopak... scén kdy nadskočíte ze sedačky tam bylo málo, zato psychologie byla vcelku solidní. Závěr už musíme brát s rezervou.... to jak na něj mířila a nestřelila ho ani kdy se snažil zabít sekyrou jejího syna a místo toho mu dala krosček tou bouchačkou....podle mě trošku riskantní. A pak ho ještě vezli na lodi s sebou.... Každopádně jsem se i trochu pobavil a to v tý době jak tam přišla holka na hlídání a Billy z ní byl trochu paf. A pak jedna ze závěrečných scén, kdy Billy utrhne kus tyče, aby s ní mohl na střeše přetáhnout v té chvíli psychopatického George.... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Díky českému názvu jsem nejprve vůbec netušil, že film patří do známé série Amityville. Nicméně po tom novém hororovém boomu, kde se jednotlivé horory sobě podobají jako vejce vejci, se mi vlastně 3:15 zemřeš docela dost líbilo. Ne, že bych byl podělaný strachy, ale víc než samotný děj mě konsternoval divoký střih a velice nepříjemná hudba, která už od začátku dávala tušit, že tohle na rodinnou idylku nebude. A taky mám teď hodně rád Ryana Reynoldse, takže mě potěšil i v té roli. PS (spoiler): překvapilo mě, že se nejedná o slasher a žádný člověk ve filmu nezemře. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Najlepšou stránkou filmu bol bezpochyby Ryan Reynolds, ktorý sa pomaly ale isto dostáva na výslnie z béčkového herca. Pomätenosť síce nie je spravená tak bravúrne ako ju vedel nabudit Nicholson v bravúrnom 'The Shining', ale dá sa. Film mi je ale hodnotiť ťažko, keďže som nevidel originál zo 79-teho. Atmosféra pomerne slušná, ale viac ako horrorová línia a lakačky, je tá dramatická oveľa lepšia. 65%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Další ze záplavy předigitalizovaných sraček. On za moc nestal už původní Amytiville Horror. Ale tohle je hnus. Hromada kamerových filtrů, videoklipový střih, cool look všeho, spousta trapných keců. Nic z toho samozřejmě nedokáže zakrýt prázdnotu snímku. Jako třešnička na dort tu máme příšerné finále bez jakékoliv gradace a s odfláknutým koncem. Možná celkem hezká oddechovka pro náctileté. Pro hororové fanoušky ztráta času. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc než samostatný film to připomínalo takovou pracovní demonstraci nejklasičtějších postupů při natáčení filmů se strašidelným domem. Jestli si u nějakého filmu můžete odškrtávat v seznamu očekávaných scén, je to tady (je jich asi 315). Taky asi tak 315 filmů, ze kterých nový The Amityville Horror čerpá a asi 315 důvodů, proč tenhle film nevidět (i když za distribuční název tvůrci nemůžou). Tak například logika. Proč George ten šeptající krb vlastně poslouchá? Snad jen postava Melissy George (doslova postava, ne charakter) přitáhnou pozornost. Jinak naprosto nenapínavá hloupá nuda. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když se Kathy (Melissa George) dívá do počítače v knihovně, je vidět, že jde o počítač moderní, odpovídající spíše dnešní technice, než elektronice v roce 1975. (topesto)
  • Šlo o poslední film, produkovaný samostatným studiem MGM, všechny další už totiž nesly název studia Dimension/MGM. (imro)
  • Ryan Reynolds (George Lutz) nosil v mnoha scénách speciální kontaktní čočky, aby jeho oči vypadaly tmavěji a strašidelněji. (akisha)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama