Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Yun Fei (Norman Chu) porazil svého úhlavního nepřítele Xue Fua, odchází z čínského klanu Wadang se svou milou Lun Wen na moře. Existují však dvě věci, které přinutí Yuna k návratu. První věcí je porážka klanu Wudang starými nepřáteli vedenými zlým Dugem (Alex Man), jehož bojové umění začíná zpochybňovat samotného Yuna. Druhou věcí je nový nepřítel v podobě japonského klanu Ega, který vede nemilosrdný bojovník Tao (Tao Chiang). Yun musí zabránit válce, kterou vyhlásil japonský klan proti všem čínským klanům. (Epistemolog)

(více)

Recenze (2)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Return of The Bastard Swordsman je docela roztomilá záležitost s komickými vizuálními efekty typickými pro čínské fantasy wuxia 80.let. Norman Chu jako Spider Swordsman musí pomoct Wulinu a porvat se s dokonalou čínštinou mluvícím Japoncem Chen Kuan Taiem, ovládajícím legrační Fantom Skill, při kterém vyplivnete srdeční sval, než řeknete "švec". Závěrečný motiv by mohl potěšit všechny perkusisty...Režisér Liu Jun Guk navázal na úspěch svého prvního Bastard Swordsmana, zrychlil, přidal víc akce, ale i tak je to film pro pátrače po zapomenutých čínských perličkách. Ne, že by neměl své osobité kouzlo, ostatně, jak by neměl, když kromě Normana Chu a Chen Kuan Taie v něm hrají i Lo Lieh, Lau Wing a Sun Chien. Nejsem ale příznivcem podobného pojetí Wulinu, přeci jen mi pojetí Chor Yuena připadá stylovější, ovšem na to, abych mohla být opravdu objektivní bych zřejmě musela přečíst předlohu, jejíž autorem je Wen Rui An. 4.5/10 ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Pokračování Bastard Swordsmana mi v mnohém připomíná dvojku Chinese Ghost Story. Zhruba jako první díl - jenže na speedu. Jsem skoro v pokušení nasázet plný počet hvězdiček. K téhle taškařici by měl přistupovat obezřetně kdokoli, kdo má raději wuxia držící se pěkně "při zemi", ale já si v podstatě nemám na co stěžovat. Return of Bastard Swordsman mě totiž od první minuty do posledního záběru nehorázně bavil. (A Lau Wing coby Li Bu Yi je patrně jeden z nejsympatičtějších a nejcharismatičtějších wuxia protagonistů SB éry...) ()

Reklama

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama