Reklama

Reklama

Létající gilotina

  • Hongkong Xue di zi (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Císař Yung Cheng (Yang Chiang) se hodlá zbavit svých odpůrců a zrádců, ale chce to provést v tajnosti, aby to s ním nebylo spojováno. Proto pověří svého velitele stráží Xin Kanga (Feng Ku), aby našel způsob jak to udělat. Ten vytvoří novou zbraň - létající gilotinu, kterou je na dálku možno nepříteli useknout hlavu. Císař se bojí zneužití a tak nechá vybrat dvanáct stráží, které se učí boji s létající gilotinou a přitom hlídají jeden druhého. Poté, co začnou ve jménu císaře po nocích vraždit císařovy odpůrce, se jeden z nich vzepře tomu, aby se stal vrahem. Za to je létající gilotinou popraven. To se nelíbí jeho kamarádovi Ma Tengovi (Kuan Tai Chen), který projeví nevoli s tímto činem a tím se ocitne také v nemilost. Jeho jedinou šanci je utéct. Jenže císařovi muži po něm pátrají po celé zemi. Jak velké šance má asi na přežití? Je vůbec možnost, že by mohl žít poklidným životem a založit si vlastní rodinu, zvláště když po něm jdou jeho bývali druhové vyzbrojení prakticky nezničitelnou zbraní? (ČSFD)

(více)

Recenze (7)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má místy až horrorové přesahy - za což může nejen samotná "létající gilotina" a její hojné využití (kombinace zákeřného útoku na dálku s efektní dekapitací má prostě grády), ale i způsob, jakým se v tomhle filmu vyvíjí vztahy - a atmosféra paranoie a permanentní nejistoty, kterou Ho Meng Hua namíchal pěkně nahusto. Smrt může přiletět odkudkoli a věřit se nedá nikomu. Velmi působivá SHAWscope klasika. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som sa vrhol na nejaký ten klasický kung-fu frcanec. Nebolo to bohvieaké terno, napriek množstvu odseknutých hláv skôr taká blbá polonuda. Čínsky cisár vytvorí jednotku zabijákov aby mu odpratávali z cesty všetkých ktorý sa odvážia čo i len slovkom odporovať. Ako zbrane používajú tzv. lietajúce gilotíny, nezmyselný, ale nepochybne efektný vrhací vercajg na retiazke ( čosi ako klobúk kombinovaný s otváračom na fľaše ), slúžiaci na pohodlnú a zákernú dekapitáciu obete z diaľky. O praktickosti a účinnosti tých harabúrd by sa dalo diskutovať ( testovali ich dokonca aj samotný Ničietela Mýtov ), ale na nejaký realizmus sa tu serie z vrcholu čerešne a tak vraždiaci borci dokážu zbaviť šišatej záťaže na krku kohokoľvek odkiaľkoľvek. Každopádne jeden z nich je zmrd a žaluje cisárovi každú hovadinu aby si šplhol, vďaka čomu sa ten najlepší z nich čoskoro ocitá v nemilosti a musí zdrhať tak ďaleko, ako mu to len jeho rezancami kŕmené nohy dovolia. Takže zbytok filmu je hrdina na úteku, bývalí kolegovia sú mu v pätách a on ich samozrejme pacifikuje. Najväčším sklamaním je akcia, ktorá je až nepochopiteľne strnulá a unavená. Bez srandy sa dá tvrdiť že to čo tu tí maníci predvedú by s prstom v zadku zvládol každý kto nemá nohy amputované od kolien vyššie. Kopance maximálne do výšky rozkroku a o nejakej otočke ani nechyrovať. Najväčšia sranda bol potom ten kovový dáždnik, spásonosný inštrument ktorý si hrdina vymyslí, pracne vyrobí a on sa mu rozpadne behom jedného súboja. Okrem slušne zvládnutého sekania hláv tými gilotínkami sú tu už asi len dva zaujímavejšie zábery- zrútenie kováčovho škridlového prístrešku a bezhlavé telo zloducha padajúce zo skaly. Nenadchlo. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Film je iný než ostatné honkonské akčňáky, jednak tým, že kung-fu a súboje sú iba podružné a za druhé, originálnym príbehom. Konečne dostal viac priestoru Ku Feng, naopak, nevýrazný Kuan Tai Čen v hlavnej úlohe nemá na to, aby bol ťahúňom. Súbojov je pomenej, v prvom rade ide o zbraňový vynález a dve skupiny žiakov, ktorí sa na tento vynález pozerajú odlišne. Výcvik, akčná zápletka a prenasledovanie držia film nad vodou, horšie je to so spracovaním scén so samotnou gilotínou. Pôsobia smiešne, nelogicky a absolútne popierajú aj tie najjednoduchšie zákony fyziky a mechaniky. Kvitujem, že film bol bez (trápnych) komických scén a držal si tak nastavenú atmosféru. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Produkcia bratov Shawovcov z polovice 70. rokov, kde je Shaolin nahradený dvorom cisára a zvyšok už funguje ako sme zvyknutí, aspoň prvých 25 minút. Vynájdenie smrtiacej zbrane, tréning a potom terén. Decentné akčné súboje, trochu čínskych rezancov a množstvo ľudí, ktorí v tom frmole akosi stratia hlavu, to sú devízy tohto už trošku bradatého filmu zo začiatku éry kung fu. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosféra a jízlivá hudba filmu dodávají dramatičnosti. Občasné nelogické chování bych přehlédl, protože v těchto filmech je to i běžné. Ale nudu nepřehlédnu. Gilotina mi nesedla, přijde mi to jako strašná hovadina a to už jsem pár kung-fu hovadin viděl. Samotných soubojů je tu jen málo. Choreografie není efektní, ale má ukázat jak nepřítele zničit a i to se cení. Ovšem jak jsem říkal....já se většinu času nudil. Kdyby tam nebyl Kuan Tai Chen, stálo by to ještě za snížení o jednu hvězdu. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama