Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me se tenhle horor nahodou libil moc. Pribeh je sice klasika o strasidelnym dome, ale tady je to navic osvezeny tim nabadanim obyvatel k zabijeni. Navic lekacky fungujou, nejaky drsny sceny tu jsou taky a film dokaze skvele vybudovat atmosferu i bez haldy mrtvol. Navic i Ryan Reynolds, keryho furt vidim jako Van Wildera je tady velmi slusnej a i na ostatni si stezovat nemuzu. Takze par super napadu, skvela atmosfera a fungujici lekacky, to na dobrej horor staci. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Prodám starobylý rustikální dům 3+1 situovaný do krásné přírody Long Islandu. Ideální pro rodinu s dětmi a psy. Varování: z okna vypadávají plyšoví medvídci. Zn.: Spěchá!!!“ Hloupý originální název dostal svého ještě hloupějšího českého bratříčka pojmenovaného 3:15 zemřeš, což je kec, protože dvě desetiny nikdy nezemřou. Samotnému napsáni scénáře musela předcházet důkladná lekce tvůrčí neoriginality, kde se zjevně hodně povídalo o Osvícení, Vymítači ďábla nebo Poltergeistu (podobnost s původním Hororem v Amityville nemohu posoudit a ani mě to moc neštve). Průměrná americká rodinka se přistěhuje do divného domku, jejím jednotlivým členům začne brzy strašit ve věži: dcerka klasicky vídá pobledlou holčičku, která má červenou skvrnu na čele, ačkoliv není Indka; otec by nejraději všechny rozsekal; matka to přestává psychicky zvládat a nejmladší synek je pro jistotu retardovaný hned od začátku. Lekačky moc nefungují, budování chorošné atmosféry rovněž ne a Ryanu Reynoldsovi stejně nevěříte, že by „to“ udělal. Vyjma pár slušně zrežírovaných (leč ne zrovna hororových) scén a Melissy George, která z jistého úhlu připomíná Kate Winslet, není oč stát. 45% Zajímavé komentáře: wipeout, záplata, Iroquaise ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Netuším, jaký byl původní film, ale remake je dosti pitomý. Bez atmosféry, napětí, zajímavého nápadu, v podstatě bez čehokoliv, co by člověka vyburcovalo z letargie. A taky si mohli coby závěrečné rozuzlení vymyslet něco lepšího, než onu tisíckrát použitou klišoidní rekvizitu, na kterou nakonec došlo. Naštěstí si je film vědom toho, co je zač a nesnaží se předstírat něco víc. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že konečně někdo natočil pořádnej horor. Ovšem druhá polovina filmu už trochu ubírá na tempu a ke konci je vám vlastně úplně jedno jak všichni dopadnou. Jsou ale scény ze kterých se mi postavily chlupy až na prdeli. A to když ty malý haranti zavřou chůvu do skříně a ona se nemůže dostat ven. A druhá přímo skvostná scéna, když malá DeFeová vyleze na střechu baráku a mává rodičům. Když jsem si přečetl článek o Amityvillu, nemohl jsem tejden spát. Po shlédnutí tohohle snímku jsem už však usínal beze strachu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Celkem jednoduché schéma příběhu. Rodina v domě, jednomu ze členů hlasy řeknou at všechny zabije a on to udělá. Po pár letech se do tohoto domu přistěhuje další rodina a vše začíná znovu... a vše skončí stejně? :-) to uvidíte. Možná je škoda, že konec filmu je trochu už v médiích a nápisem"Podle skutečné události" dost odhadnutelný. Přesto tento nápis možná způsobí v kdekom trochu obavy typu "...se fakt stalo? se může stát i nám!". Ryan Reynolds upřímně překvapil a hraje lépe než v Blade Trinity. Ostatní neřešim, protože je povětšinou neznám. Český název je odvozen od času, kdy se probouzejí hlasy a začíná se dít ty nejhorší špatné věci. jak už to tak bývá, ten kdo tyto názvy tvoří je jistě lehce chorý... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Těsně před začátkem natáčení vyplaval v řece u domu zavražděný rybář. (akisha)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 87. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama