Reklama

Reklama

Doppelherz

všechny plakáty
Krátkometrážní
USA, 2003, 25 min

Obsahy(1)

První pokus Marilyna Mansona postavit se za kameru. Jeho osobitý styl a touha šokovat se projevuje i zde. Film nemá žádný děj, všechno se točí kolem několika otázek, které sám autor stále opakuje v pozadí s magicky morbidní hudbou. (raffspIn)

Recenze (16)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Divný krátkometrážny film od Marilyna Mansona, ktorý bol súčasťou špeciálnej edície jeho albumu The Golden Age of Grotesque z roku 2003 a ktorý opisuje jeho vtedajšie rozpoloženie. Film má divnú vizuálnu stránku, ktorá je ešte podporovaná krátkou, neustále sa opakujúcou pesničkou Theatre a do toho celého Manson hovorí všelijaké slogany, myšlienky a podobne. Rozhodne film pre priaznivcov Mansona alebo pre tých, ktorí majú radi vizuálne a obsahovo divné veci. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hypnotická, introspektivní studie bytosti, která ve svém hledání těch správných slov trpělivě a svědomitě, několikkrát obrací každý kámen, váží každou myšlenku, otevírá i "zakázané"prostory.............Za mě strhující. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Ač dlouholetý příznivce, počínaje TGAOG u mě Mason ztrácí. Tohle je prostě nuda, ale beru to jako první pokus. ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku za to, že vůbec něco natočil a dokončil (aneb všichni známe jeho pokusy a věčné začátky, od Holly Woodu přes Alenku v říši divů). A hvězdičku za těch pár vět, které, ač pronesené šedesátkrát dokola, mají myšlenku a mansonovské poselství a příchuť. Ty zbylé tři jsem musela ubrat za absolutně nudné vizuální zpracování (Manson má přece na víc, než jen na patlání se černou barvou a nasazování si uší Mickey Mouse - opakování starých "vtipů" je nehorázná nuda), za to, že chybělo nějaké vyšší poselství, něco, co by náhodné myšlenky a obrazy spojovalo. Nejsem proti "filmovým mozaikám", ale i taková mozaika musí mít smysl a něco, co člověka nutí ji sledovat a spojovat střípky - tady jsem mohla spojovat jak blázen, ale nakonec jsem stejně zjistila, že jednotlivé dílky jsou z různých skládaček. Takže verdikt: povinnost pro skalní fanoušky, jinak zabitý čas. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Tazko hodnotit film, ktory je o nicom. Marilyn Manson nie je obycajny clovek a tak isto nenakrutil obycajny dokument o nahravani jeho albumu The Golden Age of Grotesque. Film ma vypovedat o vnutornych pocitoch, ktore pan Manson a ludia okolo neho zazivali pri jej natacani, avsak je to v podstate holy psychopatizmum, v ktorom sa 25 minut opakuje ta ista jednominutova piesen (Thaeter), v ktorej Manson vykrikuje "Do animals believe in god?" atd atd...ale urcite je to dielo stojace za zhliadnutie...:) PS: len pre skalnych fanusikov MM!!! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Temný,úžasný a téměř nepopsatelný zážitek.Marilyn Manson je nepochopený génius,který vnímá svět téměř jako já a proto je mým vzorem.Tento film je skvělý hlavně tím,že Manson říká otázky a před vámi se odehrává příběh těch otázek.Tento film musí vidět každý fanoušek a každý kdo vnímá svět kolem sebe temným myšlením."Věří zvířata v Boha?" ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

"DEAD MEMORY WASTE" - MM není můj šálek kávy, je to maniak s nějakou ještě jinou poruchou. Jeho muzika celkem ujde, ale to jak se chová, hadí jazyk, líčení a to nemluvím o jeho morbidních písních. Jasně a v celku. Charles Manson a Marylin Manson. Vrah a jeho fanoušek. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Manson se zhlédl v Lynchových podivnostech, jeho experimentální vize je ale buď moc nepochopitelná nebo pozérská. Trent Reznor z Nine Inch Nails ho navíc předběhl už dávno, před lety. ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Surrealistické, dekadentní, hypnotické, špinavé, divné a velmi typicky Mansonovské - svým způsobem možná i Lynchovské. ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Manson mi nijak zvlášť nevadí, ale tohle jo. Fakt jen pro hardcore fanoušky. Smysl, pokud to teda nějaký vůbec nějaký mělo, mi uniká a i umělecká hodnota je, fanoušci prominou, mizivá. Od Mansona jsem čekal více invence, hlavně co se vizuální stránky týče. Mansonovy statické obrazy, které ve volném času maluje, na mně nějak působily. Mansonovy pohyblivé obrazy doprovázené jeho hlasem a hudbou nikoliv. ()

Reklama

Reklama