Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Lungovi (Tony Liu) a Fu (Kuan Tai Chen), dvou soupeřících podnikatelích. Lstivý Fu najímá prostitutku, aby svedla Lunga a zničila tak jeho pověst. Prozíravý Lung mezitím vymýšlí plán, jak ponížit Fua na blížícím se festivalu. Zdá se, že díky bohatství mají vše na dosah, ale jejich vzájemná nevraživost vyústí v boj muže proti muži. (Epistemolog)

(více)

Recenze (5)

dennykr 

všechny recenze uživatele

Human Lanterns nejspíše zklamou fanoušky hororů a částečně i fanoušky kung fu filmů. Dělají to však záměrně, konfrontací tradiční (kung fu) žánrové kostry s exploatací. Po úvodních titulcích ustupuje hororový žánr do pozadí a větší důraz je kladen na exploatační prvky. Zároveň může film fungovat jako modelový příklad (spolu s například Butterfly Murders) plynulého spojení dvou různých žánrů, ke kterému v hongkongském filmu docházelo velmi často. Na Human Lanterns lze také demonstrovat další tradice hongkongského filmu, především expresivní způsob osvětlení, které na sebe výrazně upozorňuje a podtrhává důležité momenty filmu. Víc tady. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Human Lanterns je vlastně ve své podstatě čínské strašidelné vyprávění a do hororu má dost daleko. Jeho kouzlo spočívá v divadelní, stylizovaně temné atmosféře a stejně stylizovaném hereckém pojetí hlavních představitelů, mezi kterými vyniká Lo Lieh coby šílený sériový vrah a výrobce lampiónů z lidské kůže. Lo Lieh si vůbec dokázal užívat béčkový žánr a z jeho hraní čiší, jak se ohromně bavil. Režisér Sun Chung si rád hrál s nevšedními motivy i když jeho snaha nedopadla vždycky podle očekávání a množství vynaložené energie. Co ale uměl natočit velice dobře jsou souboje, které tu mají vynikající styl (zvlášť souboj Chen Kuan Taie proti Lo Mengovi a později proti Lau Wingovi). Soubojů tu ale moc není, režisér chtěl vyprávět a soustředit se na děj, který se mu podařilo udržet na uzdě a dost nečínsky odvyprávět od začátku do konce bez zbytečných složitostí. Vcelku se na Human Lanterns dá dívat a člověk se pobaví prací maskérů.3.5/10 ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Na Human Lanterns jsem se hodně těšila, ale nakonec se mi líbily o něco méně, než jsem doufala - a ty čtyři hvězdičky, které dávám, jsou s odřenýma ušima. Exploatačně-horrorová linie je rozehraná moc pěkně a kung-fu je taky moc fajn - ale nějak to odmítá držet pohromadě jako jeden film. Kung-fu bitky, samy o sobě skvělé, mě poněkud rušily - a docela spolehlivě ředily atmosféru, hned jak stačila pořádně zhoustnout... (-- a ne že by horror s martial arts a s wuxia skloubit nešel, naopak) Lo Lieh v padoušské roli navíc IMHO docela selhává, kdykoli se snaží být groteskně pitvorný (což dělá poměrně často). Jako Venom fandu mě docela zamrzelo, že Sun Chien zůstal ve své roli tak trestuhopdně nevyužit. Aspoň že Lo Meng dostal možnost parádně zaválet. Vzato kolem a kolem jsou ale Human Lanterns prima film. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Kuan Tai Chen je šampiónem v Wu Shu a krom Hung Gar se odmala soustředil hlavně na opičí styl kung fu, přesněji jeho velice tvrdou formu "Gibbon Fist". (Epistemolog)

Reklama

Reklama