Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prostý mexický vidiečan zavraždí indiánskeho šamana Tobiasa, ktorého viní z toho, že sa jeho žene narodilo mŕtve dieťa. Deň po Tobiasovej násilnej smrti sa však v blízkom okolí začnú objavovať zohavené telá obyvateľov dediny, pričom poranenia na ich telách nesú známky útoku veľkého zvieraťa. Po kraji sa začnú šíriť zvesti o tom, že starý čarodejník uzavrel zmluvu s diablom a vstal zo svojho hrobu, aby sa stal sa nahualom - bytosťou, berúcou na seba v noci hrozivú zvieraciu podobu. (Karamanlis)

(více)

Recenze (8)

helljahve 

všechny recenze uživatele

Áno, herci ako z telenovely, maska vlkodlaka ako z počiatku horrorových filmov. Aj napriek všetkým chybám, ktoré tu spomenuli Karamanlis a M.Mayers film môžem len odporúčať. Kto ma rád staršie bečkové horrory, a chce skúsiť niečo exotické, pre toho je tento kúsok z Mexica dobrou voľbou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Indiánský čaroděj chce pomoci těhotné ženě před porodem, ale během rituálu je vyhnán. Když se dítě narodí mrtvé, rozhodne se otec mrtvého dítěte čaroděje zabít. Bohužel ho však zastihne ve chvíli, kdy uzavírá smlouvu s Ďáblem. Čaroděj se po pohřbu vrací z říše mrtvých, bere na sebe podobu zvířecí bestie (vlkodlaka) a terorizuje obyvatele vesnice i jejich domácí zvířectvo. Mrtvých přibývá, a proto je třeba bestii zničit. Otázkou je, zda stříbrné kulky z posvátného poháru budou stačit. Snímek má místy dobrou atmosféru - pohřbívání čaroděje, chlapec jedoucí v noci na kole lesem, pohanská krypta v podzemí starého kláštera či útok bestie ve stodole. Řada věcí je samozřejmě nedotažených (jak by asi domnělý medvěd donesl ostatky mrtvoly ke hrobu, vyhrabal ho a zase zahrabal?, proč vesničané neuspořádali sami hon, jak tomu většinou bývá a proč nebyl nějak potrestán hlavní padouch rozhodující o všem?), jenže tak tomu u podobných filmů bývá. Spíše umírněné gore, i když dojde na utrženou hlavu, ruku a rozsápaného koně, nahota chybí zcela, byť se nabízela. Maska vlkodlaka připomene staré americké horory, což ale nevadí, jelikož v dlouhých detailech ji divák stejně neuvidí. Typický horor z 80. let je spíše pro skalní fanoušky. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Takže další neznámý hororový kousek z Mexika... Cazador de demonios je o pomstě šamana, kterého zabije jeden z vesničanů, věřící, že díky šamnovi se mu narodilo mrtvé dítě... A šaman se vrátí pomstít na celé jeho rodině jako vlkodlak... Maska vlkodlaka je přesně taková, jakou jsem si vzhledem k době a místě vzniku představoval, o hereckých výkonech ani hudbě se nemá smysl zmiňovat, protože jsou zcela průměrné a ničím nezapamatovatelné... Co ale rozhodně potěší je lehký gorefest, se kterým jsem rozhodně nepočítal (utržené končetiny), i když je pravda, že masakr to mohl být mnohem větší a naopak zamrzí naprostá absence nahoty... A z toho všeho mi vychází slušný, ničím neurážející nadprůměr, na který se časem klidně podívam znova... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Kombinácia démonského a vlkodlačieho (dajme tomu) hororu tu funguje celkom dobre, postavy na čele s akčným lekárom, ktorý nemá problém používať strelnú zbraň či vrhať dýkou s presnosťou cirkusového artistu sú OK a poverčivý mexický vidiek je na báchorku o starom indiánovi, ktorý vstal zo svojho hrobu na to, aby sa premenil v krvilačnú príšeru ako šitý. Mínusom je však samotné, údajne 600 kilogramov vážiace monštrum, presnejšie povedané jeho vzhľad, ktorý je technickou úrovňou zhruba kdesi medzi Chaneyho Wolf Manom zo 40. rokov a začiatkami Naschyho Hombre-Loba a v priamom zábere sa v plnej paráde v podstate ani poriadne neukáže, to sa však vzhľadom k tomu, že ide o mexickú produkciu dalo čakať... Občas som však mal pocit, ako keby Cazador de demonios pred svojim uvedením prešiel nejakým finálnym zostrihom, ktorý ho ochudobnil o niekoľko minút, dôležitých pre vývoj a celistvosť príbehu, čo som pociťoval najmä počas nečakanej scény s upálením dedinčana a v súvislosti s postavou sebavedomého kápa, ktorého postavenie v miestnej hierarchii nebolo bližšie objasnené... Každopádne však ide o zaujímavý a atraktívny horor, ktorý rokmi upadol do žalostného zabudnutia, o čom svedčí napríklad aj chudobných 18 hodnotení na imdb. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Hrozná nudná béčková záležitost vypocená někde v Mexiku. A to mě kolikrát tyhle filmy nevadí, ale tohle bylo moc. Stejně se tam v 90% filmu nic zajímavého neděje, takže když ho prospíte, absolutně nic se nestane a o nic nepřijdete! 15% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Moje, myslím že úplně první, setkání s čistě mexickým filmem nedopadlo věru nejlépe. Už od prvopočátku je zjevná přímočarost zápletky, které je velmi béčková, ale to bych tomu zase tolik nezazlíval (ostatně co očekávat od hororu natočeném v Mexiku před skoro třiceti lety, že). Horší je, že si samotní filmaři s daným tématem absolutně nevědí rady. Z mrtvého šamana udělají dost ubohou náhražku vlkodlaka, nebo něco v tom smyslu, a nechají ho požírat kdoví proč nebohé vesničany, přičemž samotné provedení těchto scén je zřejmě vzhledem k omezenému rozpočtu dosti ošizené. Divák se musí spokojit pouze s výkřiky a pár cákanci krve. Jak autorům docházejí nápady a červená barva, jsou nuceni scénář zaplnit dějovými odbočkami do nikam (to šmírování Rosy těmi dvěma pubescenty, místní macho který organizuje vlastní hon na „Nahuala“), jejíchž smysl mi zůstal skryt. Z dnešního pohledu tenhle film neobstojí ani jako laciná bubákovina pro děti školou povinné. Zkrátka a dobře, je to další film z kategorie „škoda elektřiny“. ()

Reklama

Reklama