Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídny haunted-house horror. Pôvodnú verziu z roku 1979 prekonáva nielen technickým spracovaním, ale aj niekoľkými scenáristickými nápadmi. Aspoň pokiaľ sa bavíme o prvotnom psychologickom stupňovaní stiesnenosti. Záver totiž akoby vypadol z priemernej non-brain vyvražďovackej. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl, tudíž nemůžu srovnávat. Začátek byl v pohodě, pak přišlo rozhodnutí o koupi domu, a to byla první nelogická věc (prohození stanovisek obou partnerů). Po čtvrt hodině se začaly dít divné věci, objevil se zde náznak atmosféry, napětí, sem tam i nějaká vcelku zdařilá lekačka. Ale postupně se tahle horová kocábka začala potápět, jednak kvůli dementní holčičce, která by i v normálním člověku vyvolala neodbytnou potřebu sáhnout po sekeře, druhak díky absolutně nezvládnutému vývoji a nedůvěryhodnosti Georgovy postavy a samozřejmě za to nese svůj díl viny i samotné "zlo", se kterým si tvůrci moc práce nedali. No a v poslední čtvrhodině narazila na dějový ledovec a definitivně tenhle film potopila-konec je nevzrušivá zhovadilost plná klišé, která mě až rozesmála. !SPOILER!: Ale mít před sebou magora se sekerou a v ruce pušku, taky ho každopádně jen omráčím, svážu, společně s dětičkama ho dotáhnu na loďku, kousek od břehu zastavím a kouknu se, jestli už je z přítele zase milá a hodná lidská bytost, to by snad udělala každá k smrti vyděšená matka 3 dětí mimochodem vlastnící klíčky od auta...a když přičtu to naivní úvodní tvrzení "Natočeno podle skutečné události", opouští mě poslední chuť dát filmu 2* a jdu s hodnocením ještě o hvězdičku níž. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Prodám starobylý rustikální dům 3+1 situovaný do krásné přírody Long Islandu. Ideální pro rodinu s dětmi a psy. Varování: z okna vypadávají plyšoví medvídci. Zn.: Spěchá!!!“ Hloupý originální název dostal svého ještě hloupějšího českého bratříčka pojmenovaného 3:15 zemřeš, což je kec, protože dvě desetiny nikdy nezemřou. Samotnému napsáni scénáře musela předcházet důkladná lekce tvůrčí neoriginality, kde se zjevně hodně povídalo o Osvícení, Vymítači ďábla nebo Poltergeistu (podobnost s původním Hororem v Amityville nemohu posoudit a ani mě to moc neštve). Průměrná americká rodinka se přistěhuje do divného domku, jejím jednotlivým členům začne brzy strašit ve věži: dcerka klasicky vídá pobledlou holčičku, která má červenou skvrnu na čele, ačkoliv není Indka; otec by nejraději všechny rozsekal; matka to přestává psychicky zvládat a nejmladší synek je pro jistotu retardovaný hned od začátku. Lekačky moc nefungují, budování chorošné atmosféry rovněž ne a Ryanu Reynoldsovi stejně nevěříte, že by „to“ udělal. Vyjma pár slušně zrežírovaných (leč ne zrovna hororových) scén a Melissy George, která z jistého úhlu připomíná Kate Winslet, není oč stát. 45% Zajímavé komentáře: wipeout, záplata, Iroquaise ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl 31. 5. u babičky společně se ségrou, sestřenicí a bratrancem. Dodívali jsme se v 22:43, šli jsme se napít vody a pak spát. Spal jsem nahoře na patrovce, pode mnou spal bratranec. A! Přesně ve 3:15 v noci se pode mnou prolomila 2 prkna a já horní polovinou těla zůstal viset nad bratrancem...chvíli jsem se snažil vyškrábat, to už byli všichni na nohou. Bacha na tyhle filmy, autosugesce je mocná věc. Zpátky k filmu, souhlasím, co napsal flanker.27, ale přesto dám vyšší hodnocení z důvodu, že mě místy (ne)příjemně mrazilo v zádech...hlavně v první půlce filmu. Nevím jak vy, ale já jsem běžně ve 3:15 v delta spánku :) ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Přes docela slibně se rozvíjející peripetii, ne příliš originální příspěvek do rodiny "amityville horrors", kterým vévodí ukázkový a vymykající se "The Shinning". Postupně zahušťovaná amityville atmosféra je poněkud rozporuplná. Narace neopouští archetypální strukturu. Proklamace, že je film inspirován skutečnou událostí, není v tomto případě nijak efektivní. I když jsou některé "žánrové" scény docela ucházející, žádné zvláštní překvapení se nekoná. !!!SPOILER!!!: nepsané pravidlo, že ve filmu nesmí zemřít matka a děti, tvořící hlavní charaktery příběhu, je přes občasné laškování důsledně dodrženo. Vzhledem k tomu, že hlavnímu hrdinovy ani na chvíli nelze věřit, že chce někoho doopravdy zabít a myslím, že mu to nevěřili ani jím blízce ohrožované oběti a nevěřil tomu ani on sám (na rozdíl od Jacka Nicholsona v "The Shinning" vypadá se zbraní v ruce tak nešťastně, že jsem si z celého srdce přál, aby mu to těžké břímě role zabijáka už konečně někdo odejmul, uvařil mu horký čaj a zabalil ho do teplé deky), jde jen o to vyčkat, až se všechno dopracuje ke zdárnému konci. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Zatímco ve filmu se v domě objeví vchod do tajného vězení a mučírny bývalého majitele objektu Jeremiaha Ketchama, ve skutečném světě rodina pod schody objevila zvláštní červený pokoj, který nebyl zakreslený v plánech a jejich pes se k němu odmítal přiblížit. (Nick321)
  • Když otec (Ryan Reynolds) připravuje omeletu, zašpiní okraje pánvičky od vajec. Když však pánvičku zvedne, její okraje jsou čisté. (topesto)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama