Reklama

Reklama

Kosmetička Louise přijíždí do Paříže na návštěvu ke své sestře Martine, která vede pohodlný, ale psychicky vyčerpávající život. Tři dny ve společnosti bezstarostné Louise stačí k tomu, aby se Martine zhroutil život... (oficiální text distributora)

Recenze (9)

KatRi 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že se Martine zhroutil život. Takhle protivnou ženskou jsem totiž v životě neviděla a Isabelle Huppert pro mě ani nemusela podat extra výkon. Té já prostě nemůžu přijít na chuť už déle. Jinak tedy dávat tenhle film v deset dopoledne, s těmi sexuálními scénami, nechápu. Dějově zajímavé, ale režijně a herecky nic moc. ()

Candid 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou sester, které jsou opakem jedna druhé. Každá zvlášť si žije svým životem, s kterým je smířená, i když není dokonalý. Na jedné straně něžná, milá, optimistická Louise, která vše myslí s druhými dobře, na druhé straně tvrdá (alespoň se tak tváří), zahořklá, vším opovrhující Martine. Při propojení těchto dvou životů musí nevyhnutelně dojít ke kolizi. Příjemný snímek, i když nic světoborného. Jedna z hvezdiček výhradně pro Isabelle Huppert, která je opravdu výtečná herečka a v roli Martine je úžasně nesnesitelná. ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Studie jednoho charakterového typu. Žena na rozhraní tradiční a moderní civilizace. Výbavu do života má tradiční: vzdělání minimální, profesi žádnou, umí jen vypadat a běžně konverzovat. A dobře se vdát. Pak už žije jako moderní žena. Nemusí manželovi podkuřovat a poslouchat ho. Dítě stačí jedno, stará se chůva. Na domácnost je hospodyně. Zaměstnání nemá. Zájmy žádné. Povrchní společenský život. Otrava. Postupně už jen závidí a uráží a ponižuje všechny ve svém okolí. --- Znám takové osudově nešťasné typy z reálného života a provokují ve mně otázky. Žila-li by ta žena v jiné době či na jiném místě, byl by její život radostnější? Anebo si svůj osud najdeme děj se co děj? --- Zní to intelektuálně, ale nebojte se. Ten film nenudí, má spád, vynikající dialogy a herecké výkony. Velmi dobré! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Promyšlené, inteligentní drama dvou rozdílných sester s komediálním, místy takřka tragikomickým nádechem. Catherine Front jako živelná žena se srdcem na dlani a Isabelle Huppert jako zajatkyně zlaté klece, jíž by zdánlivě nemělo nic chybět, a přesto je se svým životem očividně nespokojena - snad proto, že bere všechno příliš vážně, snad proto, že neví, co chce. Velmi zajímavé, hodně dobře odehrané. Víceméně otevřený konec snímku také neškodí. ()

djPeťál 

všechny recenze uživatele

Příjemný a vydařený snímek zdařile balancující na hraně reprezentující žánr tragikomedie, který vedle jiného hlavně dobře ukazuje jak lidé spokojenost či nespokojenost s vlastním životem přenášejí na druhé a ovlivňují je tak. Pro to jsou důležité především zde výborné výkony obou představitelek dvou hlavních rolí. Co mi výsledný dojem ale o něco pokazilo bylo zakončení, které v tomto provedení nepovažuji za pozitivně otevřeně pojaté, jako spíše nedostatečně promyšlené a vyřešené, což je možná škoda. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama