Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jau (Francis Ng) a Jun (Daniel Chan) jsou bratři, kteří byli vychováni babičkou. Ve věku osmi let Jau opustil domov s 50 000 hongkongských dolarů. Už o něm nikdy nebylo slyšet. Jun po letech najde svého bratra a zjistí, že se stal gangsterem v Thajsku. Jun se proto rozhodne vydat do Thajska se svou přítelkyní Jess (Pace Wu). Peníze jsou pro něho ovšem jen záminka, aby rozpletl uzel ve svém srdci… (Vavča)

(více)

Recenze (4)

Shit 

všechny recenze uživatele

Další perfektní hong kongská skoro gangsterka. Ono se to vlastně ani moc nedá označovat za gangsterku ,tyhle HK thrillery jsou takový trošku zvláštní svojí stavbou a jinde ve světě něco podobnýho nezahlídnete. A když nad tim tak přemýšlim, tak vlastně ani moc akce tam neni, ale ta atmosféra hong kongu, respektive tady thajska vyvolává neustále takovej pocit nebezpečí a ohrožení a když už se na akci dostane , tak je totálně nelítostná a krutá, zabíjení, vraždění, naprosto bez zaváhání a bez slitování. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Heroic bloodshed v podání jednoho ze spolutvůrců Volavky, Alana Maka. Můžete se těšit na exotické prostředí Thajska řádně promakané přestřelky, na které je radost pohledět, kromě krve a kulek lítají vzduchem silné emoce hlavních hrdinů, kteří jsou dost prokreslení. Ze známých jmen je tu prakticky jen Francis Ng a Gigi Leung, ale právě i ostatní odvedli svoje party dobře a jejich charaktery mě zaujaly. Velmi stylové a to jsem si myslel, že tento typ filmů je virtuálně mrtvý. Zjevně je pořád možné při prohrabávání historie na výborný žánrový kousek narazit. Zejména záverečná automobilová přestřelka nemá chybu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Stylová podívaná s víceméně klasickým ale přesto velmi atraktivním a svěžím scénářem. Škoda jen, že styl místy překračuje do zbytečného patosu. Tento raný Makův počin však i tak s přehledem strčí do kapsy mnohé, tehdy značně ostřílenější, scénáristy pomlčka režiséry. Hodně tomu dopomohl naprosto přesný casting Francise Ng. Nejen jeho charakter ale prakticky všechny postavy se díky povedenému scénáři povedlo vzhledem k vcelku omezenému prostoru až překvapivě rozvinout. ()

Reklama

Reklama