Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom modernej akčnej drámy s prvkami buddhistickej scholastiky je Big. Dokáže vidieť ľuďom ich karmu a tým predvídať čo sa stane.
Po tom ako ukončí pôsobenie v kláštore, vydáva sa na dráhu svalnatého striptéra, pričom práve pri tejto profesii spoznáva Lee Fung Yee. Big sa úpenlivo snaží ochrániť ju pred jej karmou. Avšak dá sa vôbec ujsť pred karmou? (Frontman)

(více)

Recenze (16)

Toshiro30 

všechny recenze uživatele

Vynikající záležitost, kterou ocení ti, kteří u filmu rádi přemýšlí. A že bude o čem, to vám slibuji. Zákon karmy je zde podán originálním způsobem, který jsem ne zcela úplně pochopil. Dopředu musím upozornit, že je to velmi těžký film, rozhodně ne na jedno shlédnutí. Andy Lau zde hraje bývalého mnicha, který si přivydělává jako striptér a věnuje se kulturistice. Shodou okolností se zaplete do policejního vyšetřování tajemného INDA, seznamuje se s půvabnou policistkou (Cecilia Cheung), u které vidí vizi japonského vojáka, jak nemilosrdně masakruje civilisty. Zní to divně ?? Určitě ano a to jsme teprve na začátku. Film je podán jako mix různých žánrů a jako celek to funguje bezvadně. Atmosféra je mystická, občas až komiksově pojatá, srovnání s FONTÁNOU je na místě. Na filmu zaujme vynikající kamera a prostředí. Pokud někdo pochopil úplný konec filmu a jeho přímou podstatu, byl bych rád, kdyby mi napsal vzkaz. Tak těžký filmařský oříšek jsem už dlouho neviděl. A myslím, že nejsem sám... ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Obsah a trailer mě možná zbytečně vyděsil, že mě čeká další Fulltime Killer (neboli nesouvislá splácanina všech možných žánrů). Ale kupodivu tady právě tahle směs překvapivě drží pohromadě. Nejde tu totiž o náhlé skoky, ale spíš začlenění prvků jiných žánrů mezi ostatní (v rámci honičky komediální situace, během akce se objevují záhadné schopnosti atp.) ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Velice... zvláštní snímek. Příběh o novinářce, která pozná bývalého mnicha s nadpřirozenými schopnostmi v podobě přesvalovaného Andyho Lau je zpočátku velice podivný, a časem se ještě zamotá. Postupně se zde začíná spojovat minulost s přítomností, a v divokém zakončení už málokdo přesně ví, co se vlastně děje - přesto podvědomě cítíte, že to svůj smysl má, jen na to přijít. Je to hodně mysteriózní zážitek, a pokud rádi přemýšlíte nad filmem a nevadí vám Andy ve svalové kombinéze, neváhejte. 4/5 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hergot, tohle mělo myšlenku ! Gumový Hulk a bývalý buddhistický mnich Andy Lau alias Velký vidí karmu, ne ty kamna, ale tohle: "přírodní zákon příčiny a následku, čin vykonaný se záměrem nebo vědomým motivem a odpovídající následek tohoto činu, postihující zpětně aktéra samotného. Zjednodušeně řečeno podle této doktríny egoistické jednání způsobuje utrpení, zatímco nesobecké jednání přináší štěstí." Nejdřív Velký karmě nerozumí a tak chrání jednu mladou policajtku, protože byla v minulým životě japonským fašistou a oddělala spoustu lidí a tak je její karmou umřít, Velký jde proti karmě a zároveň je z toho rozpolcený, ona se do něj zamiluje a chvílí to vypadá karma nekarma, že to všechno dobře dopadne...Naštěstí si ale Velký svou chybu, totiž bránit se karmě, uvědomí a ponechá holku její karmě, ta odejde do hor pro něj vypátrat jednoho zabijáka, který mu zabil jeho milou a následuje SPOILER: Najde ho, on jí zabije, Velký ho jde zabít, najde sám sebe, zabije se a pochopí karmu, najde zabijáka, obejmou se, dovede hho do města, z Hulka je zase Andy Lau, obléká si zpět kněžské roucho a je konečně šťastný protože pochopil karmu ... Film, který má tak obrovský přesah, že jsem nebyl schopen jej pojmout, možná je to tím, že já karmu nechápu, nenosím gumové svaly a nezabil jsem vrabce... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to tak těžce meditativní jako Fontána a ani to nepůsobí tak dokonale promyšleně a příběh nemá takovou sílu, ale přesto je první polovina skvělá, sice Andy Lau v těch gumových svalech nevypadá moc dobře, ale postupem času si na to člověk zvykne a nevadí to, krom toho příběh má skvělý postavy, zejména Ind je výbornej a ta mysteriózní fantasy atmosféra nemá chybu. Jenže bohužel film dojíždí na přílišnou koncovou přeplácanost, kde jsem za prvé měl problém pochopit co se to všechno vlastně děje (nejsem si jistej do jaký míry za to můžou příšerně odfláklý slovenský titulky(Já věděl, že si to mam pustit s anglickejma) a do jaký příběh) a za druhý film zbytečně upouští od toho co rozehrál v prvních 3/4 filmu a ztrácí to atmosféru i tempo, což ruku v ruce s tim nepochopením udělá to zakončení trošku chladný. [-] Ten konec sem viděl snad už 5x, ale stále to plně nechápu, tenhle film, respektive konec je pro mě fakt oříšek ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečnou píseň nazpíval Andy Lau, představitel Biga. (ČSFD)

Reklama

Reklama