Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je právě po maturitách a mladý Christian jede se svou mladší sestrou Sofií a partou přátel do Švédska, kde chtějí na pronajaté chatě strávit prázdniny. Ani ne dva týdny poté však Sofie páchá sebevraždu. Všichni chtějí odjet domů, ale zdrcený Christian se jim postaví. Zbývá příliš mnoho nezodpovězených otázek. V letním domě se začínají dít podivné věci a Christian cítí, že jeho sestra je stále přítomná. Režisérem pozoruhodného dánského hororu je Carsten Myllerup. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celú dobu som rozmýšľal, že som už niečo podobné videl, a približne uprostred filmu mi došlo, že som videl jeho americký remake Solstice. Až ma prekvapuje, ako tí Amíci dokážu všetko pekne okopírovať, a človek na to ani nepríde, keďže tento hororík nie je práve najznámejší. V každom prípade sa jedná o štandardnú duchárinku odohrávajúcu sa v peknom lesnom prostredí, a je určite kvalitnejšia a atmosferickejšia ako hentá priemerná napodobenina (ktorá sa môže najviac pýšiť pekným posterom), takže jej s radosťou nadvihnem to smutne nízke hodnotenie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Soft thriller pro týnejdžry a o týnejdžrech okořeněný trochou duchařiny, vyrobený myslím po vzoru obdobných filmů amerických, ale přece jen se od těch amerických v lecčems odlišující. Třeba tím, že jeho týnejdžři nejsou úplně vylízaná a nesympatická hovada, ale vcelku kultivovaní jedinci (inu jsme ve Skandinávii), že tvůrci si dají i vcelku nadstandardní práci s úvodem a se seznámením diváka s postavami, že vše ve filmu je takové hlubší, pomalejší, introvertnější, méně uřvanější. I samotné finále (jehož pointu jsem uhádl o dost dřív než měla být uhádnuta) je asi méně krvavé, než jaké by natočili za oceánem. A musím říct, že to je v tomhle případě škoda, já osobně bych film završil pořádnou zabijačkou a výsledná kombinace 'dlouhá pomalá předehra kontra nečekaně brutální a tragický závěr' by mohla být hodně působivá. A trapným, ryzímu hollywoodismu poplatným epilogem na hřbitově, tvůrci film bohužel definitivně vrhli do bezbarvých šablonovitých vod středního proudu. ()

Reklama

Teardown 

všechny recenze uživatele

Příjemně koukatelný mysteriozní thriller s prvky hororu, jehož děj je zasazen do krásné a exotické přírody skandinávie. Snad jen ten pomalý rozjezd, kde se divák seznamuje se situací a s charakterem všech účastněných, může začít trochu nudit. Také závěrečná pointa zadostiučinění zcela jistě nenadchne diváka, jež tyto happyendy vyřadil ze svého repertoáru. No já ale osobně přiznávám, že v tomto případě mi to vůbec nevadilo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Christian se společně se sestrou Sofií, která však nechce, vydá na večírek. Sofie zde spáchá sebevraždu. Po dvou měsících odjíždí Christian s několika přáteli do Švédska na oslavu slunovratu, protože to je jejich tradice. Christian se ale stále trápí ztrátou sestry, navíc netuší, proč si vzala život, a také neudělal závěrečné zkoušky. Přátelé se mu snaží pomoci zapomenout, jenže Sofie se ozve ze záhrobí...Letní příběh volně plyne, ale jako černá nit se jím vine tajemno, jež se stupňuje. Christian je vskutku podivín, co je stále více rozhozen signály z neznáma. Navíc ho začne svádět kamarádka Trine. A aby to nebylo málo, objeví se ještě půvabná domorodá Linn...ovšem smrt si už začíná slyšitelně brousit kosu a je otázkou, kdo zařve. Nejlepší je vystupňovaná poslední čtvrthodinka spolu s nečekaným obratem. Distributor ale viděl zcela jiný film... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama