Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hrozné !!! Radši si půjdu zatancovat s vlky a radim to i Kevinovi!! Kevin si asi myslel, že naváže na Tanec s vlky a dostane pár oskarů za to, že se objeví ve vlastním filmu a bude bojovat za sjednocení a štastnou budoucnost zničeného světa. Měl v úmyslu zajímavé věci, ale Postman je nudný film, který se nebude líbit ani milovníkům Kevina a jeho Vodního světa.Silně nevýrazné postavy okolo postamana a úplně divný scénář, který nás vrhne do děje, ael pořádně nic nevíme a nikomu nefandíme. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me se tenhle film proste libi. Vim, ze tu je zbytecne patriotismu, misty je dej dost stupidni az smesnej, tri hodinky jsou zbytecne moc, ale tady mi to proste nejak nevadi. Costner lita od valecnyho, pres dobrodruznej az po romantickej zanr a cely to aspon pro me skloubil dobre. Navic hraje obstojne, Patton je slusnej zaporak a furt je se na co koukat, do toho velmi prijemna hudba a ty tri hodinky utecou docela svizne a ta myslenka na obnoveni sveta diky komunikaci, mi zas tak mimo neprijde. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Byl to jejich smysl." - "Co, dělat pošťáka?" Opět jsem šokována a znechucena, nikoli však filmem, nýbrž zdejším hodnocením a názory. Nemám tušení, nakolik je dodržena Brinova předloha, a je mi to upřímně jedno. Filmové zpracování "Posla budoucnosti", které mimochodem chvílemi asociuje podobně podceňovaný "Vodní svět", je překrásnou a zároveň drsnou ódou na lidskost. Postapokalyptické drama o roznášení pošty - může to vůbec fungovat? Dle ignorantů, kteří v životě neotevřeli žádnou knihu, protože by jim mohla vychladnout tlačítka na mobilu, ne, dle mě ano. A nejen, že to může fungovat, ono to funguje. Od křišťálově čistého pětihvězdičkového hodnocení dělí Costnerova "Postmana" pouze dvě scény (zdlouhavější výcvikový tábor + trošku zbytečná rekonvalescence ve srubu), s přihlédnutím ke zbytku filmu, tzn. ke krásnému příběhu, sympatickým výkonům a úchvatné hudbě Jamese Newtona Howarda, se však jedná pouze o kosmetické vady. Bless you, Kevin. Bless you. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Nekonečně dlouhej, plytkej tříhodinovej western, kterej nese bůh ví proč v názvu budoucnost a je to postapo, akorát že pro děti.. takže oni udělaji postapo ve stylu disney pro děti, bojí se tam někoho sejmout, hraje si to na nějaký rodinný dobrodrůžo žůžo, ale to že to má být teda postapo a miliarda lidí zřejmě zahynula.. to jim nevadí a bouchačky jsou tam taky zbytečný. Prostě nedomrdlí hovno, který má navíc tři hodiny kurva proč?? ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Costnerova postava mi chvilkama na začátku připadá skoro až trochu retardovaná. První hodinku mě to moc nebavilo a říkal jsem si, že to asi bude průšvih. Ale postupem času jsem se do toho čím dál víc vžíval až se mi to nakonec docela líbilo. I když je pravda, že post-aspo svět, krom toho dolu, byl trochu nudný a nevyužitý a zpomalené záběry byly otřesné. 70% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme nezaznie ani raz meno hlavnej postavy. V knižnej predlohe však meno má, volá sa Gordon Krantz. (Grimsrund)
  • Jméno údajného prezidenta, které Pošťák (Kevin Costner) používá, je stejné, jako skutečné jméno bubeníka slavné britské kapely The Beatles Ringo Starra, který se jmenuje vlastním jménem Richard Starkey. Patrně se jím filmový Pošťák také inspiroval. (ajaxx)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama