Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý a drzý student He (Wong Yu) tráví většinu svého času tím, že bojuje se svými spolužáky. Brzy se však místo malých šarvátek musí postavit větší výzvě. Do města totiž přichází bojovat cizí namyšlení studenti kung-fu, kteří napadají ostatní studenty z konkurenčních bojových škol. (Epistemolog)

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaciatkom 80.tych rokov to uz islo so studiom Shaw Brothes dole vodou pretoze ich vazne pojate kung fu vychadzali z mody a kina ovladol Jackie Chan, Sammo Hung a Yuen Biao som svojim komedialnym stylom. Tento film je preto taky zvlastny mix stylov. Je tu seriozna linia o dvoch skupinach, ktore bojuju na smrt, mame tu rozverne komedialne sceny s mladikmi v podani Yue Wong, Kam Cheung, Tak Yeun, dalej tu mame aj komedialnu vlozku s klasickymi cinskymi poskakujucimi zombikmi/upirmi a par dalsich sialenosti. Cele to prilis nedrzi pokope a jednotlive styly sa biju. Jak keby ste neustale prepinali na rozne filmy. Takisto komedialne trio sa ani zdaleka nechyta na Jackieho a spol. Nastastie samostatne tie sceny celkom funguju a film preto nenudi. No a co sa tyka bitiek, tak tie su tiez rozlicnej kvality. V prvej polovici je pouzita v tej dobe uz zastarala fazovana choreografia, akurat je v trochu dynamickejsom prevedeni. V druhej polovici je pre zmenu umele zrychlovana, takze pohyby hercov su az prilis rychle a pôsobi to neprirodzene. Samotna choreografia je len priemerna a väcsina schopnych akterov nedostane prilezitost predviest coho su schopni. Jedinou vynimkou je zaporak v podani Jang Lee Hwanga. Akonahle nastupi na scenu on a jeho neskutocne mrstne nohy, tak je co pozerat a kvalita bitiek sa zvysi o minimalne 2 triedy. Predvedie niekolko skvelych a dynamickych chvatov z ktorych ma najviac zaujalo ako vo vzduchu kopne troch superov. Hlavne kvôli nemu stoji za to toto zastarale kung-fu vidiet. 6/10. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze to ma byt hlavne komedie. Ale asijska. A z osmdesatek... Cili se pravdepodobne ani jednou nezasmejete. :) A ty kung-fu souboje jsou takove klasicky divadelne cirkusove, vypadaji spis jak nejaka sestava. Takhle uz se to davno netoci. Na ukraceni dlouhe chvile prijemna sentimentalni podivana...:) 3+ ()

Reklama

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Co dodat?? 80. léta patřila výbornému akrobatovi a komikovi Yue Wongovi, který jako vždy exceloval. Jeho podání opičí stylu bylo docela vtipné, ale zároveň tvrdé a neúprosné. Jeho mistrem a zároveň učitelem ve škole byl Yen Shi-Kwan, který byl pronásledován Jangem Lee Hwangem- mistr kočičího stylu. Celý film se nese v takové odlehčené náladě, ale po půl hodině začíná opravdová řežba, na scéně se objeví okouzlující, ale nemilosrdná Sharon Yeung Pan Pan, jejíž matku zabil už zmínění J. L. Hwang. Jeden z nejlepších momentů bych hodnotil cca. v půlce filmu fight J.L.Hwanga s Yen Shi-Kwanem - opravdu lepší choreo souboje jsem dlouho neviděl, bylo to představení, snad toho nejlepšího co mohli oba herci předvést- salta, spousta koů a boxu,.. Závěrečný souboj BYL trošku delší a místy nudný, ale zato kvalitní, nápaditý a velice dynamický ..super výkony, super souboje, děj průměrný, ale když se kouknu na celek je to jeden z nejlepších HK filmů vůbec, aspoň podle mého mínění.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama