Reklama

Reklama

Létající gilotina

  • Hongkong Xue di zi (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Císař Yung Cheng (Yang Chiang) se hodlá zbavit svých odpůrců a zrádců, ale chce to provést v tajnosti, aby to s ním nebylo spojováno. Proto pověří svého velitele stráží Xin Kanga (Feng Ku), aby našel způsob jak to udělat. Ten vytvoří novou zbraň - létající gilotinu, kterou je na dálku možno nepříteli useknout hlavu. Císař se bojí zneužití a tak nechá vybrat dvanáct stráží, které se učí boji s létající gilotinou a přitom hlídají jeden druhého. Poté, co začnou ve jménu císaře po nocích vraždit císařovy odpůrce, se jeden z nich vzepře tomu, aby se stal vrahem. Za to je létající gilotinou popraven. To se nelíbí jeho kamarádovi Ma Tengovi (Kuan Tai Chen), který projeví nevoli s tímto činem a tím se ocitne také v nemilost. Jeho jedinou šanci je utéct. Jenže císařovi muži po něm pátrají po celé zemi. Jak velké šance má asi na přežití? Je vůbec možnost, že by mohl žít poklidným životem a založit si vlastní rodinu, zvláště když po něm jdou jeho bývali druhové vyzbrojení prakticky nezničitelnou zbraní? (ČSFD)

(více)

Recenze (7)

beso74 

všechny recenze uživatele

Produkcia bratov Shawovcov z polovice 70. rokov, kde je Shaolin nahradený dvorom cisára a zvyšok už funguje ako sme zvyknutí, aspoň prvých 25 minút. Vynájdenie smrtiacej zbrane, tréning a potom terén. Decentné akčné súboje, trochu čínskych rezancov a množstvo ľudí, ktorí v tom frmole akosi stratia hlavu, to sú devízy tohto už trošku bradatého filmu zo začiatku éry kung fu. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosféra a jízlivá hudba filmu dodávají dramatičnosti. Občasné nelogické chování bych přehlédl, protože v těchto filmech je to i běžné. Ale nudu nepřehlédnu. Gilotina mi nesedla, přijde mi to jako strašná hovadina a to už jsem pár kung-fu hovadin viděl. Samotných soubojů je tu jen málo. Choreografie není efektní, ale má ukázat jak nepřítele zničit a i to se cení. Ovšem jak jsem říkal....já se většinu času nudil. Kdyby tam nebyl Kuan Tai Chen, stálo by to ještě za snížení o jednu hvězdu. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má místy až horrorové přesahy - za což může nejen samotná "létající gilotina" a její hojné využití (kombinace zákeřného útoku na dálku s efektní dekapitací má prostě grády), ale i způsob, jakým se v tomhle filmu vyvíjí vztahy - a atmosféra paranoie a permanentní nejistoty, kterou Ho Meng Hua namíchal pěkně nahusto. Smrt může přiletět odkudkoli a věřit se nedá nikomu. Velmi působivá SHAWscope klasika. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som sa vrhol na nejaký ten klasický kung-fu frcanec. Nebolo to bohvieaké terno, napriek množstvu odseknutých hláv skôr taká blbá polonuda. Čínsky cisár vytvorí jednotku zabijákov aby mu odpratávali z cesty všetkých ktorý sa odvážia čo i len slovkom odporovať. Ako zbrane používajú tzv. lietajúce gilotíny, nezmyselný, ale nepochybne efektný vrhací vercajg na retiazke ( čosi ako klobúk kombinovaný s otváračom na fľaše ), slúžiaci na pohodlnú a zákernú dekapitáciu obete z diaľky. O praktickosti a účinnosti tých harabúrd by sa dalo diskutovať ( testovali ich dokonca aj samotný Ničietela Mýtov ), ale na nejaký realizmus sa tu serie z vrcholu čerešne a tak vraždiaci borci dokážu zbaviť šišatej záťaže na krku kohokoľvek odkiaľkoľvek. Každopádne jeden z nich je zmrd a žaluje cisárovi každú hovadinu aby si šplhol, vďaka čomu sa ten najlepší z nich čoskoro ocitá v nemilosti a musí zdrhať tak ďaleko, ako mu to len jeho rezancami kŕmené nohy dovolia. Takže zbytok filmu je hrdina na úteku, bývalí kolegovia sú mu v pätách a on ich samozrejme pacifikuje. Najväčším sklamaním je akcia, ktorá je až nepochopiteľne strnulá a unavená. Bez srandy sa dá tvrdiť že to čo tu tí maníci predvedú by s prstom v zadku zvládol každý kto nemá nohy amputované od kolien vyššie. Kopance maximálne do výšky rozkroku a o nejakej otočke ani nechyrovať. Najväčšia sranda bol potom ten kovový dáždnik, spásonosný inštrument ktorý si hrdina vymyslí, pracne vyrobí a on sa mu rozpadne behom jedného súboja. Okrem slušne zvládnutého sekania hláv tými gilotínkami sú tu už asi len dva zaujímavejšie zábery- zrútenie kováčovho škridlového prístrešku a bezhlavé telo zloducha padajúce zo skaly. Nenadchlo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film je iný než ostatné honkonské akčňáky, jednak tým, že kung-fu a súboje sú iba podružné a za druhé, originálnym príbehom. Konečne dostal viac priestoru Ku Feng, naopak, nevýrazný Kuan Tai Čen v hlavnej úlohe nemá na to, aby bol ťahúňom. Súbojov je pomenej, v prvom rade ide o zbraňový vynález a dve skupiny žiakov, ktorí sa na tento vynález pozerajú odlišne. Výcvik, akčná zápletka a prenasledovanie držia film nad vodou, horšie je to so spracovaním scén so samotnou gilotínou. Pôsobia smiešne, nelogicky a absolútne popierajú aj tie najjednoduchšie zákony fyziky a mechaniky. Kvitujem, že film bol bez (trápnych) komických scén a držal si tak nastavenú atmosféru. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama