Reklama

Reklama

Nevěsta přes internet

  • Velká Británie Birthday Girl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spolehlivý bankovní úředníček (Ben Chaplin) si na internetu vybere krásnou ženu - Rusku Nadiu (Nicol Kidman). Představa se stává skutečností, kdy Nadia skutečně přiletí a začnou spolu žít. Vše se zdá ideální až do chvíle, než dorazí její bratranci (Vincent Cassel, Mathieu Kassowitz) a z nechtěné návštěvy se vyklubou nebezpeční gangsteři východního typu Sen o spokojeném životě s úžasnou ženou se mění v dokonalou noční můru a nezbývá než bojovat o vlastní život. Kdo je Nadia a jaká je její úloha v celé hře na ostří nože je přitom stále nejisté... Režisér Jez Butterworth původně scénář filmu psal pro Jana Svěráka. Nakonec ho natočil sám a vytvořil thriller s řadou překvapivých zvratů, v němž americká superstar Nicol Kidman hovoří rusky a francouzské hvězdy Vincent Cassel (Purpurové řeky) a Mathiue Kassowitz (Amélie z Montmartru) jsou jako typičtí pěšáci ruské mafie zcela dokonalí... (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ani tento film (dnes už vlastně pro pamětníky) při své repríze neobhájil původní hodnocení. Musím přiznat, že jsem si děj příliš (no, spíš vůbec) nepamatoval, takže jsem vůbec netušil, proč jsem snímek ohodnotil třemi kousky. Z dnešního pohledu jde o záležitost, v níž skvěle zahrála Nicol Kidman, výborně Vincent Casell a prkenně/ koženě mdlý Ben Chaplin. Filmu navíc chyběla koncepce, scénárista se ani příliš nezatěžoval logikou, a tak jsou dvě hvězdičky více než slušným hodnocením. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Kdyby tenhle film dostal do parády ryzí Hollywood, zřejmě by z toho vysekal docela solidní a napínavé drama. Jenže kdyby jsou chyby a Birthday Girl je jaká je. Myslím, že tvůrci se dopustili v poslední době časté chyby - chtěli zkombinovat hollywoodský postup s nějakou "hlubší výpovědí" a nějak se jim to vymklo z ruky. Na hollywoodskou jízdu je to přílíš rozvleklé a zamyšlené a na zajímavý nezávislý artfilm zase málo soustředěné a podnětné. Film zvedá o hodně výš, než by zasloužil, božská Nicole (jako brunetka je snad ještě víc sexy než jako blond) a také Ben Chaplin, který hraje opravdu znamenitě a pro mě osobně byl velmi příjemným překvapením. ()

Reklama

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Na malém městě je těžké najít nevěstu, holky jsou prostě rozebrané. Ovšem hledat jako bankovní úředník nevěstu v Rusku? Mimochodem, rusky tam nevypadal ale vůbec nikdo, průhledná rachitická Kidman má do Slovanky fakt na míle daleko. A zvracející fakt nic moc. I zde platí, že se vyplatí šmejdit (dům, kazety a časopisy a jak na něj), případně civět za oknem do pokoje (víme, kde jsou v kabátě peníze). Paradox, mít zalepená ústa, být svázaný a sedět na zavřeném prkénku. Potřebovat si ulevit a nemoci! „Co je to šukat?“ „Najdeš to ve slovníku.“ Malý pletený svetříček složený ve velkém fakt dojemný. No, úplná ztáta času to nebyla, ale jen tak tak. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se koukal víceméně jen proto, že se mi líbí Nicole Kidman. Ale byl jsem překvapen. Začátek je totiž dost vtipný a dokonce i, řekl bych, zvláštní...ty první milostné scény skutečně poutají pozornost. Když se na to koukáte čekáte něco jako romantickou komedii, jak se dva lidi sblíží jen na základě sexu a slova nejsou potřeba...bla bla...Ale pozor nic takového...Potom přecházíte do další fáze, kdy si myslíte, že příběh bude mít nějakou dramatickou krvavou pointu, nějakou skutečnou Omertu....ale pozor....zas nic. Tak se vracíte ke střízlivým myšlenkám a máte pocit, že film bude jen takový příběh o obětování cti člověka kvůli někomu, koho miluje. Ale pozor, přichází skutečný závěr. Tak debilní, že vás v žádném případě nenapadl. Překvapení sou sice pěkná věc, ale jen ta kladná. Takže né tento případ. (Dvouhvězdičkový film, jedna navíc za zmíněný začátek.) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi úboho zrežírovaný snímok na tému netradičnej romantiky, nezáživné až hrôza. Mal som čo robiť aby som nezaspal - žiadne napätie, žiadna myšlienka čo by zaujala, žiadna solídna akcia... skrátka nič čo robí thriller thrillerom. Tiež nechápem prečo to má nálepku že komédia. Jediné čo ostáva sú aspoň priemerné herecké výkony. Slabé 2 hviezdy. 30/100 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Jan Svěrák v čase premiéry filmu, se kterým nakonec neměl nic společného, vzpomínal: "Jez a Tom Butterworthové přišli už někdy v roce 1993 za Ericem Abrahamem s dvoustránkovým námětem. Dohodli se a Eric je angažoval, aby pro nás napsali z toho námětu scénář. Zdálo se, že by to mohlo být pro mě, protože látka byla o konfliktu slovanství a západního světa. Čili bych v tom mohl uplatnit svůj úhel pohledu coby cizince. V době, kdy jsme dokončovali Kolju, v zimě 1995, bráchové přijeli do Prahy, bavili jsme se o tom, co by v příběhu mělo být a co ne, oni pak odjeli do Moskvy na průzkum a napsali první verzi scénáře. Mě na příběhu bavila první část, než přijedou ti 'příbuzní' a začne vlastně jiný film. Tam to bylo jasné. On je průměrně zabezpečený, stydlivý Angličan, a tak si těžko doma najde krásnou a žádoucí partnerku, když jsou v jeho okolí všichni takoví... vychladlí. A pro Rusku to je zase obrovská příležitost dostat se z marasmu 'Divokého východu'... a hlavně je to pravda! Tyhle věci se dějí. Stejně tak si dokážu představit, že mu v korespondenci lže, že mluví anglicky, a když přijede, Angličan s hrůzou zjistí, že mu nerozumí ani slovo. Než ji pošle zpátky, dívka má pár dní na to, aby si ho podmanila jaksi mimoslovně, což je velmi filmové, pravdivé a vzrušující. Jenže to, co se začalo dít potom, že se dozvíme, že je to všechno léčka a že tam přijedou její dva kumpáni... no, stal se z toho normální thriller, který jsem už viděl mockrát. Tam už to není originální, tam už je to opsané. A to už mě nezajímalo." (NIRO)
  • Nicole Kidman navštívila ruskou ambasádu v Austrálii, aby jí pomohli s ruštinou. Jinak nepracovala s žádným učitelem ruštiny. (HappySmile)

Reklama

Reklama