Reklama

Reklama

Dokonalé kung fu

  • Hongkong Shi er tan tui (více)

Obsahy(1)

Kapsář Pien (Tan Tao Liang) se dostane do problému s místním lichvářem Chowem, který se postará o to, aby mladý Pien dostal pořádný výprask. Zhrzený Pien poté začne pracovat na své sebeobraně a nechá se vyučovat třemi mistry kung-fu. I když Pien tvrdě trénuje, není se svými výsledky spokojen. Mezitím se od svého spolubydlícího dozvídá o bojovém stylu Tan Tao, který mu vyhovuje mnohem více a Pien se brzy začne cítit i prezentovat velmi sebevědomě. (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak tady je mi líto, že pravověrným trochu zkazím celkový rating. Shi er tan tui mě však nijak nenadchlo. Na hloupoučký děj jsem u těchhle klasik svého žánru zvyklý, ale tady bohužel "neděj" nebyl vyvážen žádnou smrští v rámci bojového umění. Soubojů bylo pomálu a i ta hrstka postrádala obvyklý šmrnc. Obrovitý Hoi Sang Lee jako hlavní záporák byl jedním z mála kladů, ale jeho potenciál byl až trestuhodně nevyužitý. Místo střetu mistrů kung-fu jsem se dočkal jen opakovaných šarvátek s neuměteli, sice vcelku vtipně podaných, ale to není to, co od podobného filmu očekávám. Takže sorry, ale víc než na dvě to nevytáhnu. A malý SPOILER na závěr: Hlavní a jediná ženská postava ubita k smrti, ale jakoby jen tak na okraj a pro zpestření. Zjevně jiný kraj, jiný mrav. Hovada. ()

Reklama

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Výborný film, plný soubojů , akce a toho asijského humoru, který nebyl vůbec špatný. Ve filmu exceloval, Leung Siu-Lung (v titulkách uveden jako Bruce Leung), který jako vždy nezklamal. Díky svým grimasám a humorem dodal filmu šťávu. Souboje ve filmu bych ohodnotil jako mírně nadprůměrné, zápletka a dějová linie je snad bez komentáře, jako vždy jednoduchá, průhledná a vcelku nezáživná, ale i tak se u toho parádně bavíte. Ve filmu si můžeme všimnout Lee Hoi San, jako hlavního záparoká a vysmátého rykšu Ku Fenga . Tohle je opravdu výborný old-school film, který určitě nikoho nezklame....paráda. !!!Upozornění. Tento film není Beraní kladivo pod tisícem nýtů. Pro info - Beraní kladivo je Xia da er qi!!! ()

Zajímavosti (2)

  • Film byl představen na mezinárodní scéně teprve roku 1998 na festivalu Martial Arts Mayhem Vol. 2. (Modiwish)

Reklama

Reklama