Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemná bojovnice a její parta chtějí zbavit Francii temných sil. Pustí se proto do boje s tajemnou postavou v kápi a její mocnou sektou příšer. (Netflix)

Recenze (6)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Co tohle sakra bylo? Divně efektový, divně napsaný mišmaš kde herci běhají sem a tam a já jsem extrémně zmatený a totálně netuším co se ve filmu děje. Efekty byly děsný a občas mi přišly že si některé efekty vypůjčily ze Strážců vesmíru. Upřímně bych o film nejevil žádný zájem ale Magnat natočil fajnový film Faces in the crowd tak jsem tohle chtěl vidět, nic jsem nečekal ale i tak byl výsledek dost rozpačitý. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Francúzi si zrejme chceli vytvoriť vlastnú variáciu na "Buffy the Vampire Slayer" a tak vyrobili Bloody Mallory. Tá však pôsobí značne rozporuplným dojmom a okrem spomínanej Buffy sa v nej nájdu prvky napr. z Xeny, Tomb Raidera, Resident Evilu + z niektorých rozprávok a komixov. A napriek tomu všetkému je príbeh drsnej hrdinky Mallory miestami dosť nudný, infantilný a naivný. Ale pozerá sa to celkom dobre a keď si človek po chvíli zvykne, tak ho to začne aj baviť a postupom stopáže sa film našťastie už iba zlepšuje. Takže nakoniec to bolo celkom fajn, i keď škoda že hlavná hrdinka (na ktorej by to vlastne celé malo stáť) mi po celý čas prišla zúfalo nevýrazná. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Celkem nevábný, kýčovitý, i když místy vtipný slepenec nápadů, vykradených, odkud se jen dalo. Samotná postava titulní hrdinky na první pohled připomíná něco mezi Buffy, Xenou a Brutální Nikitou, vhozenou kamsi doprostřed jednoho z dobrodružství Indiana Jonese. Z Buffy pochází rovněž způsob, jakým jsou točeny akční scény, byť samozřejmě vypadají mnohem hůře - Sarah Michelle Gellar už přece jen má za ty léta v kopání do upírů větší praxi. Viditelné jsou i prvky mangy-anime, třeba typické akční sekvence se zběsile blikajícími pozadími, ladění hrdinů do jednotného barevného odstínu, jejich šílené účesy nebo kontrastní velikosti. I Buffy sice taky začala celovečerním propadákem, ale narozdíl od ní Mallory už zřejmě druhou šanci nedostane... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý francouzský akční horor/komedie, je nejčastěji přirovnáván k seriálu (filmu) Buffy a má i stejně odhodlanou hlavní hrdinku. Bohužel ani tentokrát se divák nedočká příliš záživné a kvalitní podívané a v jejich vzájemné konfrontaci by americká Buffy (tedy ta seriálová – filmová se mi rovněž moc nelíbila) jasně zvítězila na všech frontách. A přitom ani ta zrovna velkou kvalitu nepobrala (nebudeme-li počítat atraktivní Sarah Michelle Gellar). Tento film však rozhodně není úplná katastrofa, to bych si nedovolil tvrdit.   Jde o směsici akce a vtipných situací, které ovšem dost často sklouzávaly do úrovně trapnosti a to mám jinak klasické francouzské komedie docela rád. Občas krev – sliz stříká do všech stran, sem tam dojde i na explozi hlav příšer, samozřejmě nesmí chybět kopání, škrábání, kousání, zajímavý arzenál zbraní, výbušniny – no prostě na co si člověk vzpomene. Jen škoda, že ty speciální efekty byli na dost podprůměrné úrovni. Alespoň, že některé masky příšer byly docela povedené – jiné zas moc gumové, ale svůj účel splnily.    Kapitolou samou o sobě byly jednotlivé postavy tohoto filmu. Každá měla nějakou tu speciální vlastnost: hlavní hrdinka drsňačka co nejde pro ránu/kop daleko – po obličeji celkem sympatická, svým chováním už méně, malá holka (Tina) ovládající telepatii (byla němá tak to dá rozum) dokáže ovládnout/posednout jinou bytost-tvora, nesmí chybět ani transsexuál (ta genderová vyváženost probíhala ve Francii už tehdy) s výbušnou rtěnkou, střílejícími podpatky na svých vysokých botách – no prostě expert/ka na výbušniny, no a v neposlední řadě kněz ovládající bojové umění a papežův tělesný strážce, který dostal přes držku skoro od každého.    A tato partička se pustila do dobrodružství kopírující od Buffy, přes Indiana Jonese, asijské anime až po Krále Škorpióna. Jen škoda, že ty kulisy vypadaly tak nepřirozeně, efekty nic moc a kvalita samotného příběhu taky za moc nestála. Asi to dvojice scénáristů sesmolila na WC na kus hajzpapíru během konání potřeby. Ale abych pořád jen nehanil, některé scény byly vážně povedené a dokonce i vtipné (scéna na benzínce se sekyrou, nalezení papeže a následně aktivovaná past, dívenka s dvojím obličejem a konec konců i ta úvodní pasáž s ghúly a jeptiškami).    Bloody Mallory však i tak řadím spíše k podprůměrným záležitostem. 40% ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama