Reklama

Reklama

Window Water Baby Moving

Krátkometrážní / Dokumentární
USA, 1959, 13 min

Obsahy(1)

Americký experimentální filmař Stan Brakhage v tomto filmu zachytil porod své první dcery Myrenny. (Angerr)

Recenze (7)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Filmové záběry, které svou technikou a hloubkou obsahu překonávají všechny filmové standarty. Procítění, dotek nového života. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Snímek jenž zachycuje zrod života. Pro někoho možná nechutný ale těm co si to myslí jen připomenu, že i oni sami přišli takhle na svět. No každopádně to chtělo od Brakhageho odvahu dát na obdiv celýmu světu frndu svojí ženy. ()

Angerr 

všechny recenze uživatele

Experimentátor Brakhage v tomto filmu zachytil narození své první dcery. Svým typickým způsobem, zběsile rychlým střídáním obrazů, které se po čase opakují a nejsou zcela chronologicky uspořádány, zobrazil jeden z nejkrásnějších a zároveň nejhrůznějších dějů v lidském životě. Silný zážitek. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jaj, jaj, jaj, prečo som si najprv neprečítal obsah. Išiel som do toho úplne naslepo a to bola chyba. Už hneď na začiatku keď sa objavilo tehotné dievča som cítil malér ale hovoril som si.. Však nemá ešte také veľké brucho, hádam nebude rodiť. Že nie? Tvorca nahral detailne pôrod svojho prvého dieťaťa a ja som mal čo robiť aby som to ustál. Nejde o žiadny fake, žiadny snuff žiadnu imitáciu ale o nesmierne čistú realitu ktorá je však nad moje sily.. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

May Deren raz o tomto filme povedala, že je rúhaním, pretože ukazuje mužom to čo by nemali nikdy vidieť.... Ja si myslím, že by mali. Silné. ()

krvavamera

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejkontroverznějších filmů v dějinách kinematografie. I když jsem se po několikaté marné snaze konečně dokázala podívat na celý film (rozuměj, na jeho zavádějící odraz na youtube), přesto je pro mě celý zážitek natolik frustrující, že "ohvězdičkovat" prostě nemůžu. Svým obsahem, svým provedením, ano je to mistrovské dílo a klenot kinematografie, to co zaznamenává ale diváka od těchto kvalit násilně odtrhává. Nejsem prostě schopná "odpoutat se od narativu" a nahlédnout co se skrývá za obrazy, zůstává to pro mě přízemně drastické a nechutné a prostě pouštění se do tenat tabu, které by se nemělo překračovat. Některé filmy lze zkrátka přijmout jen skrze jejich zpracování perem, konfrontace s audiovizuální skutečností je příliš... nesnesitelná. Až se mi narodí první dcera, asi to budu vidět jinak a na filmu možná v důchodě ujíždět, do té doby ale jeho další projekci (ani kdyby byl na páse) nerozdejchám... ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Zvláštní na tom je, že film je zajímavý právě svou reálností. Porod či přestřižení pupeční šňůry, jak přirozená záležitost a přece tak silná, v Brakhageově podání zvláštně nastříhaná. Dokonce uvidíme i otcovské emoce. ()

Reklama

Reklama