Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o lásce a bolesti natočený podle knihy Shana Alexandera Very Much a Lady představuje Jean Harrisovou, milenku slavného doktora přes diety Hermana „Hy“ Tarnowera, jež ukončila jejich dlouholetý vztah vraždou. Osud ženy, kterou ztělesnila slavná hollywoodská herečka Annette Beningová, se z velké lásky proměnil v tragédii a skončil střelbou, při níž byl doktor ve svém domově na předměstí New Yorku zabit. Půvabná vzdělaná Jean rozhodně nebyla kandidátkou na vraždu. Ale poté, co řadu let tolerovala milencovy nevěry a díky němu se propadla i do závislosti na drogách, se její láska propadla do temnoty. Byla však opravdu vinna promyšlenou vraždou, nebo k výstřelu došlo náhodou, když se sama pokusila spáchat sebevraždu? Režii má Phillis Nagy, v dalších rolích uvidíme Bena Kingsleye, Franka Whaleyho, Ellen Burstynovou a Frances Fisherovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Polo dokument a polo film. Chvíli se to tváří jako psychologické drama s výbornou Annette Bening a standardně solidním Benem Kingsleyem, aby se z toho po chvíli udělal dokument. Film, který je na cestě stát se dobrým, ale končí na slově průměrný. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nesmírně nudně zpracovaný TV film o psychicky nevyrované ženě, visící kdoví proč na chlapovi, který byl pěkný parchant. A pokud to tak nebylo myšleno, tak to bylo špatně natočeno. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Fádně natočená partnerská sága o jednom doktorském seladonovi a jeho psychicky vylabilněné přítelkyni, na kterou se nedostalo. Nuda, která snad nemůže vydráždit ani ženy, s nimiž partner taky zachází jak s onucí a které jsou v pokušení - jako paní Harrisová - mu dát na budku. Paní Harrisová je zajímavá jen brilantní paní Beningovou, která je tu ale třešinkou na ... sucharu. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Anette Beningovej a Bena Kingsleyho, to je to jediné, čo tento film vlastne dokáže ponúknuť. Pani Harrisová je totiž veľmi nudný a nezaujímavý film. Priznám sa, že som čakal prepracovanejšiu psychologickú mozaiku, dostal som časté pozeranie sa na hodinky a mnoho, mnoho zívania. Tak, tak... ()

Agora 

všechny recenze uživatele

Smutná ukázka toho, co dokáže egoistický muž udělat z původně sebevědomé inteligentní ženy. B.Kingsley je opravdu bezcitný a sobecký egoista, A.Bening velmi dobře ztvárňuje ženu, která se nedokáže od takového muže odpoutat ( i když nechápu, co na něm viděla, choval se k ní divně hned od začátku) a nechává se ponižovat. Návyk na léky, nespokojenost v práci a ve vztahu ji postupně psychicky i fyzicky zničí a hořký konec je jen logickým vyústěním. Ty tři hvězdičky jsou mou poctou hereckému výkonu A. Beningové, jinak by to bylo za dvě. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Po Tarnowerově smrti se "úplná scardaleská dieta" znovu dostala do čela bestsellerů, více než rok po svém prvním vydání. (Rodriguez)
  • Lynne Tryforosová se nikdy veřejně nevyjádřila ke svému vztahu s Tarnowerem či Jean Harrisovou. (Rodriguez)
  • 20.3.1981 byla Jean Harrisová odsouzena k 15ti letům vězení za vraždu 2.stupně. Byla omilostněna v prosinci 1992 ve věku 69 let. (Rodriguez)

Reklama

Reklama