Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený podle knihy Nicka Hornbyho Fotbalová horečka. Jako malý chlapec se Ben s rozvedenou matkou přestěhoval do Bostonu, kde byl velice osamělý. A tak ho jednoho dne matka svěřila strýci Carlovi, který ho zavedl na baseballový zápas. Ten den se zrodila jeho obrovská láska ke klubu Red Sox, která trvá dodnes, kdy je Benovi třicet… Ben je povoláním učitel a jednoho dne jede s několika vybranými žáky na matematickou exkurzi. Během ní pozná půvabnou Lindsey, která se o ně stará. Mezi oběma mladými lidmi brzy vzniká milostné pouto. Je tu ale potíž: Ben má ještě po strýci předplacená místa na stadionu, kde nepromešká jediný zápas svého milovaného klubu. Lindsey je zase zapálená pro svou práci, v níž si vede velmi dobře a možná ji dokonce čeká povýšení. S Benem začne chodit na zápasy, ale jeho vášnivému nadšení pochopitelně tak zcela nepropadne. Pak nazraje čas, aby představila Bena rodičům. Právě v téže době se ale hrají velice důležité zápasy, na kterých Ben samozřejmě nemůže chybět. A tak odjíždí Lindsey do Baltimoru sama, zatímco Ben s kamarády, kteří jsou stejně jako on posedlí Red Sox, odjíždí na Floridu. Po návratu pokračují společně v návštěvách baseballových zápasů, kde se Lindsey seznamuje s dalšími nadšenci, kteří po léta zasedají na stejná místa na tribuně, aby horlivě povzbuzovali svůj klub, přestože jeho úspěchy nejsou právě nejoslnivější. Pak přijedou rodiče Lindsey do Bostonu a společně jdou všichni čtyři na večeři. Rodičům se sice zdá Ben poněkud divný – nechá si totiž u stolu zacpat uši, aby neslyšel z rádia, jak hraje jeho klub, protože si zápas nahrává – ale když pomůže otci Lindsey proniknout do velmi uzavřeného golfového klubu, vezmou ho na milost. Pak ale jednoho dne přichází Lindsey a nápadem: letí služebně do Paříže a chce, aby ji Ben doprovázel. Ovšem je tu zase stará známá potíž: právě v té době se hraje mimořádně důležitý zápas, na kterém by Ben nerad chyběl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy se sportovní tématikou. Mám docela slabost pro Drew Barrymore. Knižní předloha Fever Pitch je pro mě, jakožto velkého fotbalového fanouška, nejoblíbenější čtení. Ale co bylo probůh tohle?!? Pokud si chcete tuto vynikající knížku vychutnat i ve filmové podobě, sáhněte raději po anglickém "originálu" Ve fotbalovém kotli (nebo Fotbalové opojení, prostě po Fever Pitch :p). Úplně souhlasím s komentářem od DaViD'82, tohle je naprosto zbytečný snímek. A baseball je blbá hra. A Fallon otravnej trapák. Jedna hvězdička za Drew, druhá za to fanouškovské bláznění, pro které mám nejen pochopení, ale i tichý souhlas :-) (sám jsem taky takový- no skoro). Ale snímek bratrů Farrellyovic už nikdy víc... ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to teda nebralo ale nakonec se to opravdu rozjelo a z filmu se stala jedna z nejlepších komedií co jsem kdy viděl..možná proto že jsem úplně stejný jako hlavní hrdina Ben...on je fanatický fanda baseballového teamu, já zas fanda a sběratel Arnieho a filmu vůbec......a oběma dvěma nám reálný svět naprosto uniká dokud do našeho světa nevstoupí láska....ach ta ironie osudu!! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Komedie, které příjemně pobaví můžou být natočeny i bez trapáren a nejrůznějších vulgarismů. Sem by se ani takové věci nehodily, protože by potom z toho byla jenom fraška. Nevadilo mi, že je od začátku jasné, jak to celé dopadne. Nelituju ani toho, že jsem filmu věnovala svůj čas. Nebudu se ani bránit tomu, abych viděla film znovu. Já jsem se příjemně bavila. Jimmy Fallon byl roztomilý a sladký. Drew Barrymore se k němu hodila akorát, takže spolu vytvořili pěknou dvojici. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ona - úspěšná manažerka (či co). On - středoškolský učitel. Ona - miluje jeho. On - miluje ... ehm ... Boston Red Sox (a taky trošku ji). Když se Lindsey a Ben dají dohromady, Lindsay nemůže uvěřit, že stále na světě existuje tak skvělý a nezadaný chlap. I když ji kamarádky straší, že určitě bude mít nějakou úchylku, Lindsay jim nevěří a je neskonale šťastná. Ale pak začne baseballová sezóna - a Lindsay se musí vyrovnat s tím, že její miláček má jednu ještě větší lásku - baseball. Dokáže se Ben umírnit, aby s ním mohla Lindsay zůstat a dokáže sportovní antitalentka Lindsay proniknout do tajemství baseballu ? ... Hornbyho knihy mám docela rád, v každé z nich se dá najít něco, co člověka tak nějak přitáhne. S jejich filmovou podobou to už bývá horší (About a boy), pokud v nich nehraje někdo, kdo filmu dá šťávu (Všechny moje lásky). K těm ... nechci říct horším, ale spíš obyčejnějším ... patří i Fanaticky zamilován. Už od první minuty je jasné, jak celý film dopadne, takže jsme ochuzeni o jakýkoliv moment překvapení. V hlavní roli mě překvapil (pro mne) neznámý Jimmy Fallon, jeho fanatik je naprosto úžasnej. Něžné pohlaví zde prezentuje Drew Barrymore, která své (trochu hloupoučké) role zapadá, jako by byla psána přímo pro ni. Ale i tak nemůžu dát lépe, než slabší průměr... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Docela povedené, ani jsem nečekal, že se u romanťárny budu celkem bavit. Občas mě překvapil trochu drsnější humor, ale když jsem si v titulcích přečetl jméno režiseérů, tak tu vlastně toho drsnýho humoru bylo na bratry Farrellyovi dost málo. Ale jinak celkem originální provedení...fakt jsem nečekal, že to bude o lásce k Red Sox :-D. nejlepší hláška? "Proč mi holíš koule?!" "Nelíbí se Ti to?" "Ne od tebe!" :-D ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • I přes to, že Jimmy Fallon ve filmu ztvárňuje postavu Bena - fanouška Boston Red Sox, ve skutečnosti je herec velikým příznivcem týmu New York Yankees, jednoho z jeho největších rivalů. (Dio_Padre)
  • Film je remakeom osem rokov starého anglického filmu s totožným názvom Fever Pitch (1997). (genetique)
  • Film vznikol podľa románu známeho britského spisovateľa Nicka Hornbyho Futbalová horúčka. Bratia Bobby a Peter Farrellyovci, od ktorých sme zvyknutí na drsnejšie, tzv. fekálne komédie (napr. Niečo na tej Mary je), tento raz zostali veľmi umiernení. Posadnutosť hrdinu futbalom sa v americkej snímke zmenila na lásku k jednoznačne americkejšiemu športu – bejzbalu. (ash99)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama